حجتالسلام والمسلمین«کاظم سپاسی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی نشستی با اعضای بسیج طلاب استان برگزار شد و برنامههای کاربردی مبنی بر حمایت بخش دولتی و دانشگاهعلوم پزشکی در مقابله با ویروس کرونا به مرحله اجرا درآمد.
وی ادامه داد: راهاندازی یک کارگاه تولید مواد ضدعفونی کننده با فعالیت شمار قابل توجهی از طلاب و روحانیان نخستین اقدام حوزههای علمیه استان مرکزی در مقابله با گسترش ویروس کرونا بود که اکنون روزانه بیش از ۲۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده در این کارگاه تولید و در نقاط حاشیهای و محروم استان توزیع میشود.
مدیر حوزههای علمیه استان مرکزی بیان کرد: توزیع مواد ضدعفونی کننده و ماسک از سوی بسیج طلاب استان مرکزی با محوریت مسجد انجام میشود و خانواده های آسیبپذیر و محروم از سوی پایگاههای بسیج و اعضای هیات امنای مساجد شناسایی و مواد ضدعفونی کننده و ماسک به صورت رایگان در اختیار این افراد قرار میگیرد.
حجتالسلام و المسلمین سپاسی اظهار داشت: شرکت در عملیات ضدعفونی کردن معابر، بیمارستانها، مساجد، فروشگاهها و مراکز خرید نیز از دیگر اقدامات طلاب حوزههای علمیه در مقابله با گسترش ویروس کرونا است.
وی افزود: ۲ مرکز تست در مبادی ورودی شهر اراک، یک مرکز در ورودی شازند و یک مرکز نیز در ورودی خمین از سوی طلاب حوزههای علمیه استان با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی راهاندازی و با دستگاه تب سنج الکترونیکی شرایط جسمانی مردم را مورد سنجش قرار داده و افراد مشکوک ابتلا به کرونا را در کوتاهترین زمان ممکن به مراکز درمانی منتقل میکنند.
مدیرحوزههای علمیه استان مرکزی بیان کرد: تمامی برنامههای این نهاد انقلابی در مقابله با گسترش ویروس کرونا با هماهنگی دانشگاهعلومپزشکی و جمعیت هلال احمر استان انجام میشود.
حجتالسلام والمسلمین سپاسی گفت: میزان قابل توجهی مواد اولیه تولید محلولهای ضد عفونی از سوی یک پزشک خیر اراکی به حوزههای علمیه اهدا شده که طلاب و روحانیون به صورت شبانهروزی در کارگاههای تجهیز شده اقدام به تولید مواد ضدعفونیکننده میکنند.
وی تاکید کرد: توجیه و ارایه آموزشهای لازم به روحانیون و طلاب مستقر در محلات و ضدعفونی کردنی مساجد استان از دیگر اقدامات طلاب و روحانیون حوزههای علمیه استان مرکزی در مقابله با گسترش کووید ۱۹ است.
ویروس کرونا نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد که اکنون تاکنون به بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.