به گزارش ایرنا، اقدامات داوطلبانه از لایه های مختلف جامعه به صورت خودجوش شکل گرفته و در پیشبرد امور، گرهگشایی از مشکلات و سرعت بخشی به راهبردهای توسعه محور به عنوان رکن محوری عمل می کند و مجموعه سرمایه های داوطلبانه مردمی دارایی بزرگ هر جامعه است که نمی توان بر آن قیمت و ارزش گذاشت.
تفکر مشارکت جویی در امور داوطلبانه نوعی معامله عاشقانه، خیرخواهانه و خداپسندانه است و تصمیم سازانی در جامعه موفق و ماندگار هستند که جایگاه و قدر مشارکت مردمی را دانسته و در تمامی مسائل این ظرفیت ها را در کنار خود ببینند.
نیروهای داوطلب دغدغه و مشکلات زندگی دیگران و جامعه را مشکل و دغدغه خود می دانند و همه تلاش خود را به کار می گیرند تا بتوانند کمکی به برقرای عدالت اجتماعی کنند.
مدرس دانشگاه پیام نور استان مرکزی گفت: تفکر مدیریت دولتی برای پیشبرد امور کشور ناقص است و مسئولانی موفق هستند که بخش خصوصی و مردم را به عنوان دو راس دیگر مثلث مدیریتی ببینند و برای حضور و نقش آفرینی آنان فرصت سازی کنند.
سیاوش آقاخانی افزود: اقدامات داوطلبانه شعار و یا امر جانبی نیست و باید از حاشیه به متن مدیریت کشور وارد شود و جایگاه خود را بیابد.
وی گفت: رویکردی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حاکم بود نگاه مدیریت مبتنی بر دولت را اشاعه می داد و مردم کمتر جایی را برای بروز و مشارکت در برنامه ها و امور جاری می یافتند.
این مدرس دانشگاه پیام نور عنوان کرد: محوریت شعار انقلاب اسلامی بر ظرفیت های مردمی استوار است و این رویکرد اگرچه توانسته نواقص قبل را تاحدودی جبران کند اما راه زیادی در پیش است.
آقاخانی عنوان کرد: نهادینه کردن فرهنگ دولت - مردم در جامعه نیازند حضور هدفمند نهادهای تربیتی و آموزشی و رسانه های جمعی است تا کارویژه ها و پیوست های این حوزه به درستی پذیرای نقش آفرینی مردم در امور مختلف شود.
نماینده سازمان مردم نهاد کشور در تدوین قوانین و مقررات ادامه داد: هر جامعه ای برای مردم حقوق شهروندی و تکلیف شهروندی قائل است که این حقوق باید در کنار یکدیگر دیده شوند اما، در سال های گذشته در کشور به بحث تکلیف شهروندی کمتر از حق شهروندی توجه شده است.
آقاخانی عنوان کرد: نمودهای فعالیت داوطلبانه در حوزه ها و ماموریت های متنوعی در کشور و استان قابل مشاهده است که نمونه آن در زلزله 21 آبان ماه امسال در غرب کشور بود که بیانگر این مهم است ایران در سرمایه اجتماعی غنی است و تنها باید هدایتگری و راهبری موثر آن بر مبنای نیازهای توسعه محور بیشتر مد نظر قرار گیرد.
مدرس دانشگاه پیام نور استان مرکزی افزود: تدوین برنامه جامع حرکت های داوطلبانه در کشور که برای سطوح و ماموریت های مختلف بهترین شیوه اقدام را پیشنهاد دهد ضرورتی است که باید از سوی مسئولان جدی گرفته شود تا بتوان سرمایه های اجتماعی و مردمی را با بهترین کیفیت و بهره وری در راستای توسعه به کار گرفت.
آقاخانی عنوان کرد: سوگیری مشارکت مردمی تنها اهداف مالی و کمک های خیرخواهانه برای اقشار ضعیف را شامل نمی شود بلکه ابعاد دیگر مشارکت که در حوزه ایده پردازی و پژوهش، پیشگیری از بیماری ها و آسیب های اجتماعی، آموزش و فرهنگ سازی است نباید مورد غفلت واقع شود.
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی در این خصوص گفت: نیروهای داوطلب افرادی هستند چشم داشتی به مسائل مالی و معنوی ندارند و وقت خود را در راه خدمت به دیگران هزینه می کنند.
محمدحسین محمدی افزود: فعالیت داوطلبان به صورت فردی و گروهی است و این قشر در روزهای سخت، بحران ها و روزهای عادی، گام هایی را برای رفع مشکلات برداشته اند که قابل وصف نیست.
وی بیان کرد: بسیج و هلال احمر به عنوان نیروهای داوطلب با ساختارهای خاص هستند اما نیروهای داوطلب دیگری نیز در کشور فعالیت دارند که هیچ ارتباط ساختاری و مادی با دولت ندارند اما فعالیت آنها در چارچوب قوانین کشور است.
مدیرعامل خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی ادامه داد: این نیروها به عنوان تشکل های مردم نهاد و خیریه های مختلف در حوزه های آسیب های اجتماعی، سلامت، محیط زیست، آموزش و پرورش و سایر بخش ها ورود می کنند و به راحتی از کنار مسائل گذر نمی کنند و حس احساس مسئولیت در آنان بالا است.
