در دوران دفاع مقدس که بندرهای خوزستان نیز متوقف شده بود، تمامی فعالیت‌های بندری و تجاری کشور در بندرشهید رجایی و باهنر بندرعباس انجام می‌شد وهمچنین علاوه بر صادرات و واردات کالای نفتی وغیرنفتی، ارسال موادغذایی و مایحتاج رزمندگان نیز از راه دریایی هرمزگان صورت می‌گرفت.

فرمانده سپاه امام سجاد(ع) هرمزگان گفت: باتوجه به این‌که خلیج فارس یکی از مهم‌ترین و حساس‌ ترین مناطق جهان بوده لذا دشمن همیشه چشم طمع به این منطقه دوخته است که رزمندگان هرمزگانی با حضور به موقع در نبردهای دریایی در دوران دفاع مقدس پاسخ دندان شکنی به دشمن دادند.

سرهنگ اباذر سالاری روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود: رزمندگان هرمزگانی همواره خود را فرزندان دریا می‌دانستند و ما در دوران جنگ تحمیلی دشمن درعملیات‌های آبی و دریایی شهدای زیادی را تقدیم اسلام وانقلاب کردیم.

 وی بیان داشت: شهیدان «اسدالله رییسی و اسحاق دارا» از شهدای شاخص خلیج فارس هستند که در درگیری مستقیم با آمریکا دراین منطقه به شهادت رسیدند؛ این شهیدان نقش موثری در حفاظت و حراست از دریا و مقابله مستقیم با استکبار داشتند.

«شهید رییسی متولد ۱۳۲۴ و دارا متولد ۱۳۴۵ زاده هرمزگان بوده که در ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۷ پس از ساقط کردن یک فروند از بالگردهای پیشرفته آمریکایی، در شرایطی نابرابر مورد هدف رزم ناو و بالگردهای آمریکایی قرار گرفته و به شهادت رسیدند.»

این مقام سپاهی اظهارداشت: جوانان هرمزگانی در طول دوران دفاع مقدس درهر نقطه ای که عملیات‌های ‌آبی و غوصی برپا بود، همواره میدان دار مقابله با دشمن بودند و راه را برای حضور رزمندگان برای مقابله با دشمن باز می‌کردند.

سالاری یادآورشد: شهید «موسی درویشی» نیز یکی از افراد موثر در راه اندازی نیروی دریایی سپاه درهرمزگان بود که در راستای خدمات دریایی در جبهه‌های نبرد نقش موثری را ایفا کرد.

وی گفت: این شهید جزیره هرمز که جز مسببین اصلی نیروی دریایی سپاه بود با قایق‌های جهادی به نیروهای رزمنده و خودی در دوران دفاع مقدس خدمت می‌کرد و درنهایت در جزایر مجنون درحالی که سوار بر قایق خود بود به دست مزدوران بعثی به شهادت رسید.

فرمانده سپاه هرمزگان ابرازداشت: مردم این استان تا آخرین لحظه در جبهه‌های جنوب و غرب و خلیج فارس حضور داشتند و همپای دیگر مردم کشورمان با دشمن بعثی که بسیاری از قدرت‌های جهانی از آن حمایت می‌کردند، ایستادند و پیروزی از آن ملت ماشد.

وی یادآورشد: در پشتیبانی از جبهه و جنگ نیز مردم هرمزگان بویژه زنان نقش موثری داشتند وعمده پدران، مادران و همسران شهیدان علاوه بر این‌که عزیزانشان در جبهه حضور داشتند؛ خودشان نیز در پشت جبهه‌ها با جمع آوری کمک‌ها و هدایای مردمی، تهیه موادغذایی، بسته بندی و ارسال آن به رزمندگان؛ خدمت می‌کردند.

سالاری ادامه داد: حتی مهمات و نیروها نیز از همین طریق به جبهه‌ها اعزام می‌شد که گاهی مورد حمله دشمن بعثی نیز قرار می‌گرفت.

 ابهت شرق وغرب در دوران دفاع مقدس شکسته شد

فرمانده سپاه هرمزگان یادآورشد: دفاع مقدس رمز پایداری و ماندگاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که در این دوران طلایی ابهت شرق و غرب را درهم شکستیم.

سرهنگ سالاری گفت: در دوران دفاع مقدس با همه مشکلات و ناملایمات روی پای خود ایستادیم که در این راستا شعار «ما می‌توانیم» درسایه انقلاب و جنگ تحمیلی محقق شد و اکنون با صادرکردن انقلابمان به جهانیان واقتدار وتوانمندی‌های دفاعی و نظامی نیروهای مسلح کشورمان به شعار «ما توانستیم» تبدیل شده است.

وی بیان داشت: امروز ایران اسلامی درموضوع‌های نظامی و دفاعی به اقتدار رسیده و حرفی برای گفتن دارد و با ساقط کردن پهباد پیشرفته آمریکایی وتوقیف کشتی نفتکش انگلیس به دست نیروهای سبزپوش سپاه، به دشمن نشان دادیم که به گفته ی رهبری (دروان بزن، در رو) تمام شده است.

این مقام سپاهی یادآورشد: با عنایت شهدا، جانبازان؛ رزمندگان و حضور هوشمندانه نیروهای مسلح سپاه و ارتش و اقتداری که امروز در ایران داریم، دشمن خودش را در حدی نمی‌بیند که با ما مقابله کند ولی به طرق مختلفی ورود می‌کند.

سالاری گفت: امروز یکی از راه‌های نفوذی دشمن ورود به عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی جامعه است که جوانان ونوجوانان‌مان را از ما بگیرند و دور کنند اما برای مقابله با تهاجم فرهنگی مردم باید خود را در مکتب حسینی واکسینه کنند.

وی ادامه داد: یکی از زمینه‌های قیام امام حسین(ع) و درس‌های عاشورا؛ اشاعه ی امر به معروف ونهی از منکر و اصلاح کج روی‌های امت اسلام است لذا امام حسین(ع) اگر در این برهه از زمان نیز بودند به طور حتم عمل به این فریضه الهی را از ما تقاضا داشتند.

فرمانده سپاه هرمزگان اظهارداشت: شهدای ما این گونه بودند و درمکتب حسینی درس پس دادند؛ اکنون نیز وظیفه هر مسلمانی است برای این‌که جامعه اسلامی سالم بماند باید از سر دلسوزی هم که شده این زمینه (امربه معروف ونهی از منکر) را احیا کنند.

۳۱ شهریورماه ۱۳۵۹ آغاز جنگ تحمیلی به عنوان هفته دفاع مقدس نامگذاری شده است.

۷۱۹۵/۶۰۴۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.