به گزارش ایرنا جانعلی بهزاد نسب روز چهارشنبه در نشست هماهنگی ثبت جهانی انگور ملایر اظهار داشت: چنانچه انگور ملایر در سازمان فائو به ثبت برسد، این سازمان از انگور ملایر حمایت می کند.
وی هدف از سفر نمایندگان فائو به ملایر را بازدید از منطقه دره جوزان و انگور ملایر عنوان کرد و افزود: در این بازدید برای تایید و ثبت جهانی انگور ملایر تصمیم‌ گیری و گزارش برای سازمان فائو اعلام می شود.
مدیر گروه پژوهشی موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاروزی و توسعه روستایی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مواردی موفق به دریافت ثبت جهانی می شوند که یک‌ روند تاریخی و سنتی را پشت سر گذاشته باشند و در معیشت و زندگی مردم منطقه و یا کشور تأثیرگذار باشند.
بهزاد نسب بیان کرد: در همین راستا کارشناسان فائو در این بازید به دنبال آگاهی از این موضوع هستند که آیا هویت فرهنگی، معیشتی، ارتباطات، گفتمان و دیگر موارد مرتبط با انگور ملایر گره‌ خورده است.
وی همچنین اولویت در کشاورزی سنتی را بر حفظ محصول دانست و افزود: این در حالیست که کشاورزی صنعتی تأکید بر سود بیشتر دارد و حفظ محصول اهمیت چندانی ندارد.
بهزاد نسب با اشاره به مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها ابراز امیدواری کرد: با ثبت جهانی انگور شاهد حضور جوانان در روستاها و جلوگیری از مهاجرت خواهیم بود.
معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر نیز گفت: در حال حاضر بیش از 200 هزار تن انگور در این شهرستان تولید می شود که علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می ‌شود.
باب الله فتحی افزود: برای ثبت جهانی انگور جلسه های متعددی برگزار و تلاش‌های زیادی برای رفع نواقص موجود انجام شده است.
وی با اشاره به بازدید نمایندگان فائو در اواخر مهرماه از منطقه دره جوزان ملایر تاکید کرد: باید تمام زمینه‌ های لازم برای این بازدید مهیا شود.
فرماندار ویژه ملایر ادامه داد: در این زمینه بازدیدهای متعددی صورت گرفته است و در زمان باقیمانده نیز باید هر چه سریعتر نواقص جزئی را برطرف کنیم.
فتحی با اشاره به اینکه کار بزرگی پیش رو داریم افزود: تمام مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان پای ‌کار هستند و از تمامی ظرفیت‌ های شهرستان و بخش خصوصی به‌خوبی استفاده می ‌شود.
وی با اشاره به اینکه همه ما به دنبال خوشحالی و جلب رضایت مردم هستیم اظهار داشت: امیدواریم بزودی شاهد ثبت جهانی انگور ملایر باشیم و از این ظرفیت نیز برای توسعه شهرستان و استان استفاده کنیم.
به گزارش ایرنا، نمایندگان سازمان جهانی فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد) مهر سال جاری در راستای ثبت پرونده ثبت جهانی انگور دره جوزان ملایر از این منطقه بازدید می کنند.
بیش از 2 سال است که پرونده ثبت جهانی انگور دره جوزان ملایر تکمیل و به سازمان جهانی فائو ارسال شده است که هم اکنون پس از پیگیری های مستمر و طولانی مرحله نخست این پرونده به تایید فائو رسید و هم اکنون پرونده در مرحله سوم تکمیل قرار دارد.
حدود 11 هزار هکتار از اراضی ملایر زیر کشت انگور است که سالانه بیش از 240 هزار تن انگور در این شهرستان تولید می شود و جایگاه سوم تولید انگور کشور را به خود اختصاص داده است.
7528/2090
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.