به گزارش ایرنا، پیدایش مکتب انقلاب اسلامی تمام سیاست مردان جهان را مبهوت خود کرد و با حمایت و پشتیبانی یکپارچه ملت ایران از آرمان های انقلابی و ارزشی بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی، محاسبات سیاسی ابرقدرت های بزرگ حامی رژیم شاهنشاهی را برهم زد.
انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) نور امید و انگیزه را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و این انقلاب شکوهمند با سرعتی خیره کننده در دل تمام آزادیخواهان جهان جای گرفت و دولت و کشورهای مختلف یکی پس از دیگری حمایت های خود را از این انقلاب شکوهمند اعلام کردند.
انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با رهبری حکیمانه امام خمینی(ره) در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید و از بدو موفقیت مردم اقدامات سازندگی، محرومیت زدایی، توسعه پایدار از سوی افراد برجسته مورد تایید امام راحل در کشور کلید خورد که این مهم باعث شد امروز که 40 سال از پیروزی انقلاب می گذرد کارنامه درخشانی از این مدت در دست مردم باشد و آحاد جامعه به این کارنامه موفق افتخار کنند.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست، رهبرکبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
دهه مبارک فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی نقشه راه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون است و هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود.
کارنامه درخشان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در نقاط مختلف کشور و به خصوص استان مرکزی باعث شد تا میزگردی خبری با عنوان دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز اراک برگزار شود و نظریه پردازان و فعالان بخش های مختلف جامعه این دستاوردهای مقدس را تشریح کنند.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» نماینده ولی فقیه در استان، حجت الاسلام والمسلمین«عباس هاشمی« رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و «محسن شریفی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این میزگرد حضور داشتند.
همچنین سرهنگ پاسدار «محسن گلشن زاده» جانشین فرماندهی سپاه روح الله، «داود چمانی» معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی، سرهنگ دوم «محمود خلجی» معاون اجتماعی فرمانده انتظامی و « محمد امین باقری» دبیر برگزاری نمایشگاه دستاوردهای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استانداری مرکزی نیز در این میزگرد حضور داشتند.
*** ترویج مکتب آزادیخواهی و استقلال مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: استقلال و آزادی و قطع دست استکبار و دشمنان اسلام از منافع اسلام و ملت انقلابی ایران اسلامی مهمترین دستاورد نظام اسلامی است و مردم باید قدر دان این نعمت بزرگ باشند.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: استقلال در مدیریت یکپارچه کشور بدون دخالت آمریکا و ایادی استکبار جهانی یکی از توفیقات انقلاب اسلامی است که مردم باید به آن افتخار کنند.
وی بیان کرد: دشمنان و دوستان ملت ایران در صحنه های مختلف بین المللی به استقلال یکپارچه و موفق مدیریتی ایران بدون دخالت کشورهای بیگانه اعتراف کرده اند در صورتی که در پیش از انقلاب، مسئولان رده بالای کشوری و لشگری بدون اجازه آمریکا حق هیچ تصمیم گیری و اظهار نظر نداشتند.
امام جمعه اراک بیان کرد: تقویت مشارکت سیاسی مردم در امور کشور نیز از اولین دستاوردهای نظام اسلامی است و مردم از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در 12 بهمن در پای صندوق های رای حضور پیدا کردند و بعد از آن نیز به طور میانگین در هر دوره انتخابات مختلف شرکت کرده و برای آینده نظام و کشور نقش آفرینی کرده اند.
آیت الله دری نجف آبادی اضافه کرد: اعتماد به نفس و وحدت و انسجام ملی مهمترین دستاورد 40 ساله انقلاب اسلامی ایران است که باید به خوبی از سوی رسانه در جامعه معرفی شود.
وی بیان کرد: یکپارچگی و انسجام شکل گرفته در جمهوری اسلامی با هیچ سرمایه ای قابل سنجش نیست و این یکپارچگی عامل وحشت و ترس استکبار جهانی شده است.
