به گزارش ایرنا، سید علی آقازاده روز پنجشنبه در همایش تجلیل از صادرکنندگان برگزیده استان مرکزی در فرهنگسرای شهر اراک، افزود: در 40 سال گذشته کمتر از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی محقق شده اما، مدیریت ارشد استان تلاش می کند که سال آینده بیش از یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان مرکزی جذب کند.
وی ادامه داد: مشکلات و درخواست های صادرکنندگان باید از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت فهرست بندی شود و در اسرع وقت در اختیار مدیریت ارشد استان قرار گیرد تا با همکاری همه نهادهای دولتی با حفظ اولویت نسبت به حل این مشکلات اقدام شود.
استاندار استان مرکزی اظهار کرد: از ابتدای فعالیت مدیریت ارشد استان مرکزی نشست های متعددی با تولیدکنندگان استان برگزار شده و مجموعه مشکلات این قشر از جامعه خارج از متعارف نیست و می توان با همکاری دستگاه های دولتی بخش عمده ای از این چالش ها را در استان و بخشی را نیز در سطح کشور حل و فصل کرد.
وی اضافه کرد: فهرستی از کالاهای واراداتی که مشابه آن ها در استان قابل تولید است جمع آوری و هفته گذشته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد تا از واردات این نوع کالاها به صورت جدی جلوگیری شود.
آقازاده گفت: صادرات استان مرکزی در سال جاری 700 میلیون دلار بوده است که در صورت حفظ این روند می توان تا آخر امسال صادرات استان به یک میلیارد دلار رساند.
وی گفت: یکی از مهمترین هدفگذاری های مدیریت ارشد استان تقویت صادرات و حمایت از سرمایه گذاران و تولید کنندگان است که همه دستگاه های اجرایی نیز باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: مدیریت ارشد استان به همراه نهادهای اجرایی، هر هفته نشست های تخصصی با سرمایه گذران را در مرکز توسعه سرمایه گذاری استان برگزار می کنند و فعالان اقتصادی استان مشکلات خود را طرح و دستگاه های متولی نیز مکلف به حل مشکلات این قشر از جامعه از طریق مجاری قانونی هستند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: تکرار درد را باید رها کرد و به دنبال درمان ریشه ای در حوزه تولید و تجارت بود.
سید مهدی مقدسی بیان کرد: برخی از مسئولان وقت خود را با تکرار دردها به هدر می دهند در صورتی که فرصت ها یکی پس از دیگری در حال گذر هستند و باید برای حل مشکلات چاره اندیشی جدی شود.
وی با بیان اینکه کمیته مشترکی بین کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کشور تشکیل شده است، بیان کرد: حذف قوانین متناقض، نظارت های کاربردی و عملیاتی ساخت حمایت از صادرکنندگان مهمترین اهداف تشکیل این کمیته است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دولت دوازدهم و رئیس جمهوری باید برای حل مشکلات اقتصادی کشور پنج یا 6 تصمیم عملیاتی و جسورانه را در دستور کار قرار دهند چرا که ادامه روند کنونی مشکلی را حل نمی کند.
وی بیان کرد: مشکل امروز کشور بیکاری و مسائل اقتصادی، تولیدی و صادرات است و برای حل این آن ها باید محافظه کاری را کنار گذاشته و تصمیمات عملیاتی اتخاذ شود.
مقدسی نقش وزارت خارجه را در جذب سرمایه گذار خارجی و حتی بازاریابی کالاهای داخلی محوری عنوان کرد.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی نیز در این همایش گفت: تراز تجاری کشور در سطح ملی منفی است و حجم واردات بر صادرات کشور فزونی گرفته که این مهم بیانگر وابستگی بیش از اندازه به نفت است.
علی اکبر کریمی افزود: در اقتصاد ایران نباید واردات بر صادرات غالب باشد و برای اصلاح این امور باید افزایش تولیدات و صادرات غیر نفتی در دستور کار باشد.