محمدی عنوان کرد: نیروهای داوطلب یک پل ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند و این نیروها در استان مرکزی تعامل و ارتباط تنگاتنگی با مسئولان و مدیریت های مختلف این استان دارند که این مهم بیانگر کارنامه درخشان فعالیت های داوطلبانه است.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی هم گفت: داوطلب این جمعیت عضوی است که به اصول بنیادین نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر پایبند بوده و به اساسنامه و قوانین متعهد باشد و با فعالیت های خود در قالب گروه ها و شبکه های داوطلبی به صورت سازماندهی شده، مستمر و یا غیر مستمر ارایه خدمات می کند.
علیرضا محمودی افزود: پنج هزار و 352 نیروی داوطلب با جمعیت هلال احمر استان مرکزی همکاری دارند که یکهزار نفر از این افراد فعال هستند و در قالب گروه های مهارت، هدایت، حمایت و مشارکت، فعالیت های خود را به صورت داوطلبانه ارایه می دهند.
وی بیان کرد: از مجموع داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی 60 درصد زن و بقیه مرد هستند.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی ادامه داد: داوطلبان حلقه اتصال بین نیاز نیازمندان و توان توانمندان هستند و این افراد در جمعیت هلال احمر هر جا حادثه، بحران و یا نیازی شود به حمایت از آسیب دیدگان می آیند.
محمودی عنوان کرد: طرح های فرشتگان رحمت، حامی، نیابت و حمایت ماندگار (اهدای خون) از جمله طرح هایی است که توسط داوطلبان این جمعیت اجرا می شود که رده های مشارکت جویی در آن ها کمک به اقشار آسیب دیده، مستمندان و تقویت تفکر دلجویی و همنوعدوستی در جامعه است.
معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان مرکزی افزود: برخی از خیران این استان تفاهم نامه ای با بانک قرض الحسنه رسالت تنظیم کرده اند که در راستای آن حسابی را نزد این بانک باز کرده و از محل تراکنش مالی خیران، به افراد نیازمند تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می شود و این مشارکت داوطلبانه در نگاه کلی بسیار ارزشمند است.
محمودی عنوان کرد: در بین داوطلبان جمعیت هلال احمر استان بیش از 100 پزشک وجود دارد که بیماران نیازمند برای ویزیت و درمان رایگان به این افراد معرفی می شوند.
وی گفت: اقدامات و فعالیت های داوطلبانه در جمعیت هلال احمر تنها مختص بحران و بلایا نیست و این مهم در بخش ها و زمان های مختلف با جدیت دنبال می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: سلامت به عنوان سرمایه اصلی کشور همواره در دولت ها مدنظر است و برای حفظ و احیای مولفه های سلامت جلب و همراهی داوطلبانه نهادهای مردمی نیاز است.
دکتر حسن طاهر احمدی افزود: در سال های اخیر سمن های 18گانه حوزه سلامت همدوش بخش دولتی در برنامه های تحول نظام سلامت نقش آفرینی کرده اند و کارهای زمین مانده و ایده های نو در بهبود و ارتقای شاخص های سلامت انجام داده اند.
وی بیان کرد: از تفکر داوطلبانه مردمی در تمامی ماموریت های سلامت محور در استان استقبال می شود چرا که مجموعه مدیریت استان مرکزی در بخش سلامت بر این باورند که مردم و دولت در آمیختگی با هم می توانند انتظارات و نیازهای خدمتی در حوزه بهداشت و درمان را فراهم کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: سمن ها به عنوان نیروهای داوطلب، پل ارتباطی خوبی بین هرم تصمیم گیری کشور هستند که مشکلات، نیازها و موضوعات مختلف جامعه از کف تا سطح را در بخش های مختلف به دولت ارایه می دهند.
رقیه یادگاری بیان کرد: تصمیم سازی و برنامه ریزی، ساختاری علمی دارد که در آن مشارکت های مردمی به عنوان یک رکن اصلی تعریف شده و نادیده گرفتن این ظرفیت آهنگ دستیابی به توسعه را کند می کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: سمن های این استان به عنوان نیروهای داوطلب در نشست کارگروه های مختلف حضور دارند و در تصمیم گیرها دخیل هستند و مشارکت دارند چرا که مجموعه مدیریت ارشد استان بر اساس سیاست اصلی دولت تدبیر و امید جایگاه سمن ها را در باروری شعار دولت - مردم جدی می داند.
یادگاری گفت: تدوین بخش های مختلف تخصصی برنامه ششم توسعه استان مرکزی با حضور و همراهی سمن ها انجام شده چرا که این برنامه کلان و بالادستی پایه تصمیم سازی و اجرای امور است و همه بخش ها در آن دخیل هستند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مفهوم اقتصاد مقاومی مردمی کردن اقتصاد است و مولفه های آن باید در بطن جامعه با گفتمان سازی، مشارکت آگاهانه و داوطلبانه مردم در تفکر نو و خرد اقتصاد، همراهی مردمی در نظارت ها و اجرایی کردن اهداف این برنامه مترقی همراه شود.
سید مهدی مقدسی افزود: درونزایی اقتصادی حاصل نمی شود مگر اینکه تفکر اقتصاد دولتی کمرنگ شود و ظرفیت های داوطلبانه مردمی به عنوان حوزه خصوصی در چرخه اقتصاد نقش آفرینی کند.
بر اساس آخرین آمار موجود 420 تشکل مردم نهاد در استان مرکزی وجود دارد که بیش از 10 هزار نیروی داوطلب در این تشکل ها فعالیت دارند.
3005/6013/خبرنگار: معصومه صفری *** انتشار دهنده: مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.