امام جمعه اراک ادامه داد: ملت فهیم و مومن ایران اسلامی با ندای رهبر معظم انقلاب در تمامی مناسبت ها و جریان های مختلف نظام به خصوص در راهپیمایی ها حضور پیدا می کنند و اقتدار، عظمت نظام اسلامی و پشتیبانی از ولایت فقیه را با افتخار فریاد می زنند.
وی اظهار داشت: پیشرفت های علمی و پژوهشی در آموزش و پرورش، دانشگاه های دولتی و آزاد و حوزه های علمیه نیز از دیگر آثار و برکات 40 سال انقلاب اسلامی است به طوری که شمار دانشجویان پیش از پیروزی انقلاب 165 هزار نفر بود و امروز علاوه بر 10 میلیون فارغ التحصیل بیش از چهار میلیون نفر نیز در دانشگاه های نقاط مختلف کشور تحصیل می کنند.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 47 درصد از لایه های مختلف جامعه با سواد بودند اما امروز به برکت سرمایه گذاری های مداوم در این بخش بیش از 90 درصد مردم باسواد هستند که این سرمایه ارزشمندی برای آینده نظام اسلامی محسوب می شود.
وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی امورات پزشکی و بهداشتی مردم توسط اطبای خارجی که از بنگلادش، هند و فیلیپین به ایران عزیمت کرده بودند رسیدگی می شد اما امروز در تمامی بخش های پزشکی پزشکان ایرانی نسبت به تمامی دنیا سرآمد هستند.
امام جمعه اراک عنوان کرد: پیشرفت های روز افزون در آموزش های نظامی، ساخت انواع موشک، زیردریایی، نانوتکنولوژی، انرژی هسته ای و راهیابی به اقیانوس هند، مدیترانه و آب های آزاد جهان از دیگر دستاوردهای نظام اسلامی که باید قدردان بود.
آیت الله دری نجف آبادی بیان کرد: عملکرد شایسته مردم و مسئولان نظام اسلامی در دفاع مقدس نیز گویای دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی است چرا که ملت ایران با دست خالی هشت سال مقابل کشور 12 لشگر مجهز و قدرتمند رژیم بعثی مقاومت کردند و اجازه دست درازی به خاک وطن را به بیگانگان ندادند.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران به برکت مقاومت آحاد مردم، رشادت های شهدا و هدایت های حکیمانه رهبر معظم انقلاب قدرت مطلق منطقه محسوب می شود به طوری که بعد از پیروزی انقلاب اسرائیل جنایتکار در هر توطئه ای که بر علیه جهان اسلام برنامه ریزی کرده با اقتدار و صلابت ایران اسلامی نقش برآب شد و مردم باید شکرگذار این قدرت و عظمت جمهوری اسلامی ایران باشند.
*** وحدت ملی ارمغان ارزشمند انقلاب اسلامی است
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وحدت رویه و یکپارچگی ملی به طوری که امروز در کشور وجود دارد در جامعه نبود و انقلاب اسلامی توانست در این مسئله مهم موفقیت های چشمگیری بدست بیاورد.
حجت الاسلام «عباس هاشمی» افزود: ملت ایران از بدو پیروزی انقلاب با وحدت و یکپارچگی ملی تمامی توطئه های دشمنان داخلی و خارجی را از کشف لانه جاسوسی، خنثی سازی توطئه های تجزیه طلبان، جنگ تحمیلی، جریان 88، جنگ فرهنگی و اقتصادی را خنثی کرده اند و یکی از دلایل اصلی دشمنی استکبار با ملت ایران هم همین وحدت رویه و یکپارچگی ملی است.
وی بیان کرد: آمریکا و ایادی آن از اوایل پیروزی انقلاب، گمان می کردند که با تحریم و فشارهای اقتصادی می توانند مردم را از آینده نظام نا امید کنند اما مردم با وحدت و همدلی از رهبری نظام اسلامی حمایت کردند و امروز از عزتمندترین ملت های جهان محسوب می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: جنگ تحمیلی نمونه بارز وحدت و یکپارچگی ملت ایران در براب رتوطئه های دشمنان است چرا که پیر و جوان ایران سلامی از جای جای این کشور در جبهه های نبرد حق علیه باطل در جنوب، غرب و جنوب غرب حاضر شدند و با دست خالی اما راده ای پولادین بعد از هشت سال مقاومت دشمن بعثی را که از حمایت های بیش از 40 کشور جهان برخوردار بود را از خاک وطن بیرون کردند و اجازه دست درازی حتی به یک متر از خاک کشور را به بیگانگان ندادند.
