با پیروزی انقلاب اسلامی مستشاران خارجی با هدف از کار انداختن سلاح و تجهیزات نظامی ایران که توسط رژیم شاهنشاهی از آمریکا و سایر کشورهای اروپایی و شوری خریداری شده بود کشور را تا اواخر تابستان سال 1358 هجری شمسی ترک کردند.
دشمنان انتظار داشتند با خروج 50 هزار مستشار خارجی از کشور با توجه به نقش پر رنگ آنها در همه شئون ارتش ایران اسلامی قادر به بهره گیری از سلاح و تجهیزات خود نباشد ولی این باعث شد نیروهای مسلح کشور دست بر زانوی خود گذارده و بلند شوند.
ارتشی که انتظار می رفت با خروج مستشاران نظامی در بهره گیری از سلاح ها و تجهیزات خود با مشکل روبه رو شود با همه سختی ها این کار را انجام داد و اکنون با گذشت بیش از 40 سال از آغاز انقلاب اسلامی توانسته در عرصه های مختلف موفقیت های بزرگی کسب کند.
**ساخت انواع سلاح و تجهیزات
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اقدام به خرید گسترده سلاح های جنگی اعم از کامیون، نفربرهای زرهی، توپ های جنگی، تانک، موشک های ضد هوایی، هواپیما، ناو، ناوچه و غیره می کرد که در نگهداری آنها هم به مستشاران خارجی وابسته بودیم.
نیروهای مسلح و بویژه ارتش در دوران دفاع مقدس تجربه های گران بهایی در زمینه تعمیر و بهینه سازی تجهیزات نظامی بدست آورد و در گذر زمان توانست سلاح های گذشته را به خوبی حفظ کرده و بر توان خود بیفزاید.
عرصه دریا یکی از پیچیده ترین و تخصصی ترین زمینه های فعالیت نظامی محسوب می شود که ارتش جمهوری اسلامی ایران با طراحی و ساخت ناوشکن جماران توان خود را در این زمینه به منصه ظهور رساند.
این ناوشکن 30 بهمن سا ل 88 با حضور مقام معظم رهبری در بندرعباس به آب انداخته شد و سپس در ماموریت های مختلف بکار گرفته شد و جماران 2 در شمال کشور ساخته و بکار گرفته شد.
اما داستان توانمندی های نیروی دریایی ارتش به ساخت ناوشکن کلاس موج (جماران) خلاصه نمی شود و این نیرو سه سال پس از آن زیردریایی طارق را با ساخت 18 هزار قطعه مورد بازسازی و به آب اندازی قرار داد.
ساخت و تعویض 18 هزار قطعه زیردریایی فوق سنگین طارق آن هم در شرایطی که کشور سازنده حتی نقشه های آنرا در اختیار ایران قرار نمی دهد کار بزرگی است.
تعمیر زیردریایی طارق از هر جهت کار بزرگی بود که برای انجام آن باید 200 تخصص بکار گرفته می شد ولی با تلاش و همت جوانان و متخصصان این مرز و بوم شکل گرفت و امروز شاهد ساخت و به آب اندازی زیردریایی های کلاس غدیر هستیم.
ناوشکن سهند که امروز شنبه به آب انداخته شده تاکیدی 2 باره بر ضرب المثل «خواستن توانستن است» بود که نشان داد اگر به جوانان و متخصصان کشور تکیه کنیم باز هم می توانیم.
خبرها از رونمایی های دیگر در نیروی دریایی در هفته ها و ماه های پیش رو و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حکایت دارد که هر کدام از سلاح ها و تجهیزاتی که رونمایی می شود گواه و تاکیدی بر نهادینه شدن روحیه خوباوری ایرانیان است.
ایران اسلامی کشوری است که از سلاح های عاریه ای زمان شاه به سلاح های بومی ساخت خود رسیده، کشوری که به جاری تکیه بر نیروهای مستشاری خارجی به نیروهای توانمند خود تکیه داد و مسیر پیشرفت را با وجود تحریم ها در پیش گرفته، مسیری که سختی و آسانی خاص خود را دارد ولی باید آنرا پیمود تا به موفقیت رسید و از تلاش برای بهتر شدن و موفقیت دست نکشید.
