مجید حنیفه روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه مسمومیت دارویی در کودکان زیر 6 سال زیاد است افزود: خانواده ها دارای کودک خردسال باید داروها را در مکان هایی دور از دسترس و دارای قفل نگهداری کنند.
وی توصیه کرد: چنانچه کودک دچار بیماری شد نباید بیش از حد تجویز به وی دارو داد بلکه باید طبق نظر و توصیه پزشک عمل کرد.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: برخی خانواده ها فراموش می کنند که آیا فرزندشان دارو را مصرف کرده یا نکرده است در این مواقع باید از دادن دارو صرفنظر کرد چرا که تجمیع دارو در بدن، آسیب زا است.
حنیفه گفت: والدین نباید در مقابل چشم کودک دارو مصرف کنند چراکه کودکان علاقه مند به تقلید از رفتار بزرگترها هستند.
وی اضافه کرد: همچنین باید به کودکان با ورود به سنین بالاتر آموخت که دارو با خوراکی، شکلات و آبنبات متفاوت بوده و مصرف آن به بدن آسیب می زند.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان خواستار دور نگه داشتن داروهای خوش طعم از دسترس کودکان و نگهداری مواد شیمیایی و داروهای موجود در منزل در بسته بندی اولیه شد.
حنیفه ادامه داد: برخی شهروندان باطری و ضد یخ را در داخل بطری آب معدنی ریخته و آن را داخل آشپزخانه یا مکانی در دسترس کودک و دیگر اعضای خانواده قرار می دهند؛ فرد با دیدن بطری آب معدنی آن را نوشیده و مسموم می شود.
وی بیان کرد: برخی معتادان به خاطر معذوریت و پی نبردن دیگر افراد به اعتیاد آنها محتویات شربت متادون را در ظرف دیگری ریخته و داخل یخچال نگهداری می کند.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با توجه به تشابه رنگ شربت متادون به نوشابه برخی به باور اینکه این مایع نوشابه است آن را نوشیده و دچار مسمومیت و برخی مواقع مرگ می شوند.
حنیفه اضافه کرد: در بیشتر مواقع معتادان دچار مسمومیت نمی شوند بلکه خانواده و بستگان آنها به خاطر مسمومیت در بیمارستان بستری می شوند.
وی گفت: 11هزار مورد مسمومیت به خاطر شربت متادون چهار سال گذشته در کشور رخ داده است که 200 مورد آنها منجر به مرگ شده است.
7526/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.