سقراط بیرنگ روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: سالانه میزان قابل توجهی سیب زمینی توسط کشاورزان اسدآبادی تولید می شود که به علت نبود صنایع تبدیلی سود بسیارکمی نصیب تولیدکنندگان این محصول می شود.
وی تصریح کرد: بخشی از سیب زمینی تولید شده در شهرستان مصرف می شود و بخش عمده ای نیز انبار شده و به مرور روانه بازار دیگر شهرهای کشور می شود.
بیرنگ با بیان اینکه بیشتر انبارهای سیب زمینی سنتی است، گفت: بخش زیادی از سیب زمینی انبار شده به علت ضعف شرایط نگهداری فاسد می شود.
وی از سرمایه داران برای احداث کارخانه های فرآوری سیب زمینی دعوت کرد و افزود: علاوه بر سیب زمینی تنوع محصولات باغی و صیفی در این منطقه بسیار است و قابلیت تبدیل و فرآوری دارد.
رئیس جهادکشاورزی گفت: امسال 2 هزار هکتار سیب زمینی کشت شده و با توجه به پرآب بر بودن این محصول 10 درصد کاهش سطح دارد.
وی خاطرنشان کرد: 100 هکتار از اراضی زیر کشت سیب زمینی به روش قطره ای آبیاری می شود که نقش عمده ای در کاهش مصرف آب داشته است.
بیرنگ از کشاورزان خواست برای تجهیز زمینهای خود سامانه های نوین آبیاری اقدام کنند و از بسته حمایتی دولت در این زمینه بهره مند شوند.
رئیس جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: هم اکنون به ازای اجرای هر هکتارآبیاری نوین 65 میلیون ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت می شود.
500 نفر از کشاورزان اسدآبادی هرسال سیب زمینی می کارند.
اسدآباد 64 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه 500 هزار تن انواع محصول از این اراضی برداشت می شود.
اسدآباد با 100 هزار جمعیت در 45 کیلومتری همدان واقع شده است.
7527/2087
خبرنگار: زهرا زارعی** انتشار: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.