امروز تور رسانه ای بازدید از مراکز بسته بندی گوشت و مرغ از واحدهای هگمتانه گوشت و عصرانه صورت گرفت و در حاشیه این بازدید نحوه نگهداری و همچنین عرضه گوشت های بسته بندی شده در بازار مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، منطقه همدان، رئیس اداره بهداشت و نظارت عمومی اداره کل دامپزشکی استان همدان در این بازدید با معرفی واحد مشاهده شده یا همان واحد هگمتان گوشت گفت: این واحد مرکز شماره دو که واحد فرآوری گوشت قرمز است، بوده و واحد تولیدات مرغ در منطقه حصار همدان است.
آرش سامی بابیان اینکه واحد فعلی گوشت قرمز از سال 87 با ظرفیت 5 تن فعالیت خود را آغاز کرده و مسئولیت بسته بندی گوشت را به عهده دارد، افزود: هگمتان گوشت از واحدهای نمونه استان و کشور بوده و صادرات هم دارد.
وی تصریح کرد: در فرآورده گوشت قرمز ناظر و متولی بهداشتی اداره دامپزشکی کشور است و در همین راستا نظارت در ۴ مرحله بدین شرح انجام می‌شود که در مرحله اول که مرحله نظارت است، دام زنده تا گوشت به شرح استحصال توسط دامپزشکی مورد بررسی جز به جز قرار میگیرد.
وی همچنین ادامه داد: با تعیین علائم بیماری ها، بازرس ها پس از ۲۴ ساعت دستور ذبح را صادر کرده و گوشت ذبح شده پس از ۲۴ ساعت دیگر در دمای ۴ درجه نگهداری شده و پس از ۷۲ ساعت از ذبح اولیه و نگهداری در شرایط استاندارد گوشتها آماده بسته بندی است.
وی با اشاره به وجود بیماری بومی کشور تحت عنوان تب کریمه کنگو گفت: این بیماری در سرما حذف شده و بعد از 24 ساعت پزشک در صورت وجود میزان phبه مقدار 5.8 در گاو و دمای ۴ درجه سانتیگراد اجازه خروج گوشت از کشتارگاه را صادر و همچنین در عرضه هم بازرس نظارت می کند.
وی افزود: در واحد بسته بندی پس از پاکسازی گوشت باید فیله گردن و راسته به صورت جدا قطعه بندی شود.
سامی خاطرنشان کرد: آرم و علائم مهمترین نشانه است که مهر دامپزشکی نیز با رنگ خوراکی بر روی لاشه گوشت حک می شود.
وی در ادامه گفت: ۳ مدل مهر با اشکال گوناگون برای نظارت غافلگیرانه وجود دارد که بدون اطلاع آن را تغییر می دهیم تا در برابر هرگونه تخلف راهکار مقابله داشته باشیم.
رئیس اداره بهداشت دامپزشکی همدان عنوان کرد: در تکمیل مهر که اهمیت بالایی داشته، برچسب نشانه گذاری را داریم که دام در زنجیره سرد نظارت شده و همچنین جنس لاشه هم در آن ذکر شده است.
وی بیان کرد: بارکد و سریال هم برای کنترل آمار و ارقام تاریخ باید روزانه درج شود به طوریکه عمر ماندگاری گوشت قرمز گاو 5 روز و گوسفند 3 روز است.
سامی از مصرف کننده ها خواست تا به علائم و اطلاعات موجود در دام ها حتما دقت کنند به طوریکه مهر نشان دهنده سلامت لاشه به منزله نظارت توسط ناظران بوده و باید مطالعه کرده و گوشت را مصرف کنند تا دچار بیماری مشترک و نوپدید نشوند که در صورت مشاهده، مسئولیت به عهده دامپزشکی است.
وی همچنین تصریح کرد: بیماری تب هموروژیک کریمه کنگو در دام علائم چندانی ندارد اما در انسان ویروسی و کشنده است و از انسان به انسان سربع واگیر پیدا می کند و خطرناک است که کشندگی ومرگ و میر بالایی دارد.
وی با بیان اینکه مردم اگر قربانی و نذر هم انجام می دهند باید با نظارت دامپزشکی باشد، اعلام کرد: تلفن 1512 تلفن گویای دامپزشکی در طول روز پاسخگو است و اگر به ناظران دسترسی نداشتید حتما لاشه 24 ساعت در دمای یخچالی نگهداری شود تا سالم سازی صورت گیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: 1415 بیماری عفونی شناخته که 68 درصد از آنها یعنی 867 بیماری مشترک دام و انسان است که بنا به تحقیقات دانشمندان هر دوسال یکبار یک بیماری نوپدید مشترک داریم که وزارت دام که به روز است، برای کنترل تب کریمه که بومی کشور ماست، باعلم و آگاهی می خواهد پیشگیری کنیم.