حجت الاسلام هاشمی بیان کرد: ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی با ریاست آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» نماینده ولی فقیه و مشارکت استاندار از تیر ماه امسال تشکیل و فعالیت خود را با 25 کارگروه استانی و 12 ستاد شهرستانی پی گرفته است.
وی اظهار داشت: تاکید بر ثبات روز افزون جمهوری اسلامی، زمینه سازی آشنایی هر چه بیشتر اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان با اهداف و آرمان های امام راحل، تبیین نقش ولایت فقیه در پیروزی و حفظ کشور و نظام در بحران های مختلف و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی به خصوص در عرصه بین المللی از مهمترین اهداف برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
هاشمی بیان کرد: اجرای مسابقات ورزشی در رشته های فوتسال، والیبال، تنیس، شطرنج و کاراته، محافل انس با قرآن کریم، برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی و مذهبی در انجمن ها، کانون ها و هیات های مذهبی، برگزاری بزرگداشت زنان مساجد و مجاهد از مهمترین برنامه های ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: برگزاری یادواره های شهدا، گفتمان های دینی و اعتقادی با موضوعات بازخوانی و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی، مسابقات فرهنگی، برپایی نمایشگاه های علمی، فرهنگی در بخش های حجاب و عفاف، نقاشی، هنرهای تجسمی، کتاب، عکس و صنایع دستی از دیگر برنامه های شورای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این استان است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: اجرای برنامه در واحدهای صنعتی استان، نمایش های صحنه ای خیابانی، برپایی نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در استان مرکزی، نواختن زنگ انقلاب در بیت تاریخی امام راحل در خمین و حجره طلبگی ایشان در مدرسه سپهداری اراک، دیدار و سرکشی از خانواده های معظم شهدا، اعزام مبلغان دینی به مناطق مختلف شهری و روستایی با هدف تبیین دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی و راهپیمایی دشمن شکن 22 بهمن در نقاط مختلف شهری و روستایی استان مرکزی از دیگر برنامه های شورای برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی است.
*** محرومیت زدایی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی نیز گفت: محرومیت زدایی و توجه به امور اقشار و دهک های پایین جامعه یکی از شاخص ها و دستاوردهای نظام اسلامی است که از بدو پیروزی انقلاب مورد تاکید امام راحل و دیگر مسئولان ارشد نظام قرار داشت.
سرهنگ پاسدار«محسن گلشن زاده» افزود: علاوه بر تاسیس نهادهای حمایتی از قبیل کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی بعد از پیروزی انقلاب نهادهای دیگر نیز به حمایت از محرومان و اقشار پایین جامعه مامور شدند.
وی اظهار داشت: سپاه پاسداران علاوه بر حضور مقتدرانه در مسائل نظامی به خصوص مقابله با شورش های دشمنان در نقاط مختلف کشور در سال های 1358 و 59 و همچنین جنگ تحمیلی نقش بسیار موثری در آبادانی و محرومیت زدایی در نقاط مختلف کشور داشته است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: رهبر معظم انقلاب در سال 1372 با هوشمندی و ذکاوت منحصر به فرد خود دستور تشکیل بسیج سازندگی را در راستای محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی صادر نمودند که این نهاد انقلابی تا کنون نقش موثری در پیشبرد اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایفا کرده است.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده اظهار داشت: فعالیت اردوهای جهادی در قالب اردوهای یک، سه، هفت و 10 روزه در تمام نقاط کشور آثار و برکات بسیاری برای نظام اسلامی داشته و اقشار ضعیف جامعه به خصوص جامعه روستایی از این اقدام موثر اظهار رضایت و شادمانی می کنند.
