به گزارش ایرنا سید رضا صالحی امیری روز سه شنبه در همایش سید جمال الدین اسدآبادی در شهرستان اسدآباد از توابع استان همدان افزود: نقطه شروع ریل توسعه کشور، فرهنگ است و باید از اختلاف پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه مردم امروز ادبیات تند، تهدید آمیز و تهمت را نمی پذیرند اظهارکرد: جامعه امروز از تخریب و انگ زنی و شایعه بیزار است و مردم زبان خشن را نمی پسندند و ادبیات و تند و ادبیات تهدیدآمیز را برنمی تابند.
وی بیان کرد: قلم هایی که تفرقه را تبلیغ می کنند باید شکست و زبانهایی که تفرقه و نفاق را در جامعه تبلیغ می کند باید خاموش شود و به جای آن گفت و گو و همدلی و همگرایی در سطح ملی تبیین شود.
صالحی امیری با بیان اینکه اگر بنا باشد که برگردیم به اینکه بازنمایی و کالبد شکافی مجدد انجام شود باید مسیر و شیوه ی سید جمال را انتخاب کرد افزود: اولین سیاستی که در ادبیات سید جمال دنبال می کنیم تغییر است.
وی تصریح کرد: شیوه سید جمال الدین اسدآبادی تغییر در بینش، نگرش و روش است و تغییر در بستر فرهنگ دینی و سیاسی اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه سید جمال الدین اسدآبادی در 140 سال قبل تغییر را در حوزه فرهنگ دنبال می کرد، یادآورشد: این تغییر در مقطعی که استبداد در داخل کشور و دنیا بیداد می کرد به وقوع پیوست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ویژگی سوم سید جمال را انتخاب مسیر گفت و گو دانست و افزود: گفت و گوی فرهنگی و دینی گفت و گوی بسیار مهمی است و یکی از راهبردهای کاری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت و گو است که در هفته گذشته اولین گفت گوی فرهنگی در تهران در بین اصحاب فرهنگ و هنر در بین دولتمردان آغاز شد.
صالحی امیری ادامه داد: بنا است این گفت و گو درسطح ملی گسترش داده شود چرا که بیش از هر زمان دیگری به گفت و گو نیاز داریم، چرا که گفت و گو راه رسیدن به قله های توسعه و فرهیختگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: باید با یکدیگر گفت و گو کنیم تا بتوانیم شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشیم تا درک خود را نسبت به مسایل افزایش دهیم. و باید گفت و گو کنیم تا برای دیگران نیز حقی قائل شویم.
صالحی امیری ادامه داد: اگر بخواهیم از سید جمال برای امروز جامعه ایران درس بگیریم و این درس، انتخاب مسیر گفت و گو برای تحول فرهنگی و تغییر است.
وی با بیان اینکه گفت و گو و پذیرش حق دیگران از آموزه های سید جمال بوده است گفت: گفت و گو در کاهش شکاف، انشقاق، انگ زنی، تخریب، اتهام و نفاق است و ما امروز بیشتر از هر زمان دیگری به زبان گفت و گو و وحدت و انسجام نیاز داریم.
صالحی امیری گفت و گو را نیاز جامعه امروز دانست و گفت : این گفت و گو باید فاقد هرگونه طبقه اجتماعی و صف بندی های سیاسی باشد .
وی در ادامه به سفر سید جمال اسدآبادی به کشورهای مختلف اشاره کرد و ادامه داد: عروه الوثقی نماد گفت و گو ایرانی در دنیای آن روز بوده است که در قلب اروپا (پاریس) منتشر می شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروز اگر به محتوای عروه الوثقی برگردیم می بینیم که پیام های روشنی دارد که برای امروز جامعه ایران می تواند اسوه گفت و گو و فرهنگ باشد.
صالحی امیری با بیان اینکه نفوذ و تاثیرگذاری ملت ها از منظر تاریخی و فرهنگی تاثیر گذار است افزود: توسعه سیاسی مبتنی بر منافع، رقابت، اشتراکات فرهنگی و همکاری های فرهنگی است.
