شاهپور رجایی عصر سه شنبه در سومین نشست کارگروه اجرایی مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه ۵ کشور در بندرعباس اظهار داشت: در تلاش هستیم تا این نقشه جامع در آینده ای نزدیک تدوین و در دسترس قرار گیرد.
وی شناخت منابع آلاینده را یکی از اقدامات مهم پیش از ایجاد منابع آبی جدید عنوان کرد و افزود: با شناخت منابع آلاینده می توان از ایجاد منابع آبی در مکان هایی که دارای عوامل آلوده کننده هستند، جلوگیری و مشکل کیفی احتمالی را رفع کرد.
رجایی تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویتها در حال حاضر که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، تدوین برنامه های علاج بخشی است که انتظار داریم شرکت های آب و فاضلاب وضعیت کیفی منابع آبی ، چالش ها و راهکارها را برای بلند مدت ارائه نمایند.
رئیس کارگروه سیاست گذاری نظام جامع مدیریت کیفیت آب کشور تاکید کرد: همه ما باید در نظر داشته باشیم که تنها ایجاد منابع آبی جدید علاج بخش نیست و از همین رو در نشست های این کارگروه برنامه های علاج بخشی مورد توجه ویژه است.
هزینه قابل توجه ای در بحث کنترل کیفیت آب هرمزگان می شود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان نیز در این نشست با بیان اینکه اقدامات مهمی در جهت ارتقاء کیفیت آب شرب این استان انجام شده، گفت: بخش قابل توجه ای از قیمت تمام شده آب در بحث کنترل کیفیت آب هزینه می شود.
امین قصمی با انتقاد از تفاوت قیمت آب در مناطق مختلف کشور، افزود: دلیلی ندارد که بهای آب با کیفیت یکسان در استانهای مختلف، یکی نباشد که در همین رابطه ما تغییر ساختاری در نظام قیمت ها را در هرمزگان شروع کردیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر قیمت آب بسیار پایین است و باید این موضوع بازنگری شود و به سمت قیمت تمام شده آب برویم.
قصمی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: با توجه به بیش از دو دهه خشکسالی در هرمزگان و شرایط خاص اقلیمی استان، سهم منابع آبی شهر بندرعباس مرکز هرمزگان از سدها به حداقل کاهش یافته و ناگزیر ایجاد منابع آبی جدید را در دستور کار قرار دادیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین اقدامات در جهت تامین آب شرب مردم بندرعباس، ایجاد آب شیرین کن یکصد هزار مترمکعبی است که تا خردادماه ۹۹ تمام ظرفیت آن وارد مدار خواهد شد.
قصمی گفت: با تکمیل این پروژه و احداث آب شیرین کن جدید با ظرفیت ۵۰ هزار مترمکعب در شهر بندرعباس، ۶۲ درصد منابع آبی این شهر از آب شیرین کن ها خواهد بود.
مدیرعامل آبفای هرمزگان در این نشست بر پایش مستمر و بی وقفه کیفیت آب آشامیدنی و انجام آزمایش های فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب از حوزه آبریز تا شبکه توزیع آب شهرهای استان تاکید کرد.