وی افزود: باید با تولیدات صادرات محور بتوان سهم خود را از اقتصاد جهانی کسب کرد و ظرفیت های موجود کشور و استان مرکزی نیز توان دست یافتن به این هدف را دارد.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی اظهار کرد: صادرات امسال استان مرکزی یک میلیارد دلار هدفگذاری شده و در 9 ماه از سال ادو سوم آن محقق شده که باید با تلاش مضاعف بر رقم هدفگذاری دست یافت.
وی، تامین جوایز و مشوق صادراتی را از مشکلات بخش صادرات عنوان کرد و گفت: فراکسیون مجلس شورای اسلامی در نظر دارد مالیات وارد کنندگان را به عنوان منبع تامین اعتبار مشوق های اقتصادی معرفی کند.
کریمی گفت: در کشورهای عراق و سوریه فرصت ارزشمندی برای صادرات به وجود آمده و دولت و مسئولان مربوطه نباید این فرصت را از دست بدهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این همایش گفت: در مجموع 45 صادر کننده استان امسال در این سامانه نام نویسی کردند که 20 صادر کننده با شاخص های در نظر گرفته شده به عنوان نمونه گزینش شدند.
محمدرضا حاجی پور ادامه داد: 15 صادر کننده منتخب امسال استان مرکزی در بخش های صنعتی از قبیل تولید ایزوگام، تولید مواد شیمیایی، پتروشیمی و صنایع پایین دستی، تولید لوازم خانگی و تولید دارو هستند.
وی اظهار کرد: پنج صادر کننده منتخب امسال نیز ازبخش های مختلف کشاورزی از قبیل صنایع تبدیلی، تولید محصولات کشاورزی، لبنی و ماهی های زینتی انتخاب شده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: درآمد ارزی حاصل از صادرات، حفظ و توسعه بازارهای هدف و فعالیت های بازاریابی، مهارت فنی و تخصصی شرکت مذکور در بخش صادرات، حضور شرکت های مذکور در نمایشگاه های بین المللی و صادرات به بازارهای جدید از مهمترین شاخص های انتخاب صادر کنندگان برتر استان مرکزی است.
وی اظهار کرد: دارا بودن گواهینامه استاندارد کیفی کالا، داشتن وب سایت به زبان های خارجی، راه اندازی دفتر فروش یا نمایندگی در کشورهای مختلف، دریافت گواهینامه استاندارد بین المللی و عضویت در تشکل های صادراتی ملی و استانی از دیگر شاخص های انتخاب صادرکنندگان برتر این استان است.
حاجی پور گفت: کمیته ای با حضور نمایندگان استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور اقتصادی و دارایی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل گمرکات، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره استاندارد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بانک توسعه صادرات، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اتاق تعاون، شرکت نمایشگاه های بین المللی، خانه صنعت و معدن و شرکت شهرک های استان مرکزی تشکیل شده و نسبت به سنجش فعالیت های صادرکنندگان متقاضی انجام شد.
وی، تقویت عزم ملی برای صادرات، گسترش فرهنگ عمومی صادرات، ارتقای منزلت اجتماعی صادرکنندکان، گسترش فرهنگ تولید صادرات محور، معرفی الگوهای صادراتی موفق، تشریح، تبیین و حل مشکلات صادرکنندگان و تبیین سیاست های صادراتی را مهمترین اهداف سازمان صنعت، معدن و تجارت از انتخاب و تجلیل صادرکنندگان برتر دانست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: صادرات این استان در هشت ماه نخست امسال 650 میلیون دلار است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه بخش صنعت استان با 61 درصد بیشترین میزان صادرات را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: این مهم نشان دهنده ظرفیت بالای صنایع استان است.