وی تاکید کرد: امروز نیازمند بازنگری و بازشناسی اندیشه های سید جمال اسدآبادی هستیم که برای تحول در عرصه فرهنگی و اجتماعی و مناسبات فرهنگی تاثیر گذار است.
وی گفت: در جهان اسلام که آتش نفاق، خشم، انتقام جویی، خشونت و ترور در آن در حال گسترش است بیش از هر زمان دیگر به سید جمال هایی نیاز داریم که بتوانند خشم جهان اسلام را دور و مسیر گفت و گو را آغاز کند.
صالحی امیری با اشاره به شعله ور شدن آتش تحجر در منطقه، کشتار انسانهای بی گناه به دست گروههای تکفیری خاطرنشان کرد: جهان امروز نیازمند مصلحانی مانند سید جمال است تا بادنیای اسلام گفت و گو کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در فضای فعلی درسی که از سید جمال می گیریم نوسازی ، نوگرایی و نو اندیشی فرهنگی است که به وضع موجود زمان خود اعتراض می کند و نوسازی و نوگرایی فرهنگی و نو اندیشی دینی از نکات مهمی است که می توانیم از سید جمال تاثیر بگیریم.
صالحی امیری افزود: افتخار بزرگی برای همدان و اسدآباد است که مردان بزرگی از این دیار حرکت کردند و نشان می دهند رمز و رازی در این جغرافیا نهفته است و ما باید کشف کنیم که رمز جغرافیا چیست که بزرگان شعر فلسفه، فقه، ادب و فرهنگ همه از این جغرافیا برخاسته اند.
وی ادامه داد: جوانان استان همدان باید احساس غرور ،هویت و نشاط داشته باشند و به خاطر سرمایه های بزرگی که امروز در اختیار دارند و این سرمایه ها از سرمایه های اقتصادی بسیار با ارزش تر والاتر و ماندگار تر است.
صالحی امیری با تاکید براینکه این سرمایه های هویت آفرین یک جامعه هستند، افزود: ما در ایران اسلامی به همدان افتخار می کنیم و دنیا ی اسلام و جهانیان به این دیار افتخار می کنند.
وی با بیان اینکه همه ما بر سرسفری سید جمال و باباطاهر و دیگر بزرگان از جمله قطب عالم معرفت و فضیلت، شیخ الرییس ارتزاق می کنیم تصریح کرد: باید اندیشه های بزرگان در اقصی نقاط جهان منتشر شود تا انقلاب فرهنگی در جامعه شکل گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور هستیم که عدالت فرهنگی یعنی این شعار که' ایران تهران نیست'.
صالحی امیری افزود: برای تحقق این شعار هفته ای یکبار به استانها سفر می کنیم تا از نزدیک بتوانیم شعار عدالت فرهنگی را پیاده کنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص توزیع زیربناهای فرهنگی در اقصی نقاط کشور افزود: برنامه ریزی شده که در سال 96 بسیاری از جشنواره ها را به مراکز استانها منتقل کنیم و نمایشگاه های کتاب را به قلب استانها ببریم چرا که تهران ایران نیست و همدان پاره تن ایران است.
وی با اشاره به همدلی و هم نوایی مسئولان استان همدان یادآورشد: برای من بعنوان عضو دولت مایه مباهات است و خوشحالم که از این استان پیام وحدت و همدلی را به رییس جمهوری انتقال می دهم.
صالحی امیری ادامه داد: این انسجام سرمایه بزرگی است که جوانان، فرهیختگان و روحانیان با هم دارند.
وی تاکید کرد: با همکاری استاندار و نمایندگان مردم همدان در مجلس برنامه ریزی را انجام خواهیم داد تا زیر ساخت های فرهنگی را در اسدآباد گسترش داده زیرا همدان مرکز گفت و گوی فرهنگی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد امروز سه شنبه در سفر یک روزه خود به همدان علاوه بر شرکت در همایش سیدجمال الدین اسدآبادی همچنین با اصحاب فرهنگ و هنر استان همدان دیدار خواهد کرد و در شورای اداری این استان حضور می یابد.
7523/2087 خبرنگار:مرضیه بختیاری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.