محمود شهرام فرد:همدان یا هگمتانه با پیشینه بیش از 3000 سال، پایتخت پادشاهی مادها بوده و در دورانهای هخامنشی، اشکانی و ساسانی پایتخت تابستانی آنان نیز بوده است.
مادها قصری به نام قصر هفتحصار در آن ساختند، همچون قصر عجایب هفتگانهی بابل، پادشاهان آن دیاکو، فرورتیش، هووخشتره و اژیدهاک و این اوج شکوه هکمتانه بود که به پرجمعیتترین و پررونقترین شهر دنیای زمان خود تبدیل شده بود.
بُختُالنَصر پادشاه بابل و سازنده باغهای معلق بابل، با حمله به همدان سبب ویرانی شهر و همچنین قصر هفتحصار شد ولی بعدها داریوش هخامنشی این شهر را مرمت کرد.
در سال 330 قبل از میلاد شهر همدان به دست اسکندر مقدونی ویران و به دلیل موقعیت استراتژیک آن، تبدیل به مقر نظامی او گردید، در اوخر دوره سلوکی شهر همدان محل تلاقی و برخورد متعدد آنان با اشکانیان بود.
آرامگاه بابا طاهر
با حملهٔ کشورگشای اسکندر مقدونی، آخرین بازمانده دولت پارس (داریوش سوم) از مقابل اسکندر گریخت و اسکندر به متعاقب آن به شوش و تخت جمشید دست یافت.
غار علیصدر
این شهر باستانی در سال 2018 با کوله باری از تاریخ و تمدن به عنوان پایتخت گردشکری آسیا انتخاب شده و به همین علت میزبان وزرای گردشگری 34 کشور آسیایی و بیش از 500 عضو وابسته به سازمان جهانی گردشگری خواهد بود.
آرامگاه بو علی
همدان در سال 85 با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران نیز معرفی شده است.
گنجنامه
این استان با دارا بودن آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی همچون تپه هگمتانه، کتیبه های گنجنامه، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، گنبد علویان، تپه نوشیجان و جاذبه های طبیعی همچون غار علیصدر و صدها اثر دیگر تاریخی، طبیعی، هم اکنون به عنوان پنجمین شهر گردشگری کشور اعلام شده است.
مردم و مسئولین استان همدان با تمامی امکانات برای ثبت خاطرات به یادماندنی هموطنان عزیزمان در ایام نوروز 97 بسیج شده اند، هتل ها، مهمانپذیر ها و تمامی مراکز اقامتی با تخفیف ویژه در این روزها آماده میزبانی از شما ایرانگردان است.
نقشه گردشگری استان
46