وی همچنین خبر داد: از سالهای گذشته دامپزشکی همدان کشتارگاه های سنتی را تعطیل کرده و همه به صنعتی تبدیل شده که امروز 5 کشتارگاه داریم که 9 شهرستان و شهرهای همجوار را هم پوشش می‌دهند و در پایان نیز آلایش ها بسته بندی شده و در انجام این امر در کشور نادر و نمونه هستیم.
سامی یادآور شد: در اداره کل دامپزشکی استان به صورت مرتب از کشتارگاه میانگین مصرف خواسته و آن را اندازه گیری کرده و سالانه برخورد انتظامی قضایی نیز با متخلفان صورت خواهد گرفت.
وی از فعالیت ۱۵ واحد بسته بندی مرغ و گوشت در سطح استان خبر داد و گفت: بسته بندی پای مرغ و بال هم اگر اضافه شود به ۳۰ واحد رسیده ودر بخش مسئول فنی بهداشتی، ۲۰۰ مسئول، ناظر آنها هستند.
سامی افزود: حرکت بعدی نظارت بهداشت اداره کل دامپزشکی درجه بندی کشتارگاه ها و واحدهای بسته بندی مرغ است که به درجه های A، A+ و B می رسند که درجه کیفی اول هم از نظر ماندگاری و هم بسته بندی در رتبه بالا قرار گرفته و مردم با اطمینان حاصل بیشتر ی از این محصول استفاده خواهند کرد.
در ادامه لوزا الله یاری، مسئول بهداشت فنی گوشت کالای هگمتانه با اشاره به مراحل تولید وفرآوری بسته بندی گوشت های قرمز گفت: مازاد نیاز روزمره بازار وارد مرحله انجماد می‌شود و قارچ ها به حداقل می رسد.
وی از نگهداری و خارج کردن گوشت های منجمد به صورت سنتی در منازل اشاره کرد و افزود: گوشت های منجمد در بازار بهتر است در دمای یخچال فریز شده و پس از قطعه بندی مجدد بین ۶ تا ۹ ماه در فریزر نگهداری شود.
مدیرعامل کارگاه بسته بندی مرغ عصرانه نیز درباره بسته بندی مرغ توضیح داد و تصریح کرد: مرغ به صورت قطعه بندی ران و سینه جدا شده و برای فروشگاه ها مزه دار شده و در اختیار بازار قرار می‌گیرد.
پیری افزود: ماهانه مازاد ۲۰ تن گوشت و چربی معدوم می شود و به کارخانه صابون سازی فرستاده و یک گرم به کارخانه سوسیس و کالباس داده نمی‌شود.
وی همچنین از استفاده خمیر مرغ سالم در سوسیس و کالباس خبر داد و گفت: تمام محصول های موجود سالم بوده و باید استاندارد غذایی داشته باشد.
وی از اشتغالزایی ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم در کارگاه خبر داد و افزود: از سال ۶۸ تا کنون با تجهیز کارخانه در گروه های مرغ، سوسیس و کالباس به موفقیت های زیادی دست یافته ایم.
وی با اشاره به مشکلات حمایت از واحدهای تولیدی در استان همدان خاطرنشان کرد: زمانی گه قیمت گوشت افزایش یافت گوشت مورد نیاز مجموعه با قیمت بالا تهیه شد و به علت ماندگاری کم گوشت مجبور به معدوم سازی چندین تن از گوشت های مشکل دار شده و ضرر بسیاری متحمل شدیم.
وی بیان کرد: در ابتدا همدان با ۳ کارخانه تولید سوسیس و کالباس کار خود را آغاز کرده و به علت سختگیری های اداره بهداشت دامپزشکی هیچ گونه افزایش تعداد نداشته و همین سه کارخانه با قوت به کار خود ادامه داده اند.
پیری از معدوم سازی ۴ تن و ۲۵۰ کیلوگرم گوشت غیر بهداشتی در ماه گذشته خبر داد و گفت: عملیات معدوم سازی در حضور کارشناسان بهداشت و استاندارد انجام شد و هیچ گونه تخلفی در این واحد تولیدی جای نخواهد داشت.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.