قصه ‏ها و افسانه ‏ها در فرهنگ مردم یک منطقه آینه تمام نمای علایق و احساسات، دردها و رنج ها، شادی ها و در کل درونمایه یک ملت هستند.

کتاب حاضر شامل تعداد زیادی از افسانه ‏ها و قصه ‏های قدیمی مردم هرمزگان است که نویسنده سعی کرده آن را با نثری روان به نگارش در آورد.

در ابتدای کتاب نمونه ‏ای از این قصه ‏ها به گویش محلی و ترجمه فارسی و در ادامه قصه ‏هایی نقل می ‏شود که مضامین غالب آنها موضوعاتی مانند اعتقادات و باورهای عامیانه، چیستان، موجودات افسانه ‏ای و به خصوص دیو، اجنه، سحر و جادو می ‏باشد.

بخشی از کتاب

افسانه های کهن و عامیانه داستان های زیبا و دل انگیز و مشحون از اندرزهای سودمند و نکته های باریک از اندیشه های ژرف و خیال لطیف و ذوق سرشار مردم هرمزگان است.

این کتاب به زبانی ساده نوشته شده و نه تنها برای نوجوانان حتی برای بزرگسالان نیز قابل استفاده است.

درون مایه این قصه ها کاملا آشناست مانند: رفتن به مکتب خانه، اعتقادات و باورهای عامیانه، طرح چیستان در قصه ها، امنیت، رسیدن مردم به چیزهای دست نایافتنی، وجود دیوها و اجنه در قصه ها، سحر و جادو و افسون و نیرنگ جادوگران و درنج که موجودی افسانه ای است.

درنج بسیار وحشتناک است و همواره مردم را اذیت می کند و خود را شبیه هر چیزی در می آورد و به صورت زن یا موجودات دیگری ظاهر می شود این موجود بسیار مردم آزار و ستگر است.

نمونه ای دیگر از این موجودات در قصه های مردم هرمزگان مملوداس یا ملو داس (مریم داس) است این موجود همیشه به هیات زنی آراسته به تمام زیورهای ممکن و معطر در می آید که فقط مردها مورد نظر او هستند و آنان را آزار می دهد.

نوع دیگری از این اجنه جهله به گند است که بسیار بلند قامت بوده به طوری که در قصه ها پاهایش در زمین و سرش در آسمان است.

از موضوع های دیگر قصه های مردم هرمزگان امداد نیورهای اهورایی است که به کمک مردم می آیند و نیروهای اهریمنی را از بین می برند.

درباره نویسنده

سهراب سعیدی از سال ۸۶ تا ۹۳ تعداد ۱۹ کتاب را به نگارش در آورده و ۶۰ نسخه از کتاب ها و ۵ فصل نامه آموزشی پژوهشی خود را به کتابخانه های عمومی میناب اهدا کرده است.

کتاب های منتشر شده از این نویسنده هرمزگانی شامل، فرهنگ مردم میناب، لالایی، بازی و سرگرمی های میناب، قصه ها و افسانه های مردم هرمزگان، تاریخ ادبیات میناب، چیستان های هرمزگان، رخش بی سوار، ترانه های چوپان، سوگواره ها، باورها و عقاید مردم هرمزگان، دستم چلکا، دنیای ادبیات کودک و نوجوان، شیرین تر از قند و چی چی کای مم گپو می باشد.

همچنین از سال ۸۸ تا ۹۳ نیز ۲۲ مقاله از این پژوهشگر مینابی در روزنامه ها و نشریات استانی و کشوری به چاپ رسیده است.

۶۰۴۸/۹۹۴۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.