حاجی پور اضافه کرد: پنج میزتخصصی در صنایع آلومینیوم، عایق های رطوبتی، گل و گیاه، ساخت ماشین آلات صنعتی و انار در استان فعال است و درخواست تشکیل میز تخصصی سنگ های تزئینی و خدمات فنی مهندسی نیز به وزارتخانه ارائه شده که به زودی در استان تشکیل می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استان مرکزی نیز در این همایش گفت: توسعه تجارت خارجی به خصوص صادرات از عوامل موثر در توسعه اقتصادی محسوب می شود که می تواند علاوه بر رشد اقتصادی، موجب افزایش توان رقابت پذیری کشور در عرصه بین المللی می شود.
منوچهر توسطی افزود: اگر چه دولت یازدهم قدم های موثری در راستای حل مشکلات صادرکنندگان برداشت اما، این قشر از جامعه همچنان با مشکلات زیادی مواجه اند که بی حل آنها باید عزم و اراده ملی شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: بالا بودن بهره بانکی یکی از مهمترین مشکلات تولید کنندگان است که این مهم دست تولید کنندگان را می بندد و امکان ریسک پذیری را در صنایع پایین می آورد که انتظار می ردو دولت دوازدهم نسبت به حل این مشکل برنامه ریزی داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: ارتقای سطح اقتصادی و معیشتی مردم و حل مشکل بیکاری از مهمترین خواسته رهبر معظم انقلاب است که این مهم نیز تنها با فضای کسب و کار پویا و پرنشاط و تولیدات صادرات محور محقق می شود.
وی، تنش های سیاسی داخلی را آفت اقتصاد کشور دانست و گفت: بعد از اینکه رئیس جمهوری از سوی مردم انتخاب شد باید همه احزاب و افکار سیاسی تنش های حزبی را کنار گذاشته و به دنبال توسعه اقتصادی کشور باشند اما، این مهم در ایران اتفاق نیفتاده و هم چنان احزاب سیاسی به دنبال طرح و عمل به افکار حزبی هستند.
توسطی تاکید کرد: تنش های سیاسی یکی از عوامل اصلی نوسانات نرخ ارز است که این مهم برای تولید کنندگان خطرناک است و اجازه فعالیت گسترده اقتصادی را از آن ها می گیرد.
وی، تنش های سیاسی بین المللی را نیز آفت صنعت دانست و گفت: صادرات کشور ایران به پنج کشور افغانستان، ترکمنستان، عراق و پاکستان محدود شده در صورتی که می توان کالاهای خود را به دورترین نقاط دنیا صادر کرد و دلیل کاهش صادرات و محدودیت در منطقه خاورمیانه همین تنش های سیاسی بین المللی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی، اعزام هدفمند هیات های تجاری برای سرمایه گذاری و همچنین دعوت هدفمند از هیات های تجاری به خصوص از کشورهای توسعه یافته برای واردات تکنولوژی و افکار اقتصادی و همچنینی برگزاری کارگاه های آموزشی برای تولیدکنندگان از مهمترین اهداف این اتاق به عنوان پارلمان بخش خصوصی است.
در این آیین گروه درنا، شرکت کیش چیپس، شرکت تعاونی کشمش سبز اراک، صنایع شیر ساوه و شرکت تعاونی آبزی پروری در بخش کشاورزی تجلیل شدند.
همچنین شرکت الیاف سینا دلیجان، پویا پلاست متین، شرکت سهامی آلومینیوم ایران، الیاف ترمه، صدف گستر، سازه های فلزی یاسان، اکسیر پویان، نساجی ساویس دلیجان، ایزوگام شرق گستر، زاگرس دارو، پارس گالوانیزه، اراک تک سوز، عایق رطوبتی سماء، حلال پویان اراک و الیاف ابریشم ماهان دلیجان در بخش صنعت تجلیل شدند.
از سال 1376، 29 مهرماه با تصویب شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز ملی صادرات نامگذاری شد که آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه امسال به دلیل مناسبت های همزمان با تاخیر در استان مرکزی برگزار شد.
بیش از سه هزار واحد تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مرکزی فعالیت می کنند که بر اساس آخرین آمار سال 1395 تعداد 270 واحد از این واحدهای تولیدی در زمره صادرکنندگان قرار دارند.
3017/6013/ خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.