به گزارش روز دوشنبه ایرنا ؛ سرگروه تیم تحقیقاتی ثبت کننده این ژن و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شناسایی این گونه ها در ارزیابی ذخایر و مدیریت آلودگی دریا کاربرد دارد.
شادی خاتمی ادامه داد: این ژن ها متعلق به 10 گونه از سرپایان مانند هشت پا، اسکوییدها و ماهی های مرکب می شود.
این کارشناس بیولوژی دریا اضافه کرد: جمع آوری نمونه ها و کار تحقیقاتی از سال 91 آغاز و تا سال 93 ادامه یافت که در این کار تحقیقاتی DNA گونه ها استخراج و تولی آنها مشخص و مورد و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در سال 2016 میلادی ژن ها با کد مشخص به ثبت رسیدند.
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس خاطر نشان کرد: این سرپایان از آب های بوشهر ، بندرلنگه، جزیره هرمز، جاسک، بندرلنگه و چابهار جمع آوری شده و با یک کار گروهی در آزمایشگاه ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته اند.
خاتمی ابراز داشت: تورج ولی نسب، پرویز توکلی کولور، احمد فرهادی از متخصصان حوزه شیلات در این کار تحقیقاتی همکاری داشته اند.
وی یادآور شد: هرچند این 124 ژن سال 2016 در بانک جهانی ژن به ثبت رسیده است ولی بنا به درخواست گروه تحقیقاتی این ژن ها درماه های آگوست و جولای سال میلادی جاری نمایه می شوند.
'رده سرپایان دارای بازو در اطراف سر خود هستند که این بازوها برای شنا، خزیدن و چسبیدن به سنگ و بدست آوردن طعمه بکار می رود و از آنجا که این بازوها به دهان آنها می رسد به آنها، سرپایان گویند.'
3219/6048
خبرنگار: عزت الله معمارباشی ** انتشار دهنده: خلیل تنیده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.