**پیش بینی فناوری های مقابله برتر در برابر آمریکا
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: فناوری های تهدید کننده آمریکایی ها را شناسایی کرده ایم و برای مقابله، فناوری های مقابله ای برتر نامتقارن و علمی پیش بینی و طراحی های لازم انجام شده است.
سردار قاسم تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رزمایش های آنها را رصد کرده و داده های خوبی درباره آنها بدست آورده ایم و رصد دشمنان به صورت مداوم ادامه دارد و با شناخت بدست آمده در سال های مختلف تهدید ها برای ما کاهش یافته و نقاط ضعف آنها را می شناسیم.
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود به خبرنگار ایرنا گفت: در زمینه موشک های زمین به زمین جزو چهار یا پنج کشور برتر و در برخی دیگر از زمینه های دفاعی جزو سه یا چهار کشور برتر دنیا هستیم که دلیل آن شناخت و تلاش برای شناخت بیشتر نقاط ضعف و قوت سلاح های دشمن اعم از رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
سردار تقی زاده یاد آور شد: اطلاعات خوبی را در این زمینه بدست آورده و می آوریم و برای مقابله با تهدیدهای آنها برنامه تعریف کرده ایم و به همین سبب دشمنان هرگز جرات حمله به ایران نخواهند داشت.
** استفاده از دانش بومی برای ساخت انواع تجهیزات نظامی
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که هفته گذشته به منظور به آب اندازی زیر دریایی طارق به بندرعباس سفر کرده بود اظهار داشت: در عرصه های مختلف هم سطح دانش روز دنیا قرار داریم و از توان متخصصان ایرانی و دانشمندان وزارت دفاع، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان برای ساخت انواع تجهیزات استفاده می کنیم.
سردار تقی زاده خاطر نشان کرد: برای ساخت زیردریایی غدیر، 10 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان همکاری کرده اند.
به گفته وی در عرصه هوایی هم این توانمندی ها به کار گرفته شده و در عرصه رزم زمینی نیز آخرین دستاوردها علیه داعش به کار برده شده است وهمچنین در صنایع کروز و ضد کشتی دستاوردهای بسیار پیچیده و حتی برتر از کارهایی که درغرب انجام شده، به دست آورده ایم.
** نیروی دریایی افتخارات فراوانی برای نظام اسلامی آفرید
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: زمان افول تضییع کنندگان حقوق بشر دور نیست و روزی فرا می رسد که بشریت از شر آنان آسوده خواهند شد.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی ادامه داد: امروز در تاریخ نیروی دریایی بسیار مهم است، روح شهیدان سهند در این میدان حاضر و ناظر و شاهد و شهادت می دهند که فرزندان این مرز و بوم توانسته اند و می توانند هر ناممکنی را ممکن کنند.
وی یاد آور شد: این روزهای مهم در تقویم نیروی دریایی کشورمان کم نبوده و در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروی دریایی خط روشن پر افتخاری را طی کرده است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: دفاع جانانه و فراموش نشدنی تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر، حماسه هفتم آذر که کمر دشمن بعثی را شکست و نیروی دریایی آن را تا پایان جنگ از عرصه خارج کرد، تامین امنیت دریایی و همچنین اسکورت 10 هزار شناور تجاری از نقاط حساس آن روزها است
امیر لشکرموسوی تصریح کرد: نیروی دریایی که در رژیم گذشته وابسته به کشورهای دیگر بود با پیروزی انقلاب اسلامی به ناگهان انرژی متراکم خود را آزاد کرد و افتخارات فراوان برای نظام اسلامی آفرید.
وی ابرازداشت: این روحیه است که ما را حافظ و حاکم امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کرده است و می توانیم تحرکات قدرت های فرامنطقه را خنثی کرده و امنیت را حفظ کنیم.
این مقام مسوول ادامه داد: روز به روز آن ایام فراموش نشدنی خاطره ای شگفت از نیروی دریایی در دل دارد و پس از پایان جنگ و از زمان فرماندهی دریادار سیاری فصل جدیدی در پیشرفت های نیروی دریایی آغاز شد.
