دکتر علی جمشیدی شامگاه سهشنبه در یک نشست خبری به مناسبت روز پزشک (اول شهریور) ضمن بیان این مطلب افزود: لوازم آرایشی _ بهداشتی و دارویی، حتی در صورت داشتن پروانه بهداشتی باید برای تبلیغ از نظر محتوایی بررسی شده و از نظام پزشکی مجوز جداگانه بگیرند که این اصل ضروری، کمتر رعایت می شود.
وی افزود: در این زمینه نامه نگاری های زیادی با دادسراها، شهرداری و شرکت های دارویی داشته ایم که تاکنون بی نتیجه بوده و حتی رسانه ملی نیز موضوع لزوم دارا بودن مجوز از نظام پزشکی برای این گونه تبلیغات را رعایت نمی کند.
نظام پزشکی راه کوتاه شکایت از پزشکان
جمشیدی تاکید کرد: برخی به اشتباه تصور می کنند نظام پزشکی با توجه به نام خود، فقط مدافع حقوق جامعه پزشکی است در حالی که بر اساس قانون، در این نهاد حفظ و حمایت از حقوق بیمار بر پزشک اولویت دارد.
به گفته این مقام پزشکی، بر همین مبنا و برای تسهیل امور مردم، شکایت از بخش های پزشکی نیازی به مراجعه اولیه به مراکز انتظامی و قضایی ندارد و عموم مردم می توانند از ابتدا به نظام پزشکی مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت کنند که در کمترین زمان ممکن، شکایت آنان مورد رسیدگی دقیق و کارشناسی قرار گرفته و حکم لازم صادر خواهد شد.
دکتر جمشیدی ادامه داد: از ابتدای سالجاری تاکنون، ۴۳پرونده در دادسرای انتظامی، ۳۶پرونده در هیات بدوی انتظامی و ۲۰ پرونده در هیات تجدید نظر انتظامی ثبت شده و با احتساب پرونده های قبلی در مجموع ۱۱۰پرونده در دادسرای انتظامی، هیات بدوی و تجدید نظر رسیدگی شده است.
رئیس نظام پزشکی هرمزگان یادآور شد: پس از بررسی های دقیق، ۲۵درصد شکایت ها در هیات بدوی به صدور کیفرخواست رسیده و برای ۴۱درصد از موارد رسیده به این هیات نیز قرار منع تعقیب و برای ۱۱درصد موارد هم عدم صلاحیت رسیدگی صادر شده و در مجموع ۱۸درصد از شاکیان نیز رضایت داده یا برای پیگیری شکایت خود مراجعه نکرده اند.
دکتر جمشیدی اضافه کرد: در رشته های جراحی زنان به دلیل فراوانی تعداد پزشکان و همچنین مراجعان این بخش و همچنین ویژگی های خاص این رشته و ارتباط مستقیم آن با مادر و نوزاد، تعداد شاکیان نسبت به سایر رشته ها بیشتر بوده و حدود ۱۸ درصد از موارد را شامل می شود.
رئیس نظام پزشکی هرمزگان، پزشکان عمومی و متخصصان ارتوپدی، متخصصان قلب، گوش و حلق و بینی و اطفال را در رده های بعدی وصول شکایت های مردمی اعلام کرد.
وی تعداد اعضای نظام پزشکی هرمزگان را یکهزار و ۱۱۴نفر اعلام کرد که شامل ۳۷۱دکترای پزشکی، ۱۵۳نفر دکترای دندانپزشکی، Ph.D ۳نفر، ۳۸۷متخصص، ۶۹نفر فوق تخصص و فلوشیپ و ۱۳۳ کارشناس پروانهدار است
پزشکان خوش حساب ترین مودیان مالیاتی هستند
دکتر جمشیدی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: چندی پیش در گزارش یکی از نهادها با در نظر گرفتن تعداد کل پزشکان که ۲۰۰هزار نفر هستند، میزان فرار مالیاتی آنان به اشتباه ۴۵هزار میلیارد ریال اعلام شد.
وی ادامه داد: این در حالیست که از این تعداد، فقط ۳۰هزار نفر دارای مطب بوده و مشمول پرداخت مالیات مسقیم هستند و مالیات سایر پزشکان در بخش های دولتی، از حقوق آنان کسر شده و به خزانه دولت واریز می شود و در استان هرمزگان نیز بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، پزشکان از بهترین و خوش حساب ترین مودیان مالیاتی هستند و تمامی آنان در مطب های خود کارتخوان داشته و گردش مالی و درآمد آنان روشن و شفاف است.
دکتر جمشیدی توضیح داد: امسال حداقل ۶پزشک در بندرعباس به دلیل افزایش هزینه ها و کاهش درآمد، مطب خود را تعطیل کرده و برای کار تمام وقت وارد بخش دولتی شدهاند.
رئیس نظام پزشکی هرمزگان درباره انتظار مردم از این نهاد برای نظارت و پایش مسائل مطب ها و مراکز پزشکی اظهار داشت: طبق قانون نظارت روزمره و پیوسته از وظایف دانشگاه علوم پزشکی است اما دادستان نظام پزشکی به عنوان مدعی العموم این بخش می تواند در تمامی موارد قصور پزشکی به طور مستقیم ورود کرده و اعلام جرم کند.
۲۰۹۴