رونمایی کتاب «ترولینگ تا سرحد مرگ؛ دموکراسی در رسانه‌های اجتماعی» در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران انجام شد.

به گزارش جماران؛ مراسم رونمایی کتاب «ترولینگ تا سرحد مرگ؛ دموکراسی در رسانه‌های اجتماعی» یکشنبه ۹ دی ماه در دانشکده مطالعات جهان  دانشگاه تهران برگزار شد.

 

مراسم رونمایی کتاب «ترولینگ تا سرحد مرگ؛ دموکراسی در رسانه‌های اجتماعی» (1)

 

مراسم رونمایی کتاب «ترولینگ تا سرحد مرگ؛ دموکراسی در رسانه‌های اجتماعی» (2)

 

مراسم رونمایی کتاب «ترولینگ تا سرحد مرگ؛ دموکراسی در رسانه‌های اجتماعی» (4)

 

آشنایی با ترولینگ در فضای مجازی

 

به گزارش جماران، به نقل از نشر لارسا، جیسن هنن دانشیار بلاغت، نویسندگی و ارتباطات دانشگاه وینیپگ در سال 2023 کتاب ترولینگ تا سرحد مرگ را منتشر کرد. ترولینگ در فضای مجازی موضوعی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است. این نویسنده تقریباً چهل سال پس از انتشار اثر مهم نیل پستمن، چالش عمیق گفتمان عمومی مسموم در یک جامعه پلت‌فرمی را بررسی و تحلیل عمیقی از دگرگونی فرهنگ آنلاین ارائه می‌کند که در آن ترولینگ در فضای مجازی، اطلاعات نادرست و تئوری‌های توطئه به طور فزاینده‌ای عادی سازی می‌شوند.

ترولینگ و اوباشی گری در فضای مجازی ‌

ترولینگ تا سرحد مرگ، از دیدگاه رایج درباره ترولینگ در فضای مجازی، به عنوان یک شوخی آنلاین منحصراً ناشناس که پشت یک آواتار هوشمند و نام صفحه پنهان می شود، فراتر رفته و ادعا می کند که ترولینگ در فضای مجازی، به اصطلاح از غار بیرون آمده اند و اکنون در روز روشن قدم می زنند. حالا دیگر سیاستمداران، مجریان، میهن پرستان و معترضان هم دردسته بندی ترول‌ها جای خود را پیدا کردند. موضوعی که زمانی، پدیده ای مرموز محدود به گوشه های تاریک اینترنت بود حالا به جریان اصلی تبدیل شده و فرهنگ عمومی ما را فرسایش می دهد تا جایی که قوانین دموکراسی را استحاله کند.

 

ترولینگ  (1)

 

هنن نشان می دهد که چگونه ترولینگ به  نتیجه منطقی فرهنگ فردگرایی مالکانه، از خود بیگانگی گسترده، بی اعتمادی توده ها و پارانویای افسارگسیخته تبدیل شده است.او با ترکیب بوم‌شناسی رسانه‌ای با ماتریالیسم تاریخی، ظهور نگران‌کننده بی خردی سیاسی را در قالب ترول‌های جمعی بررسی و تصویر گسترش اطلاعات نادرست، تئوری توطئه، فرهنگ طرد و خشونت دیجیتالی را روشن می کند.

نمودهای ترولینگ در فضای مجازی

در این کتاب نویسنده پیوند تاریخی و ایدئولوژیک بین محافظه کاری به عنوان یک سنت سیاسی و پدیده معاصر ترول های دست راستی را بررسی کرده و اصرار محافظه کاران «میانه رو» مانند دیوید فروم، جورج ویل و ریک ویلسون که قاطعانه دونالد ترامپ و ارتش ترول‌هایش را محافظه‌کاران غیرواقعی می دانند، مردود و گمراه کننده دانسته است. او با تکیه بر آموزه های ادوارد برک، استدلال می کند که محافظه کاری به طور مادرزادی به سمت ترولینگ سیاسی گرایش دارد. برک از “پوشش “، “توهمات”، “تعصب” و “جهل” به عنوان اجزای اصلی “سنت” تجلیل کرده واین مؤلفه‌ها دقیقاً همان چیزی است که امروزه به ترول‌های سیاسی محافظه‌کار جان می‌دهد.

 

ترولینگ  (2)

 

تاثیر کرونا روی ترولینگ در فضای مجازی

هنن معتقد است که باید وضعیت انفجاری تئوری توطئه در عصر دیجیتال درک شود. او در این باره به سراغ مطالعات اولیه کووید19 رفته است که چگونه این تحقیقات موردی منجر به سواستفاده و حتی تهدید به مرگ کارکنان و دانشمندان حوزه سلامت شد. در واقع تئوری های توطئه درباره کووید-19 دوگانه ای جدی برای سلامت عمومی خلق کرد: موضوع جدی بی اعتمادی!

اغلب این دیدگاه وجود داشت که برای مبارزه با اطلاعات نادرست ما می‌توانیم با آموزش مردم پیش برویم. اما آنچه باعث بی تاثیری این راهبرد شد، محبوبیت تئوری توطئه بود و نه جهل عمومی .. در واقع در نتیجه ی قدرت گرفتن تئوری توطئه ، مردم اعتمادشان را به ارکان سیاسی از دست می دهند و پایان ماجرا رسیدن به چالش فراگیر از خودبیگانگی ، بدبینی و تنهایی است.

