رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان گفت: در سال 97، ۱۷هزار و 700 کشته در تصادفات داشتیم که در سال 96 این آمار بیش از 16هزار نفر بود علت مرگ بیشتر بر اثر ضربه به سر با 43 درصد، شکستگیهای متعدد با 29 درصد و خونریزی با 8 درصد است.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ضمن اشاره به این موضوع که سازمان بهداشت جهانی (دبلیو.اچ.اُ) برای هر سال شعاری را انتخاب کرده و امسال «حفظ حیات مطالبه گری» را برگزیده است، گفت: 16 تا 22 اردیبهشت به عنوان هفته بین المللی ایمنی راهها نامگذاری شده است
به گزارش خبرنگار ایلنا از همدان، حبیب معصومی رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال 97، ۱۷هزار و 700 کشته در تصادفات داشتیم که در سال 96 این آمار بیش از 16هزار نفر بود، اظهار کرد: علت مرگ بیشتر بر اثر ضربه به سر با 43 درصد، شکستگیهای متعدد با 29 درصد و خونریزی با 8 درصد است.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان ضمن اشاره به اینکه در تصادفات سال گذشته ۳۶۷هزار و ۴۴۰ نفر در بیمارستانها بستری شدند، اذعان داشت: بیشترین آمار تصادفات در شهریور ماه است و روز ۱۵ شهریور با ۹۰ کشته بیشترین آمار فوت ناشی از تصادفات را طی سال 97 به خود اختصاص داده است کمترین آمار فوت در تصادفات مربوط به دی ماه است.
معصومی با اشاره به اینکه جان باختن در صحنه حادثه 52 درصد، حین انتقال 6 درصد ، 40 درصد نیز در بیمارستانهاست، بیان کرد: در کشور 11 هزار و 29 نفر معادل درصد در جادههای برون شهری جان خود را از دست دادند.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با بیان اینکه 4هزار و 276 نفر در داخل شهر که معادل حدودی 25 درصد است، حان خود را از دست دادهاند، تصریح کرد: در جاده های روستایی هزار و 95 نفر معادل 6.4 درصد، راههای اختصاصی 175 نفر معادل 1 درصد و سایر راهها 608 نفر معادل 3.5 درصد جان خود را از دست دادهاند.
معصومی با بیان اینکه فارس، تهران و اصفهان بیشترین تعداد فوتی و ایلام، یاسوج و اردبیل کمترین تعداد را داشتهاند، اظهار کرد: در 17 سال گذشته اولین سالی که تعداد فوتیهای حوادث ترافیکی استان همدان زیر 500 نفر شده است سال 97 با تعداد 434 نفر بود که نسبت به سال 96 که 505 نفر بود حدود 14 درصد کاهش داشته است.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان تعداد مجروحین را 12 هزار و 700 نفر خواند و خاطرنشان کرد: این تعداد مصدومانی است که سال گذشته در بیمارستانهای استان به دلیل حوادث ترافیکی رایگان درمان شدند که نسبت به سال 96 کاهش داشته است.
معصومی از ضرب و شتم پرسنل اورژانس خبرداد و گفت: 12 تن از کارکنان این مجموعه سال گذشته به علت ضرب و شتم از سوی خانواده بیمار و مصدوم، مجروح شدند.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با بیان اینکه حوادث ترافیکی 7 درصد تولید ناخالص ملی را از بین میبرد، اضافه کرد: در 10 سال اخیر تعداد فوتیها و مصدومین به ترتیب 260 هزار نفر و 2 میلیون نفر بوده است.
وی افزود: ۶ هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از حوادث است.
معصومی با بیان اینکه در منطقه مدیترانه شرقی مقام اول از نظر تلفات حوادث ترافیکی متعلق به ایران است، اضافه کرد: تعداد پایگاههای اورژانس جادهای استان 53 مورد است.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با اشاره به اینکه امسال 6 پایگاه جادهای ایجاد میشود، اظهار کرد: در همدان 10، در ملایر 3 و در نهاوند 2 پایگاه شهری داریم.
معصومی با بیان اینکه از اول دولت دوازدهم 50 آمبولانس نو گرفتهایم، بیان کرد: 6آمبولانس کمکدار از 10 روز پیش تا به دست ما رسیده است و ظرف 2 ماه آینده 17 آمبلانس کمکدار دیگر نیز به ناوگان اورژانس استان اضافه میشود.
رئیس مرکز فوریتها و حوادث پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان با اشاره به اینکه برای اجرایی شدن کامل اتوماسیون 115 و مسیریابی با استفاده از جی پی اس، اورژانس همدان با هزینه کرد 200 میلیارد تومان به سامانه «آسایار» مجهز شد که تجهیز مابقی شهرستان ها به این سیستم امسال در دستور کار است.
معصومی با بیان اینکه وجود کیف حوادث خودرو در هر خودرو الزامی است و این موضوع باید به مطالبهای عمومی تبدیل شود تا خودروسازان به تعبیه آن ملزم گردند، تصریح کرد: سالانه ۱ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در دنیا بر اثر حوادث ترافیکی فوت میکنند که غالبا ۵۴ درصد فوت شدگان عابر پیاده یا موتور سوار یا دوچرخه سوار هستند.