جینگ فنگ روز دوشنبه در کمیته هماهنگی معرفی میراث جهانی برای ثبت زنجیره ای فراملی در کشورهای مسیر جاده ابریشم در همدان افزود: اولین شبکه زنجیره ای ثبت جهانی راه ابریشم بین چین، قزاقستان و قرقیزستان قرار دارد که بعد از ثبت جهانی این شبکه کمیته میراث جهانی چندین پیشنهاد برای انجام اقدامات محافظت از شبکه ثبت شده ارائه داده است.
وی اضافه کرد: کمیته میراث جهانی بعد از برگزاری ۴۰ جلسه به منظور بررسی نحوه حفاظت از سایت ها و شبکه های ثبت شده در جهانی، خواهان افزودن مولفه پایش و آماده سازی به مراحل ثبت جهانی شد.
جینگ فنگ با بیان اینکه مدیریت و حفاظت از سایت های باستانی کار آسانی نیست بیان کرد: ۴۳ سایت باستان شناسی جاده ابریشم در کشورهای حاشیه این جاده وجود دارد.
معاون آسیا و اقیانوسیه مرکز میراث جهانی یونسکو عنوان کرد: مدیریت و حفاظت از سایت های میراث فرهنگی جاده ابریشم چالشی بسیار جدی و نیازمند پیگیری در سطح ملی بود تا اینکه قزاقستان و کمیته میراث جهانی اقداماتی برای حفاظت از سایت ها پیش بینی کردند.
وی با بیان اینکه حفاظت از سایت های جاده ابریشم باعث تقویت و بهبود روابط کشورهای حاشیه جاده ابریشم می شود گفت: سیاست سازمان یونسکو تشویق کشورها برای حفاظت از سایت های باستانی جاده ابریشم است.
در ادامه نخستین نشست ثبت زنجیره ای ششمین اجلاس جهانی راه ابریشم به میزبانی همدان، نمایندگان کشورهای چین، قزاقستان و قرقیزستان گزارشی از اقدامات انجام شده برای حفاظت از اولین شبکه زنجیره جهانی جاده ابریشم ارائه کردند.
۷۵۲۳/۲۰۹۰