آسیب های اجتماعی از گذشته تاکنون وجود داشته اما رنگ و نوع آنها با گذشته تفاوت های چشمگیری یافته و به همان نسبت که جوامع بزرگ و مدرن شده، آسیب های اجتماعی نیز پیچیده تر شده است.
امروز بروز انواع آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد، طلاق و مفاسد اخلاقی تنگناهای زیادی را در جامعه ایجاد کرده و این مهم به یک دغدغه تبدیل شده است.
بسیاری از نابسامانی های اخلاقی و آسیب های اجتماعی به دلیل فقر فرهنگی رخ می دهد و افراد جامعه ناخواسته به دلیل نبود اطلاعات کافی در دام آسیب ها گرفتار می شوند که می طلبد مسئولان امر در زمینه آگاه رسانی و پیشگیری بیش از پیش برنامه ریزی داشته باشند.
با این وجود به منظور موشکافی کارشناسی و تحلیل آسیب های اجتماعی؛ میزگردی با عنوان ' نقش استان مرکزی در امنیت و مهار آسیب های اجتماعی' در خبرگزاری ایرنا استان مرکزی برگزار شد.

***جرائم در استان مرکزی به روش علمی دنبال می شود
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: پیگیری و رسیدگی به جرایم به صورت علمی توسط این نیرو در استان دنبال می شود.
سرهنگ مهدی حسنی افزود: قبل از اجرای طرح های انتظامی در استان مرکزی، برآوردهای اجتماعی لازم توسط ماموران و متخصصان امر صورت می گیرد و پس از اجرای طرح ها نیز تحقیقات میدانی و بررسی های تخصصی انجام می شود.
وی بیان کرد: پلیس استان مرکزی ارتباط تنگاتنگ با نخبگان و اساتید دانشگاهی دارد و از نقطه نظرات و پیشنهادات صاحب نظران نیز استفاده می کند.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: این فرماندهی از انتقادات در بخش های مختلف نیز استقبال می کند و همه تلاش خود را برای شناسایی و رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت به کار گرفته است.
سرهنگ حسنی تاکید کرد: استان مرکزی به لحاظ احساس امنیت پایدار از جایگاه مناسبی در کشور برخوردار است اما انتظار است برای حفظ این مهم همه دستگاه ها و نهادهایی که در برقراری امنیت نقش دارند، وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
وی گفت: همه افراد جامعه و شهروندان استان مرکزی باید بدانند در برقراری و حفظ امنیت سهیم هستند و باید در این راستا کوتاهی نکنند.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: پلیس استان مرکزی بحث پیشگیری از جرایم مختلف را سرلوحه کار خود قرار داده و در این راستا تاکنون توفیقات ارزشمندی داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تشریح برنامه های هفته ناجا گفت: برنامه های این هفته از 14تا 21 مهرماه جاری با شعار امنیت برای همه و پلیس برای امنیت برگزار می شود.
معاون هماهنگ کننده فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: در هفته ناجا 565 برنامه مختلف با 35 عنوان پیش بینی شده است.
سرهنگ حسنی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تعامل مناسب و حداکثری بین مجموعه انتظامی این استان با خبرگزاری ایرنا وجود دارد که باید از این بستر اطلاع رسانی شفاف به بهترین شکل ممکن در پیشگیری از آسیب های اجتماعی بهره برد.
سرهنگ حسنی عنوان کرد: میزگردهای خبری ایرنا از ظرفیت و پتانسیل های ارزشمندی برخوردار است که باید بیش از پیش از آن در زمینه های مختلف بهره و از نتایج آن در تصمیم گیری ها استفاده کرد.

*** افزایش کشف 113 درصدی جرایم سایبری در استان مرکزی
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: در 6 ماه نخست امسال کشف جرایم سایبری در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل 113 درصد افزایش یافته است.
سرهنگ مصطفی نوروزی افزود: میزان وقوع جرایم سایبری این استان نیز در این مدت نسبت به مدت مشابه، 118 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: استان مرکزی به لحاظ میزان وقوع جرائم رتبه یازدهم کشور را داراست اما از نظر جمعیت رتبه 18 کشوررا داراست که این آمار بیانگر آن است که کاربران این استان در فضای سایبری حضور چشمگیری دارند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: نیاز است ملاحظات امنیتی، حفاظتی و ارتقای سواد رسانه ای مردم روز به روز افزایش یابد و می طلبد پلیس، رسانه ها و مسئولان ذیربط در زمینه آموزش های پیشگیری از وقوع جرایم این بخش تلاش ویژه ای به کار گیرند.
سرهنگ نوروزی عنوان کرد: میانگین کشف جرایم سایبری در کشور 83 درصد است و رتبه استان مرکزی 30 درصد از میانگین کشف کشور بالاتر است اما این استان از نظر کشف وقوع رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: این آمارها مربوط به مرجوعات قضایی و شکایات قضایی شهروندان است که به پلیس ارجاع شده و پلیس فتا علاوه بر این وظایف به عنوان ضابط مرجع قضایی فضای عمومی شبکه های اجتماعی بدون شاکی را نیز بررسی می کند و موارد مجرمانه و مصادیق مجرمانه که طبق ماده 21 قانون مشخص شده را رصد می کند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: مواردی که مربوط به حوزه این استان باشد توسط پلیس فتا و یا سایر پلیس های تخصصی قضایی می شود و به تناسب جرم رسیدگی می شود.