وی بیان داشت: مبارزه با دزدان دریایی و افزایش ماموریت این نیرو تا مدار 10 درجه، تاسیس منطفه دریایی جاسک، توسعه منطقه چابهار، ساخت شناورهای جدید با کمک بخش صنایع وزارت دفاع و دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان برخی از نقاط دوران فرماندهی ایشان بود.
وی اضافه کرد: اگرچه ساخت ناوشکن جماران یک نقطه عطف محسوب می شود ولی توانایی طراحی، ساخت، ارتقا و تعمییر شناورها فراتر از ساخت یک ناوشکن است که به برکت ایران اسلامی نداجا بدان دست یافته است.
وی گفت: از سال گذشته نیز که امیر دریادار خانزادی سکان نیروی دریایی را بر عهده گرفت، دوران اوج گیری نیروی دریایی با بهره گیری از تجربه های گذشته وارد عصر تازه ای شده است.
** یک زیردریایی فوق پیشرفته به نداجا ملحق می شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در راستای خودکفایی هرچه بیشتر این نیرو یک زیردریایی فوق پیشرفته که به دست متخصصان وزارت دفاع ساخته شده، بهمن ماه امسال به این نیرو ملحق می شود.
امیر دریادار خانزادی اظهار داشت: دشمن بداند این زیردریایی برای آنهایی که فکر تجاوز به مرزهای از سرشان می گذرد دست بلندی است که سیلی محکمی به آنان خواهد زد.
وی گفت: امروز اگر از پیوستن زیر دریایی سخن می گوییم، باید بدانیم ساخت زیر دریایی در راس همه فناوری های پیشرفته قرار دارد.
وی افزود: دریا عرصه ای است که حضور در آن نیاز به ظرفیت ها و دانش و تجربه و تخصص و مهارت دارد و اگر کشوری مستقل در دریا حضور یابد، به این معناست که به سطح بالایی از دانش، قدرت و فناوری رسیده است.
وی بیان داشت: علاوه بر ناوشکن سهند که روز شنبه هفته آینده به ناوگان نداجا افزوده می شود، در هفته ها و ماه های آینده شاهد الحاق و رونمایی های مختلفی خواهیم شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اظهارداشت: پیوستن شناورهایی از کلاس موج ( جماران ) یک نمونه از این الحاق ها و رونمایی هاست.
امیر دریا دار خانزادی ادامه داد: زمان پیوستن جماران به نداجا بسیاری در عرصه بین المللی بسیاری می پرسیدند این شناور حرکت می کند؟ که نشان می دهد کشورهای منطقه و فرامنطقه ای باور نمی کردند ایران اسلامی زیر فشارهای شکننده، توانایی ساخت ناوشکن با قابلیت حمل بالگرد، پرتاب موشک و حضور معنادار در عرصه آب های آزاد را داشته باشد.
وی گفت: شاهد تکرار ساخت مشابه ناوشکن جماران در شمال کشور به نام ناوشکن دماوند بودیم که چند سال بعد با صخره ها برخورد کرد و هم اکنون این ناوشکن تعمیر و بازسازی شده و آماده بازگشت به آب است.
وی اضافه کرد: پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران برای دست یابی به امنیت جمعی است و کسانی که همراه شوند از آن بهره مند می شوند و اجازه نمی دهیم کانون نا امنی در منطقه شکل بگیرد.
** کشورهای محدودی توان ساخت تجهیزات نیروهای دریایی را دارند
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی ارتش مستقر دربندرعباس نیز گفت: کشورهای زیادی در سازمان رزم نیروهای مسلح خود نیروی دریایی دارند ولی محدودند کشورهای محدودی زیردریایی دارند.
امیر دریادار دوم مجتبی محمدی افزود: همچنین تعداد کشورهایی که زیردریایی های خود را می سازند، کاربری، نگهداری و تعمیر می کنند و نیروهایشان را آموزش می دهند محدود است.
وی ادامه داد: ایران اسلامی به برکت انقلاب اسلامی این توانمندی ها را با هم دارد و می تواند سلاح ها و تجهیزات مورد نیاز را طراحی و تولید کند.
ظرف سه روز اخیر پنجشنبه گذشته تا امروز شنبه نیروی دریایی ارتش سه فروند شناور شامل 2 زیر دریایی کلاس طارق و ناوشکن پیشرفته سهند را در بندرعباس به آب انداخت.
