رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک با اشاره به فقدان سیستم اطفای حریق کارآمد و مناسب در اغلب مجتمع‌های تجاری قدیمی اراک گفت: در سال‌های اخیر تمامی توان برای تجهیز مهارتی نیروهای آتش‌نشان و بهبود امکانات پایگاه‌های آتش‌نشانی اراک به کار گرفته شده است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک مسعود آقازیارتی بیان کردا ز سال گذشته تاکنون برخی از مراکز تجاری بلندمرتبه و نا ایمن شهر اراک، بیش از سه اخطار گرفته‌اند، اما نتیجه‌ای نداشته و هنوز مشکلات پابرجاست .

وی گفت: موضوع خطر آفرینی مراکز تجاری ناایمن و بلند مرتبه اراک، در نامه‌های مجزا به شورای تامین استان مرکزی، فرمانداری، پدافند غیرعامل، دستگاه قضایی و سایر مراجع ذیربط اطلاع‌رسانی شده و قرار است که به صورت نمونه رفع اشکالات تاسیسات مرکز تجاری طلا در حوزه شبکه برق برطرف شود، که این امر کافی نیست .

آقازیارتی افزود: برای مثال بازار تاریخی اراک به عنوان یکی از کانون‌های مهم اقتصادی شهر و یکی از هسته‌های کسب و کار پرتردد، با خطرات متعددی مواجه است که از جمله آن می‌توان به اشکالات در شبکه برق‌کشی و اتصالات ناایمن اشاره کرد و از سوی دیگر نیز سد معبرهای متعدد و حجم تردد بالا در این مجموعه اقتصادی به حدی است که اگر حادثه آتش‌سوزی رخ دهد سطح دسترسی و زمان مناسب در مهار آتش برای گروه‌های آتش‌نشان محدودیت دارد .

وی اضافه کرد: در جای جای سراها و تیمچه‌های بازار اراک کارگاه‌های تولید پوشاک و انبارهای پارچه و لباس، حجره‌های فرش و مشاغل وابسته به آن وجود دارد که از آنها آمارگیری مناسبی نشده و در صورت بروز مشکل، مستعد بروز حادثه‌ای فاجعه بار خواهد بود .

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک بیان کرد: اغلب مجتمع‌های تجاری قدیمی شهر اراک سیستم اطفای حریق ناقص و ناکارآمدی دارند که این مهم برای کلانشهری مثل اراک پذیرفتنی نیست .

وی ادامه داد: پاساژ اسلامی اراک که از مجتمع‌های تجاری قدیمی و پرتردد اراک است، نیز استحکام سازه ندارد و هنگام قدم زدن در آن دچار لرزش می‌شود و این درحالیست که نواقص ایمنی متعددی در تاسیسات آن وجود دارد که با وجود اخطارهای پیاپی هنوز رفع نشده است.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک در ادامه بیان کرد: این سازه باید بازسازی شود، اما هربار گفته می‌شود که کسبه مستقر زیان می‌بینند، لذا اگر روزی اتفاقی رخ دهد چه کسی پاسخگوی مشکلات خواهد بود؟

وی تصریح کرد: اگر چه در سال‌های اخیر تمامی توان برای تجهیز مهارتی نیروهای آتش‌نشان و بهبود امکانات پایگاه‌های آتش‌نشانی اراک به کار گرفته شده، اما واقعیت آن است که با اعتبارات موجود هنوز این مجموعه توان خرید تجهیزات تخصصی برای سرعت‌بخشی به حوادث بناهای بلند مرتبه به ویژه در آتش‌سوزی‌ها را ندارد .

آقازیارتی بیان داد: حداکثر ارتفاع نردبان‌های آتش‌نشانی در اراک ۳۲ متر است، در حالی که برخی از بناهای ناایمن اراک ارتفاعی نزدیک به ۶۸ متر دارند و  تلاش‌های متعدد برای تامین این تجهیز کلیدی هنوز به ثمر ننشسته است .

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک اظهار کرد: در هسته مرکزی شهر اراک شمار ساختمان‌های فرسوده با خدمات عمومی بالا است و اغلب این سازه‌ها تاییدیه ایمنی ندارند و آبستن حادثه‌های خطرآفرین هستند، البته فقر تجهیزات ایمنی، نبود خروجی‌های اضطراری در آنها نیز داستانی جداست که تاکید مضاعفی برای چاره اساسی این سازه‌ها محسوب می‌شود .

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.