به گزارش ایرنا، سید'علی آقازاده' روز پنجشنبه در ستاد مدیریت بحران استان مرکزی افزود: این میزان خسارت در 2 شب به علت کاهش دما به زیر صفر اتفاق افتاده است.
وی اظهارداشت: صرف نظر از بحران سیلاب، مانور ملی برای مردم و مسولان عملیاتی شد و بعد از این مهم، مانور همبستگی و اتحاد ملی بین دولت و مردم شکل گرفت.
آقازاده افزود: مدیریت بر سیلاب توسط مردم و دولت به شکل قابل قبولی اتفاق افتاد چون کمترین تلفات را به دنبال داشته است.
وی اظهارداشت: میزان خسارت در پل دختر زیاد اما خسارت استان مرکزی به سبب مدیریت شایسته نسبت به حجم بارش کمتر بود.
استاندار مرکزی گفت: بخش مهمی از بار سنگین مدیریت سیل را مردم و بحران یاران به نمایش گذاشتند و اگر حضور مردم نبود سطح خسارت بیشتر بود.
آقازاده افزود: همبستگی موجب شد وحدت ملی نمایان شود و باید تجربه این مانور ملی ثبت و از آن نقاط قوت استخراج و نقاط منفی عللی یابی شود.
وی اظهارداشت: این همبستگی ملی با حضور سپاه، بسیج، نیروهای انتظامی و نظامی شکل گرفت و شکوه ملی به نمایش گذاشته شد.
استاندار مرکزی گفت: با وجود خسارت های که سیل داشت، دشت ها به مخمل سبز بدل شده و سدها پر آب است بنابراین باید از این ظرفیت بهینه استفاده شود.
آقازاده افزود: بیش از 80 درصد پیش بینی هواشناسی در سیلاب با وجود تجهیزات کم صحیح بود و به مدیریت بحران کمک کرد.
وی اظهارداشت: استان مرکزی در کمک رسانی به واحدهای آسیب دیده کرمانشاه نیز خوش درخشید و تعمیر و بازسازی 2 هزار واحد در استان سیلزده لرستان برعهده استان گذاشته شده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استان مرکزی در سیل اخیر با وجود مشکلات تجهیزات خود را به استان های مجاور درگیر ارسال کرد که این اقدام اوج ایثار است.
'علی اکبر کریمی' افزود: حادثه سیل پیوندهای مردمی را گسترش داد و سرمایه اجتماعی را که جامعه نیازمند آن بود، تقویت کرد.
وی اظهارداشت: ساماندهی رودخانه اراک باید عملیاتی شود و شناسایی نقاط حادثه خیز بررسی و تمهیدات لازم اندیشیده شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: بستر رودخانه اراک یک متر و نیم پایین رفته و زیر دیوار ساحلی توسط سیلاب شسته شده است و نیاز به بررسی و مرمت وجود دارد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز افزود: مردم استان مرکزی در سیل اخیر نوع دوستی را به نمایش گذاشتند و جلوه های زیبایی از عشق به هموطن را جلوه گر کردند.
سید«مهدی مقدسی» افزود: اکوسیستم جهانی دچار اختلال شده و زمین در حال تغییر است و اکنون که کشور ما با بارش های فراوان مواجه شده در ایتالیا خشکسالی حادث شده است.
وی اظهار داشت: ایران با مخاطرات طبیعی متنوعی از جمله سیل، زلزله، آتش سوزی و غیره مواجه است که مدیریت آن باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: لازم است فراکسیون پیشگیری در کشور تشکیل و مطالعات علمی برای پیشگیری از حوادث طبیعی توسط نخبگان و دانشگاهیان عملیاتی شود.
مقدسی افزود: برای کاهش سطح خسارت در برابر حوادث آب و هوایی باید سازمان هواشناسی به تجهیزات مدرن پیش بینی مجهز شود زیرا روش های قدیمی جوابگو حوادث فعلی نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: یکهزار و 100 میلیارد تومان در سیل اخیربه استان مرکزی خسارت وارد شد.
«مهد زندیه وکیلی» افزود: پنج هزار و 500 واحد مسکونی در استان بر اثر سیل اخیر دچار خسارت شده اند که پنج هزار احداثی و 500 واحد تعمیری برآورد شده است.
وی اظهار داشت: 3 هزار و 700 میلیارد ریال خسارت سرمازدگی و سه هزارمیلیارد ریال هم سیل به بخش کشاورزی آسیب زده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: کارگروه بازسازی در استان تشکیل شده و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرونده واحدهای مسکونی خسارت دیده را بررسی کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی نیز گفت: بارندگی در استان مرکزی در 2 مرحله و میزان آن در 50 سال گذشته بی سابقه است.
«حمید غیاثی» افزود: بیش از 500 میلیون مترمکعب باران از چهار تا 12 فروردین در استان مرکزی بارید و موجب سرریز یکهزار و 483 سد و بند در استان شد.
وی اظهار داشت: استان مرکزی پنجمین استان از نظر بارش در کشور بود که تلفات جانی نداشت که مدیریت به موقع و همکاری دستگاه های اجرایی استان از علت های این موفقیت بوده است.
در این نشست از تعدای بحران یاران استان در سیل اخیر تجلیل شد.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور و بهره مندی از 2 هزار و 900 واحد صنعتی، 12 شهرستان و بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارد.
6991/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.