اکبر گندم کار روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 10 هکتار از نقاط بحرانی کویر میقان اراک سال گذشته و 55 هکتار از نقاط بحرانی این منطقه نیز با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال و بر اساس قرارداد مشارکت بین منابع طبیعی و بسیج سازندگی سپاه روح الله استان مرکزی در سالجاری به باد شکن های غیر زنده تجهیز شده است.
وی ادامه داد: بخشی از این طرح نیازمند بازسازی و مرمت است که این عملیات نیز تا هفته آینده به پایان می رسد.
رئیس اداره بیابانزایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: اجرای طرح ایجاد بادشکن های غیر زنده در کویر میقان اراک با هدف جلوگیری از حرکت ریزگرد ها و ایجاد گرد و غبار در منطقه انجام شده است.
گندم کار افزود: این بادشکن ها تا 10 برابر ارتفاع خود بر روی سرعت باد تاثیر داشته و سرعت آن را کاهش و از فرسایش بادی جلوگیری و در واقع فرصتی برای رشد گیاهان بومی در این منطقه را فراهم می کنند.
وی، برداشت بی‌رویه از منابع آب های زیر زمینی در حاشیه کویر میقان اراک را عامل اصلی یس رفت آب دریاچه میقان این شهرستان عنوان کرد و گفت: به دلیل اختصاص پساب فاضلاب به کویر میقان این شهرستان تنها حدود یک هزار و 500 هکتار از این اراضی مرطوب بوده و 10 هزار هکتار دچار خشکی شده است.
رئیس اداره بیابانزایی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی یاد اور شد: برای مقابله با حرکت ریزگردها و گرد و غبار در منطقه کویر میقان اراک ضمن ایجاد بادشکن های غیر زنده کشت انواع گیاهان مقاوم در برابر شوری از جمله آتریپلکس، قره داغ، تاغ و بره داغ در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
کویر میقان به وسعت 120 کیلومترمربع در شمال شرقی اراک واقع است و در ساله ای اخیر گسترش زیادی داشته است که در بخش های شرقی آن اقداماتی درراستای جلوگیری از پیشروی کویر به عمل آمده است و اکنون از بخش های مرکزی آن سولفات سدیم استخراج می شود.
تالاب کویری میقان آخرین حلقه اکولوژیک حوزه آبریز دشت اراک است که آب های سطحی مسیل های فصلی را جذب می کند. گیاهان دشتی اطراف دریاچه آن از گونه خشکی پسند و شورپسند هستند و در عرصه بیابانی آن شرایط اکولوژیکی کویر حاکم است.
مساحت دریاچه میقان با توجه به آب های ورودی آن از حدود 100 تا 110 کیلومترمربع متغیر است.
12 هزار هکتار از عرصه های منطقه کویر میقان اراک به دلیل شوری بالا فاقد پوشش گیاهی است که ایجاد بادشکن های غیر زنده برای جلوگیری از حرکت گرد و غبار در این منطقه ایجاد می شود.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.