رحمان کریمی روز سه شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب خمین افزود: مالکان چاه‌های فاقد پروانه بهره برداری فرم ارایه شده در سامانه را تکمیل کرده اند که با پالایش این چاه ها، همه آنها مصرف کشاورزی ندارند و برخی ازآنها خانگی بودند.
وی ادامه داد: از این تعداد چاه ثبت شده یک هزار و 450 حلقه چاه کشاورزی غیر مجاز مشمول تعیین تکلیف فرم پنج هستند که با تعامل و همکاری دستگاه‌های مربوطه به زودی تعیین تکلیف می شوند.
وی اظهارکرد: 85 درصد از مصرف آب در استان مرکزی از منابع زیرزمینی است و 15 درصد از آن از آب‌های سطحی تامین می‌شود.
وی ادامه داد: 91 درصد از مجموع مصرف آب در بخش کشاورزی، چهار درصد در بخش صنعت و خدمات و پنج درصد در بخش خانگی استفاده می شود.
مدیر حفاظت و بهره برداری منابع آبی استان مرکزی گفت: منابع آب این استان با کسری مخازن 228 میلیون مترمکعبی مواجه هستند.
وی بیان کرد: حجم کسری مخزن سفره های زیر زمینی خمین، سالانه 10 و نیم میلیون متر مکعب برآورد شده است.
کریمی افزود: مخازن سفره های آبی این شهرستان نگران کننده است به طوری که حجم کسری مخزن تجمعی، 105 و 2 دهم میلیون متر مکعب برآورد شده است .
مدیر حفاظت و بهره برداری منابع آبی استان مرکزی گفت: مصرف بی‌رویه و کم توجهی به وضعیت منابع آبی سبب شده تا این شهرستان‌ با افت منابع آبی مواجه شود.
فرماندار خمین نیز در این نشست با تاکید بر تعیین تکلیف چاه های غیر مجاز گفت: تنش آب در این شهرستان جدی است و نباید با برداشت غیر قانونی بر این بحران دامن زد.
سید مهدی ساداتی افزود: با توجه به کاهش حجم سفره های زیر زمینی برداشت اصولی و مجاز و استفاده بهینه باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود.
وی اظهار کرد: عمده فعالیت مردم این شهرستان کشاورزی است و با توجه به استفاده از روش‌های سنتی آبیاری در این بخش، باید کشاورزان را به سمت استفاده از روش‌های نوین آبیاری ترغیب کرد.
شهرستان خمین دارای یک هزار و 935 منابع آبی شامل چاه عمیق و نیمه عمیق، چشمه و قنات است.
7277/3075/ خبرنگار: افسانه آروند *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.