گزارش از عزت الله معمار باشی خبرنگار ایرنا
3219 /6048
دشمنان انتظار داشتند با خروج 50 هزار مستشار خارجی از کشور با توجه به نقش پر رنگ آنها در همه شئون ارتش ایران اسلامی قادر به بهره گیری از سلاح و تجهیزات خود نباشد ولی این باعث شد نیروهای مسلح کشور دست بر زانوی خود گذارده و بلند شوند.
ارتشی که انتظار می رفت با خروج مستشاران نظامی در بهره گیری از سلاح ها و تجهیزات خود با مشکل روبه رو شود با همه سختی ها این کار را انجام داد و اکنون با گذشت بیش از 40 سال از آغاز انقلاب اسلامی توانسته در عرصه های مختلف موفقیت های بزرگی کسب کند.
**ساخت انواع سلاح و تجهیزات
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران اقدام به خرید گسترده سلاح های جنگی اعم از کامیون، نفربرهای زرهی، توپ های جنگی، تانک، موشک های ضد هوایی، هواپیما، ناو، ناوچه و غیره می کرد که در نگهداری آنها هم به مستشاران خارجی وابسته بودیم.
نیروهای مسلح و بویژه ارتش در دوران دفاع مقدس تجربه های گران بهایی در زمینه تعمیر و بهینه سازی تجهیزات نظامی بدست آورد و در گذر زمان توانست سلاح های گذشته را به خوبی حفظ کرده و بر توان خود بیفزاید.
عرصه دریا یکی از پیچیده ترین و تخصصی ترین زمینه های فعالیت نظامی محسوب می شود که ارتش جمهوری اسلامی ایران با طراحی و ساخت ناوشکن جماران توان خود را در این زمینه به منصه ظهور رساند.
این ناوشکن 30 بهمن سا ل 88 با حضور مقام معظم رهبری در بندرعباس به آب انداخته شد و سپس در ماموریت های مختلف بکار گرفته شد و جماران 2 در شمال کشور ساخته و بکار گرفته شد.
اما داستان توانمندی های نیروی دریایی ارتش به ساخت ناوشکن کلاس موج (جماران) خلاصه نمی شود و این نیرو سه سال پس از آن زیردریایی طارق را با ساخت 18 هزار قطعه مورد بازسازی و به آب اندازی قرار داد.
ساخت و تعویض 18 هزار قطعه زیردریایی فوق سنگین طارق آن هم در شرایطی که کشور سازنده حتی نقشه های آنرا در اختیار ایران قرار نمی دهد کار بزرگی است.
تعمیر زیردریایی طارق از هر جهت کار بزرگی بود که برای انجام آن باید 200 تخصص بکار گرفته می شد ولی با تلاش و همت جوانان و متخصصان این مرز و بوم شکل گرفت و امروز شاهد ساخت و به آب اندازی زیردریایی های کلاس غدیر هستیم.
ناوشکن سهند که امروز شنبه به آب انداخته شده تاکیدی 2 باره بر ضرب المثل «خواستن توانستن است» بود که نشان داد اگر به جوانان و متخصصان کشور تکیه کنیم باز هم می توانیم.
خبرها از رونمایی های دیگر در نیروی دریایی در هفته ها و ماه های پیش رو و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی حکایت دارد که هر کدام از سلاح ها و تجهیزاتی که رونمایی می شود گواه و تاکیدی بر نهادینه شدن روحیه خوباوری ایرانیان است.
ایران اسلامی کشوری است که از سلاح های عاریه ای زمان شاه به سلاح های بومی ساخت خود رسیده، کشوری که به جاری تکیه بر نیروهای مستشاری خارجی به نیروهای توانمند خود تکیه داد و مسیر پیشرفت را با وجود تحریم ها در پیش گرفته، مسیری که سختی و آسانی خاص خود را دارد ولی باید آنرا پیمود تا به موفقیت رسید و از تلاش برای بهتر شدن و موفقیت دست نکشید.
**پیش بینی فناوری های مقابله برتر در برابر آمریکا
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: فناوری های تهدید کننده آمریکایی ها را شناسایی کرده ایم و برای مقابله، فناوری های مقابله ای برتر نامتقارن و علمی پیش بینی و طراحی های لازم انجام شده است.