سرهنگ نوروزی گفت: در خصوص این پرونده ها و فضای پایش عمومی نیز استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال قبل 21 درصد افزایش کشف داشته است.
وی اظهار کرد: پلیس فتا این استان در سال تحصیلی گذشته 17 هزار نفر ساعت را تحت آموزش های مختلف در این حوزه قرار داد و از فرودین ماه امسال تاکنون نیز چهار هزار و 798 نفر ساعت آموزش برگزار شده است.
سرهنگ نوروزی عنوان کرد: بیشترین حضور در فضای سایبری در قشر جوان و نوجوان رخ می دهد و نیاز است که برنامه ها ریزی، آگاه سازی و ارتقای سواد رسانه ای این قشر نیز بیش از سایر اقشار مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: پارسال استان مرکزی در زمینه وقوع جرایم سایبری حدود 58 درصد افزایش داشت و این مهم نسبت به 2 سال گذشته افزایش 166 درصدی را نشان می دهد.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: بیشترین جرایم رایانه ای این استان به ترتیب در شهرستان های اراک و ساوه است.
سرهنگ نوروزی گفت: پلیس فتا در شهرستان های اراک و ساوه دایر است و پیش بینی شده و در برنامه های اولویت دار است که این پلیس تا پایان سال جاری در شهرستان خمین نیز دایر شود.
وی تصریح کرد: جرایم سایبری سایر شهرستان های استان مرکزی توسط اراک رسیدگی و پیگیری می شود.
سرهنگ نوروزی گفت: سامانه فوریت های سایبری از دیگر راه های دسترسی است که به نحوی کار پلیس 110 را در فضای سایبری انجام می دهد.
وی اظهار کرد: پلیس فتا بر کانال های مختلف فضای مجازی رصد دارد و وزارت ارشاد کانال های بالای پنج هزار نفر عضو را رسانه های جمعی و گروهی اعلام کرده و به این کانال های فرصت داده شده که شناسنامه دار شوند.
سرهنگ نوروزی گفت: حدود 60 درصد از جرایمی که در استان مرکزی رخ می دهد، بستر آن در شبکه های اجتماعی است که یا به صورت مستقیم از طریق شبکه های اجتماعی صورت گرفته و یا شبکه ابزاری برای وقوع جرم در فضاهای دیگر بوده است.
وی عنوان کرد: بسیاری از شهروندان به قوانین حقوق آشنایی ندارند و بدون اطلاع از عواقب آن، مطالبی را در کانال ها و شبکه های اجتماعی بازنشر می دهند که آگاه سازی در این راستا امری ضروری است.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: بیشترین جرایم فضای سایبری این استان در خصوص نشر اکاذیب، هتک حیثیت، برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری است.
سرهنگ نوروزی عنوان کرد: بیشتر مردم در خصوص ربایش کارت بانکی یا سرقت اطلاعات کارت های بانکی اطلاعات کمی دارند که این مهم نیز باید مور توجه ویژه قرار گیرد.

*** 26 دستگاه اجرایی در امر مقابله با آسیب های اجتماعی مسئولند
رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: 26 دستگاه اجرایی در امر مقابله با آسیب های اجتماعی مسئولند که اگر هر دستگاه وظایف محوله خود را به خوبی انجام دهد، کاهش آسیب های اجتماعی استمرار می یابد.
سروان محمد مظفر افزود: نیروی انتظامی با تمام توان در راستای مقابله و پیشگیری از جرایم از بعد انتظامی وارد عمل شده و از بعد اجتماعی نیز غافل نشده است.
رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: در کنترل و پیشگیری از طلاق، اعتیاد و مفاسد اخلاقی و اجتماعی بر اساس دستور وزارت کشور ستادی به نام پیشگیری از آسیب های اجتماعی در استانداری های کشور تشکیل شد و بسیاری از دستگاه از جمله نیروی انتظامی عضو این ستاد است.
رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: امنیت یک فرایند اجتماعی است و استمرار، تامین و توسعه امنیت نیازمند یک مشارکت همگانی است.
سروان مظفر گفت: رسانه ها باید سهم و وظایف سایر دستگاه ها در امر امنیت و مقابله با آسیب های اجتماعی را به جامعه گوشزد کنند.
رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی اضافه کرد: مردم باید متوجه مطالبات خود از سایر دستگاه ها باشند و آگاهی های لازم را دریافت کنند.
سروان مظفر تصریح کرد: معاونت اجتماعی برای تحقق این هدف ضمن ارتباط تنگاتنگ با دستگاه های مختلف در چند حوزه ماموریت های خود را دنبال می کند.
وی گفت: یکی از ماموریت ها در حوزه آموزش همگانی و مشارکت عمومی است و در 6 ماه اول امسال در این راستا بیش از 700 کلاس آموزشی در ادارات، اصناف، مساجد، مدارس، پایگاه های بسیج و اقشار مختلف مردم برگزار شده است.
