به گزارش ایرنا، سرپرست فرمانداری ویژه میناب در آیین پایانی سوگواره نوحه های محلی گفت: پاسداشت شعائر و آیین ‌های دینی و مذهبی به ویژه توجه به حفظ آیین‌ های مربوط به عزاداری و سوگواری سیدالشهدا (ع) کار بسیار ارزنده ‌ای است.
محمد احمدی، اقدام های صورت گرفته توسط انجمن نوحه ‌های نشسته میناب را برگرفته ازعشق به مکتب اهل‌ بیت به ویژه سید و سالار شهیدان دانست.
وی ادامه داد: ثبت نوحه ‌های نشسته میناب در فهرست آثار معنوی از مهمترین کارهایی است که سال گذشته به همت انجمن نوحه‌ های نشسته در چهاردهمین اجلاس پیرغلامان حسینی محقق شد.
وی با بیان این که آشنایی با آیین ‌ها و حفظ و صیانت از عزاداری‌های سنتی باید برای آحاد مردم به یک دغدغه تبدیل شود، بر لزوم ورود قشر جوان و نوجوان به این عرصه تاکید کرد و گفت: یکی از راههایی که آثار عاشورا بازگو کرده همین سوگواره ها و نوحه خوانی است.
مسوول انجمن نوحه های نشسته میناب هم چنین به ثبت ملی آئین نوحه ‌های نشسته (پامنبری) میناب ظرف سال گذشته اشاره کرد و گفت: نوحه‌های نشسته یا پامنبری میناب با سابقه بیش از 200 ساله یکی از آیین‌ های پر محتوا در حوزه عزاداری برای اهل بیت (ع) است از نیاکان و بزرگان ما به ارث رسیده است.
شهریار عبدالهی نوحه ‌های نشسته میناب، هدف از برگزاری این سوگواره را حفظ آیین‌ها و سنت‌های عزاداری منطقه و انتقال آن به نسل جوان و نوجوان عنوان کرد.
وی اظهار داشت: انجمن نوحه‌ های نشسته در تلاش است تا عزاداری‌های سنتی برای ائمه اطهار(ع) در میناب حفظ شود.
وی از میناب به عنوان سرزمین آیین‌های کهن نام برد و با تاکید بر ثبت ملی چاوش خوانی میناب در فهرست آثار معنوی، یاد آور شد: در میناب آیین‌های فراوانی وجود دارد که به صورت شفاهی و سینه به سینه نقل شده که بسیاری نیز متاسفانه در اثر بی‌ توجهی و گذر زمان به فراموشی سپرده شده‌اند.
هشتمین سوگواره نوحه های نشسته محلی با حضور 35 گروه نوحه خوان ازسراسر میناب در حسینه ای سفید بار روستای راونگ از توابع بخش مرکزی میناب آغاز شده بود به کار خود پایان داد.
7194/6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.