سردار قاسم تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رزمایش های آنها را رصد کرده و داده های خوبی درباره آنها بدست آورده ایم و رصد دشمنان به صورت مداوم ادامه دارد و با شناخت بدست آمده در سال های مختلف تهدید ها برای ما کاهش یافته و نقاط ضعف آنها را می شناسیم.
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود به خبرنگار ایرنا گفت: در زمینه موشک های زمین به زمین جزو چهار یا پنج کشور برتر و در برخی دیگر از زمینه های دفاعی جزو سه یا چهار کشور برتر دنیا هستیم که دلیل آن شناخت و تلاش برای شناخت بیشتر نقاط ضعف و قوت سلاح های دشمن اعم از رژیم صهیونیستی و آمریکا است.
سردار تقی زاده یاد آور شد: اطلاعات خوبی را در این زمینه بدست آورده و می آوریم و برای مقابله با تهدیدهای آنها برنامه تعریف کرده ایم و به همین سبب دشمنان هرگز جرات حمله به ایران نخواهند داشت.
** استفاده از دانش بومی برای ساخت انواع تجهیزات نظامی
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که هفته گذشته به منظور به آب اندازی زیر دریایی طارق به بندرعباس سفر کرده بود اظهار داشت: در عرصه های مختلف هم سطح دانش روز دنیا قرار داریم و از توان متخصصان ایرانی و دانشمندان وزارت دفاع، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان برای ساخت انواع تجهیزات استفاده می کنیم.
سردار تقی زاده خاطر نشان کرد: برای ساخت زیردریایی غدیر، 10 دانشگاه و 2 موسسه تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان همکاری کرده اند.
به گفته وی در عرصه هوایی هم این توانمندی ها به کار گرفته شده و در عرصه رزم زمینی نیز آخرین دستاوردها علیه داعش به کار برده شده است وهمچنین در صنایع کروز و ضد کشتی دستاوردهای بسیار پیچیده و حتی برتر از کارهایی که درغرب انجام شده، به دست آورده ایم.
** نیروی دریایی افتخارات فراوانی برای نظام اسلامی آفرید
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: زمان افول تضییع کنندگان حقوق بشر دور نیست و روزی فرا می رسد که بشریت از شر آنان آسوده خواهند شد.
امیر سرلشکر عبدالرحیم موسوی ادامه داد: امروز در تاریخ نیروی دریایی بسیار مهم است، روح شهیدان سهند در این میدان حاضر و ناظر و شاهد و شهادت می دهند که فرزندان این مرز و بوم توانسته اند و می توانند هر ناممکنی را ممکن کنند.
وی یاد آور شد: این روزهای مهم در تقویم نیروی دریایی کشورمان کم نبوده و در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروی دریایی خط روشن پر افتخاری را طی کرده است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: دفاع جانانه و فراموش نشدنی تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر، حماسه هفتم آذر که کمر دشمن بعثی را شکست و نیروی دریایی آن را تا پایان جنگ از عرصه خارج کرد، تامین امنیت دریایی و همچنین اسکورت 10 هزار شناور تجاری از نقاط حساس آن روزها است
امیر لشکرموسوی تصریح کرد: نیروی دریایی که در رژیم گذشته وابسته به کشورهای دیگر بود با پیروزی انقلاب اسلامی به ناگهان انرژی متراکم خود را آزاد کرد و افتخارات فراوان برای نظام اسلامی آفرید.
وی ابرازداشت: این روحیه است که ما را حافظ و حاکم امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کرده است و می توانیم تحرکات قدرت های فرامنطقه را خنثی کرده و امنیت را حفظ کنیم.
این مقام مسوول ادامه داد: روز به روز آن ایام فراموش نشدنی خاطره ای شگفت از نیروی دریایی در دل دارد و پس از پایان جنگ و از زمان فرماندهی دریادار سیاری فصل جدیدی در پیشرفت های نیروی دریایی آغاز شد.
وی بیان داشت: مبارزه با دزدان دریایی و افزایش ماموریت این نیرو تا مدار 10 درجه، تاسیس منطفه دریایی جاسک، توسعه منطقه چابهار، ساخت شناورهای جدید با کمک بخش صنایع وزارت دفاع و دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان برخی از نقاط دوران فرماندهی ایشان بود.