سرهنگ مظفر بیان کرد: 2 جلد کتاب مجموعه داستان بر اساس پرونده های واقعی در حوزه های شبکه های اجتماعی، مفاسد اخلاقی و طلاق در استان مرکزی تالیف شده که جلد اول آن در حال چاپ و جلد دوم نیز به زودی به چاپ خواهد رسید.
سروان مظفر تصریح کرد: مشاوره و مددکاری از حوزه هایی است که معاونت اجتماعی استان مرکزی در انجام آن عملکرد و موفقیت های خوبی داشته است.
وی عنوان کرد: این حوزه علاوه بر اینکه موجب کاهش پرونده های قضایی شده و بسیاری از پرونده ها نیز به مصالحه رسیده است.
رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: 85 درصد از پرونده هایی که به مرکز مشاوره فرماندهی انتظامی این استان ارجاع شده، منجر به صلح و سازش شد که این موفقیتی بزرگ است.

*** فعالیت هشت مرکز اورژانس اجتماعی در استان مرکزی
مسئول دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی استان مرکزی گفت: هشت مرکز اورژانس اجتماعی در این استان و در شهرستان های اراک، محلات، دلیجان، خمین، شازند، ساوه، زرندیه و خنداب فعالیت دارد.
سیده فرخ بانو فرقانی افزود: 2 مرکز طلاق نیز در آشتیان و کمیجان ارائه خدمت می کند و در مراکز اورژانس اجتماعی شهرستان های مختلف، مرکز طلاق فعال است و افرادی که در این راستا فعالیت دارند متشکل از روانشناسان، مددکاران با تجربه و تحصیلات بالا تا سطح دکترا، مشاور حقوقی و پزشک است.
وی بیان کرد: دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی این استان در زمینه پیشگیری سطح 2 و سه فعالیت دارد و پیشگیری اولیه در حوزه معاونت پیشگیری دنبال می شود.
مسئول دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: زمانی که یک آسیب ایجاد شود و نام آسیب اجتماعی به خود گیرد، حوزه معاونت امور اجتماعی وارد عمل می شود و اقدام های لازم را انجام می دهد.
فرقانی بیان کرد: گروه های هدف این دفتر، قربانیان کودک آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری، دختران فراری از منزل، زنان و دختران در معرض آسیب یا آسیب دیده، افرادی که اقدام به خودکشی کرده و یا افکار خودکشی دارند، کودکان کار و خیابانی، زنان خشنونت دیده هستند.
وی گفت: افراد به 2 شکل می توانند به این دفتر مراجعه داشته باشند، یا می توانند به شکل خود معرف به مرکز مداخله مراجعه کنند و یا از طریق تماس با شماره 123 راهنمایی های لازم را دریافت کنند تا در صورت لزوم به مرکز مداخله ارجاع شوند.
مسئول دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی استان مرکزی اضافه کرد: تیم های سیار این دفتر نیز به صورت مستمر در سطح شهر به همراه یک کارشناس مستقر است و افراد می توانند به این خودروها مراجعه و راهنمایی های اولیه را دریافت تا به تیم های مداخله معرفی شوند.
فرقانی تصریح کرد: در سال 95 شهرستان های اراک، ساوه و خمین بالاترین نرخ آسیب اجتماعی را در استان مرکزی داشتند.
مسئول دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی استان مرکزی افزود: اراک و ساوه جز 2 شهرستانی هستند که دارای مناطق سکونتگاهی غیر رسمی هستند، و لزوم استمرار آموزش های فرهنگی و اجتماعی در این مناطق بیشتر است.
فرقانی تصریح کرد: بیشترین آسیب های اجتماعی در سکونتگاه های غیررسمی مشاهده می شود و به همین دلیل و برای کاهش آسیب های مختلف سه پایگاه خدمات اجتماعی در شهرستان اراک دایر شده است.
مسئول دفتر فوریت های اجتماعی بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: پارسال مرحله اول خانه امن در اراک راه اندازی شد و گروه های هدف این خانه زنان متاهل و دختران بالای 18 سال است که به نوعی مورد خشونت قرار گرفته اند.
وی گفت: مبدا ورودی به این خانه امن، اورژانس اجتماعی است و افراد خشونت دیده پس از تماس با شماره 123، به این سکونتگاه معرفی می شوند.
فرقانی عنوان کرد: در سال جاری نشست های مختلفی با زوجین متقاضی طلاق در شهرستان های مختلف این استان برگزار شده و سامانه طلاق با جدیت در دستور کار است.
ثبات امنیت به مولفه های مختلفی بستگی دارد که پیشگیری و مهار آسیب های اجتماعی به وِیژه ( آسیب های نوپدید) در استمرار امنیت نقشی اثرگذار دارد و در این راستا تلاش برای از بین بردن فقر فرهنگی از اهمیت خاصی برخوردار است.
3005/3075/خبرنگار: معصومه صفری *** انتشار دهنده: حسین مهدی زاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.