فرهنگ طرد با ترولینگ

فرهنگ طرد، موضوع مهم دیگر این کتاب است. هنن، فرهنگ طرد را آفت محافظه‌کاران، لیبرال‌ها و چپ‌ها می داند. امری که به شدت بر تحدید آزادی بیان و افراط و تفریط مبارزان به اصطلاح عدالت اجتماعی متمرکز شده است. اینکه افراد در دنیای ترولینگ برای طرد افراد مراسم شرمساری آنلاین را با اهداف سیاسی و حذفی ترتیب می دهند. چیزی شبیه شکنجه عمومی با اقتباس از تاریخ زندان میشل فوکو و تحلیل فلسفی مارتا نوسبام از شرم و تحقیر.

و در نهایت نویسنده سعی می کند راهکارهای مواجهه و مقابله با چالش ترولینگ را ارائه دهد. راهکاری حول محور اعتماد ! او  آن را آموزش اعتماد می نامد. کلاس های درسی که می توانند نقش قدرتمندی در مقابله با اپیدمی بی اعتمادی که در قلب ترولینگ سیاسی نهفته است، ایفا کنند.

رواج فیسبوک

جیسن هنن بحث هایی نیز درباره  زوال فیس بوک، هرج و مرج توییتر در زمان ایلان ماسک، و تداوم ترولینگ در هر دو شکل اصلی و سیاسی آن ارائه داده و اذعان می کند؛ در اکوسیستم رسانه ای، می توان با قاطعیت گفت که ترول سیاسی همچنان خطری جدی برای فرهنگ دموکراسی خواهد داشت و شرایط ایجاب می‌کند که تعادلی اساسی بین تمرکز روزنامه‌نگاری بر موضوعات بی‌پایان عجیب و غریب ایجاد شود.

 

ترولینگ  (3)

 

این کتاب در زمره متونی انتقادی است باید توسط همه ی کسانی که از ابزارهای برخط اجتماعی استفاده می کنند، خوانده شود. فرقی نمی کند کاربران معمولی باشند یا سیاستگذاران. ترولینگ تا سرحد مرگ چیزی بیش از نقد رسانه‌های اجتماعی است. این کتاب به نوعی استفاده از آموزش اعتماد، شفقت و عدالت اجتماعی را در برابر ترولینگ کشنده دموکراسی توصیه می‌کند.

برخورد با ترولینگ در فضای مجازی

جیسن هنن در مورد ترولینگ در فضای مجازی، راهکارهایی در این کتاب برای مواجهه با ترول‌ها و قلدرهای فضای مجازی ارائه می‌دهد. این راهکارها در تمام کشورها به سرعت در حال رشد هستند و پلیس فضای مجازی نیز باید به این مسئله ورود می‌کند. قلدری های فردی این ترول‌ها می‌تواند از تنهایی دیگران سو استفاده کند و بخواهد از آن‌ها باج بگیرد.

***

ترول (به انگلیسی: Troll )، در گفتمان اینترنتی به کسانی گفته می‌شود که با رفتار مخرب در وب به دنبال جلب نظر کاربران، ایجاد تشنج و بیان مطالب تحریک‌کننده و توهین‌آمیز هستند. بازبینی یک مقالهٔ ویکی‌پدیا نشان می‌دهد که یک ترول با جایگزین کردن محتوا با توهین، یک مقاله در ویکی‌پدیا را خراب می‌کند.

ترول (Troll) واژه‌ای انگلیسی است و ریشه در اسطوره‌های اسکاندیناوی دارد. ترول به غولی کوچک گفته می‌شد که در غار زندگی‌ می‌کرده و از قدرت جادویی برخوردار بوده است. این غول‌ها انسان‌ها را دشمن خود می‌دانسته و از هر فرصتی برای ترساندن و آزاردادن آن‌ها استفاده می‌کرده‌اند. این لغت به شیوه‌ای از ماهیگیری هم اطلاق می‌شود که در آن قایق، در حال حرکت با طعمه، ماهیان را صید می‌کند.

در فضای اینترنت هم ترول به کسی گفته می‌شود که با رفتارها و پیام‌های منفی خود، باعث آزار و اذیت دیگران می‌شود. او به دنبال جلب توجه یا برهم‌زدن تمرکز دیگران با ایجاد حاشیه است و در همین‌ راستا هم کردارهای مخربی از خود نشان می‌دهد. برای مثال، کامنت توهین‌آمیز می‌گذارد، احساسات دیگران را تحریک می‌کند، به مشاجره‌ها دامن می‌زند، جنجال‌آفرینی می‌کند یا مسیر گفت‌وگو را درجهت منفی تغییر می‎دهد.

برخی منابع از ترول به‌عنوان یک رفتار یاد می‌کنند. به‌گفتۀ آن‌ها، ممکن است فرد ترول فقط در موضوعات خاصی رفتار ناهنجار از خود نشان دهد. برای مثال، کاربری را تصور کنید که در حوزۀ تخصصی خود یک برند محسوب می‌شود، اما تعصبات نژادپرستانه دارد که بر بعضی از روابط و گفت‌وگوهای او سایه می‌اندازد. ترول‌ها براساس همین رفتارها هم دسته‌بندی می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.