فرمانده کارخانجات نداجا روز شنبه در حاشیه مراسم ویدئو کنفرانس آغاز ساخت ناو آموزشی لقمان به خبرنگاران گفت: از ویژگیهای این ناو، ابعاد دوبرابری نسبت به ناو سهند و یکی از فناوریهای جدیدی به شمار میرود که بر اساس دستورات فرماندهی معظم کل قوا و فرمانده کل ارتش در راستای ارتقا دوام رزم گام دوم انقلاب کارخانجات شروع شده است.
ناخدا یکم عباس فاضلنیا افزود: همه شناورهایی که توسط کارخانجات نداجا ساخته میشود، صددرصد بومی و با استفاده از ظرفیت نیروهای داخل کشور صورت میگیرد و اکنون در حوزه ساخت ناوشکنها و زیردریاییهای سبک و نیمه سنگین کاملا به خودکفایی رسیدهایم و جزو معدود کشورهایی هستیم که فناوری و چرخه تولید این آرایهها را در اختیار داریم.
وی عنوان کرد: برنامهای که برای این ناو آموزشی پیسبینی شده به دلیل اینکه نسبت به ناوشکنهای جماران، سهند و دماوند از لحاظ ابعادی بیش از دوبرابر است و زمان ساخت آن قطعا از ناوشکن سهند بیشتر است.
فرمانده کارخانجات نداجا ادامه داد: از محورهای اصلی که نیروی دریایی دنبال می کند این است که بتواند دانشجویان و افسرانی که از دانشگاه امام خمینی(ره) فارغ التحصیل میشوند با مجموعه کاملی از فناوری در ارتباط کند تا بتوانند مبتنی بر عمل درسهایشان را فرا گیرند.
ناخدا یکم فاضلنیا اظهار کرد: در این ناو تمامی تجهیزات و امکانات و یادگیری عملی برای دانشجویان پیشبینی شده که علاوه بر آن این میتواند در توان رزم هم مانند بقیه ناوها سهیم باشد و در ارتقای رزم نیروی دریایی نقش مهمی داشته باشد.
وی تصریح کرد:در صورت تامین اعتبارات در زمان تعیین شده، در ۴ سال آینده ساخت این ناو آموزشی به پایان میرسد که میتواند یکی از ناوهای بزرگ نیروی دریایی میشود که شاید میتوان گفت در منطقه کمتر کشوری با این ابعاد ناو بسازد.