وی اضافه کرد: اگرچه ساخت ناوشکن جماران یک نقطه عطف محسوب می شود ولی توانایی طراحی، ساخت، ارتقا و تعمییر شناورها فراتر از ساخت یک ناوشکن است که به برکت ایران اسلامی نداجا بدان دست یافته است.
وی گفت: از سال گذشته نیز که امیر دریادار خانزادی سکان نیروی دریایی را بر عهده گرفت، دوران اوج گیری نیروی دریایی با بهره گیری از تجربه های گذشته وارد عصر تازه ای شده است.
** یک زیردریایی فوق پیشرفته به نداجا ملحق می شود
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در راستای خودکفایی هرچه بیشتر این نیرو یک زیردریایی فوق پیشرفته که به دست متخصصان وزارت دفاع ساخته شده، بهمن ماه امسال به این نیرو ملحق می شود.
امیر دریادار خانزادی اظهار داشت: دشمن بداند این زیردریایی برای آنهایی که فکر تجاوز به مرزهای از سرشان می گذرد دست بلندی است که سیلی محکمی به آنان خواهد زد.
وی گفت: امروز اگر از پیوستن زیر دریایی سخن می گوییم، باید بدانیم ساخت زیر دریایی در راس همه فناوری های پیشرفته قرار دارد.
وی افزود: دریا عرصه ای است که حضور در آن نیاز به ظرفیت ها و دانش و تجربه و تخصص و مهارت دارد و اگر کشوری مستقل در دریا حضور یابد، به این معناست که به سطح بالایی از دانش، قدرت و فناوری رسیده است.
وی بیان داشت: علاوه بر ناوشکن سهند که روز شنبه هفته آینده به ناوگان نداجا افزوده می شود، در هفته ها و ماه های آینده شاهد الحاق و رونمایی های مختلفی خواهیم شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی اظهارداشت: پیوستن شناورهایی از کلاس موج ( جماران ) یک نمونه از این الحاق ها و رونمایی هاست.
امیر دریا دار خانزادی ادامه داد: زمان پیوستن جماران به نداجا بسیاری در عرصه بین المللی بسیاری می پرسیدند این شناور حرکت می کند؟ که نشان می دهد کشورهای منطقه و فرامنطقه ای باور نمی کردند ایران اسلامی زیر فشارهای شکننده، توانایی ساخت ناوشکن با قابلیت حمل بالگرد، پرتاب موشک و حضور معنادار در عرصه آب های آزاد را داشته باشد.
وی گفت: شاهد تکرار ساخت مشابه ناوشکن جماران در شمال کشور به نام ناوشکن دماوند بودیم که چند سال بعد با صخره ها برخورد کرد و هم اکنون این ناوشکن تعمیر و بازسازی شده و آماده بازگشت به آب است.
وی اضافه کرد: پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران برای دست یابی به امنیت جمعی است و کسانی که همراه شوند از آن بهره مند می شوند و اجازه نمی دهیم کانون نا امنی در منطقه شکل بگیرد.
** کشورهای محدودی توان ساخت تجهیزات نیروهای دریایی را دارند
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی ارتش مستقر دربندرعباس نیز گفت: کشورهای زیادی در سازمان رزم نیروهای مسلح خود نیروی دریایی دارند ولی محدودند کشورهای محدودی زیردریایی دارند.
امیر دریادار دوم مجتبی محمدی افزود: همچنین تعداد کشورهایی که زیردریایی های خود را می سازند، کاربری، نگهداری و تعمیر می کنند و نیروهایشان را آموزش می دهند محدود است.
وی ادامه داد: ایران اسلامی به برکت انقلاب اسلامی این توانمندی ها را با هم دارد و می تواند سلاح ها و تجهیزات مورد نیاز را طراحی و تولید کند.
ظرف سه روز اخیر پنجشنبه گذشته تا امروز شنبه نیروی دریایی ارتش سه فروند شناور شامل 2 زیر دریایی کلاس طارق و ناوشکن پیشرفته سهند را در بندرعباس به آب انداخت.
گزارش از عزت الله معمار باشی خبرنگار ایرنا
3219 /6048
کپی شد