این کتاب در هشت فصل، ۳۹۴صفحه، یک هزار جلد و توسط انتشارات اناالحق چاپ شده که قیمت ۲۵۰ هزار ریال به فروش رسیده است.
بخشهایی از کتاب
نویسنده در پیشگفتار این کتاب خطاب به مخاطبان خود نوشته است: خدای را شاکر و سپاسگزارم از اینکه توفیق یافتم ششمین اثر خود را با نام «از گاوبندی تا پارسیان» به روایت تصویر تقدیم خوانندگان محترم نمایم.
تصاویر و عکسهای بجای مانده از روزگاران گذشته جوامع، بخشی از اسناد پر اهمیتی هستند که فرهنگ، تاریخ، سنن و باورهای مردمان هر جامعه را به نمایش میگذارند و گویای تلاشهای انسانهایی است که در هر دوره بر فرهنگ و تمدن جامعه خویش تاثیرگذار بودهاند.
نگارنده در ششمین اثر خود و برای بیان سیر تحول شهرستان پارسیان در گذر تاریخ، زبان تصویر و عکس را برگزیده است و با شیوهای کاملا واقعگرایانه و بدون قضاوت و یا تحلیل شخصی، تنها به مختصر زیرنویس جهت معرفی عکس یا تصویر اکتفا کرده است.
هدف از گردآوری این مجموعه، آشنا کردن علاقمندان به دورانی است که شهرستان پارسیان در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی سپری کرده است.
همچنین ثبت و نگهداری اسناد مصور و تصاویر چهرههای تاثیرگذار که احتمالا در گذر زمان دست خوش تغییر کیفیت و فرسودگی و نیز در معرض نابودی قرار دارند برای نگارنده اهمیت فراوان داشته است.
اگر چه در جمعآوری تصاویر و عکسها، سختیها و تنگناهای فراوانی وجود داشته و این مجموعه را با کاستیهایی روبرو کرده است، اما همکاری و همت بلند برخی از دوستان علاقمند و دستیابی و مشاهده برخی تصاویر جذاب و شوق انگیز بود که انگیزه ادامه کار و جستجو را مضاعف میکرد.
با این اوصاف مجموعهای مشتمل بر نمادها و نمودهای تاریخی و فرهنگی منطقه خویش، اماکن تاریخی، چهرههای تاثیرگذار در تاریخ شهرستان، حکمرانان، ضابطان محلی، کدخدایان، رییسان خانه انصاف، بخشداران، فرمانداران، چهرههای فرهنگی و علمی، بازرگانان، ناخدایان و صاحبان برخی مشاغل که از جمله قدیمیهای آن مشاغل هستند گردآوری شده است.
همچنین نیم نگاهی به سمت نماهای شهر، از معماری تا بافت قدیم و جدید مناطق مسکونی شده و در یایان این کتاب نیز رونمایی از چهره قهرمانان ملی و اسلامی یعنی شهدا، جانبازان و آزادگان است.
درباره نویسنده
نصرالله کریمی در سال ۱۳۳۶ در روستای قاسمعالی از توابع شهرستان پارسیان استان هرمزگان در یک خانواده فرهنگی متولد شد.
در خرداد ماه سال ۱۳۵۳ با هدایت و راهنمایی پدرش که خود اولین معلم منطقه بوده و علاقمندی وی را به شغل شریف معلمی، خوب تشخیص داده بود در آزمون ورودی دانشسرای مقدماتی شرکت کرد و از مهرماه همان سال، با ورود به دانشسرا به استخدام آموزش و پرورش درآمد.
پس از طی دوره دو ساله دانشسرا و دو سال خدمت سربازی در کسوت سپاهی دانش در آذرماه ۱۳۵۷ در آموزش و پرورش شهرستان پارسیان مشغول به خدمت شد و سرانجام در آذرماه ۱۳۸۳ بازنشسته و به کار تالیف کتاب مشغول شد.
کتابهایی شامل، پارسان پاسبان خلیج فارس، تاریخ آموزش و پرورش جنوب ایران و خلیج فارس و کرانه های شمالی از این پژوهشگر و نویسنده منتشر شده است.