وی ادامه داد: ساخت خانه های محروم و عالم، ساخت و مرمت مسجد، حسینیه، جاده های روستایی، لایروبی قنوات، ساخت پل، جدول گذاری، کمک به کشاورزان در جمع آوری محصول و همچنین ارائه الگوی کشت متناسب به ظرفیت آب های زیر زمینی در مناطق مختلف، ارائه آموزش های فرهنگی از قبیل آموزش قرآن، نهج البلاغه، زبان انگلیسی از مهمترین فعالیت های گروه های جهادی در نقاط مختلف کشور است که از سوی بسیج سازندگی سپاه پاسداران دنبال می شود.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: اردوهای طرح هجرت نیز اقدام دیگری از سوی بسیج سازندگی با مشارکت بسیج دانش آموزی است که در این طرح دانش آموزان در اردوهای مختلف به مناطق محروم اعزام می شوند و در راستای رنگ آمیزی مدارس، تعمیر میز و صندلی و تولید لباس های فرم برای نیازمندان اقدام می کنند.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده اضافه کرد: ارائه تسهیلات از منابع داخلی سپاه در راستای اشتغالزایی نیز یکی دیگر از خدمات این نهاد انقلابی در راستای اشتغالزایی و محرومیت زدایی است که تا کنون توفیقات بسیاری به دست آمده است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 90 تا کنون بیش از 800 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به متقاضیان در راستای اشتغالزایی در 14 بخش کاشت زعفران، پرورش دام، پرورش ماکیان، ماهی، زنبور عسل، قارچ، شتر مرغ، بلدرچین، محصولات گلخانه ای، کشت داروهای گیاهی و صنایع دستی پرداخت شده است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی اظهار داشت: یک هزار و هفت واحد مسکونی به مساحت 123 هزار و 887 متر مربع از سوی موسسه مسکن بسیجیان سپاه روح الله در شهرهای اراک و مهاجران ساخته شده و افراد با آورده کمتر از 150 میلیون ریال صاحب خانه شدند.
وی بیان کرد: جهاد خانه سازی سه استان همدان، لرستان و مرکزی را در بر می گیرد که در سال های اخیر سه هزار و 950 واحد مسکونی به مساحت 502 هزار متر مربع از سوی این نهاد در این سه استان ساخته شده که از این تعداد واحد مسکونی 2 هزار و 679 واحد در استان مرکزی و مابقی در استان های همدان و لرستان ساخته شده است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: ساخت 11 هزار متر مربع مجتمع خدماتی و رفاهی، ساخت 2 مدرسه 27 کلاسه و ساخت 11 هزار و 800 متر فضای فرهنگی و مذهبی از دیگر فعالیت های سپاه روح الله استان مرکزی در 10 سال گذشته است.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده ادامه داد: مقام معظم رهبری دستور رسیدگی به سه هزار نقطه محروم کشور را به سپاه پاسداران ابلاغ نمودند که سه نقطه از این نقاط محروم به سپاه روح الله استان مرکزی واگذار شد.
وی گفت: دهستان های دهچال شهرستان خنداب، دهستان چهارچشمه خنداب و دهستان مالمیر شازند از جمله نقاط محروم کشور است که به سپاه روح الله استان مرکزی واگذار شد و تا کنون طرح های بسیاری در این سه نقطه به بهره برداری رسیده است.
*** ارتقای سطح فرهنگ عمومی از دستاوردهای نظام اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و مشارکت مردم در این بخش یکی از دستاوردهای نظام اسلامی است که نقش مهمی در حل مشکلات و افزایش نشاط اجتماعی داشته است.
«محسن شریفی» افزود: واگذاری بسیاری از امور فرهنگی، هنری و ادبی به اقشار مختلف مردم همراه با نظارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از رویکردهای وزارت ارشاد است که امروز به خوبی در تمام نقاط کشور به خصوص استان مرکزی عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی موسسات فرهنگی در استان مرکزی وجود نداشت اما پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 104 موسسه فرهنگی در این استان فعالیت می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: پیش از پیروزی انقلاب حتی یک موسسه قرآنی در استان فعال نبود اما اکنون 61 موسسه قرآنی به سنین مختلف، قرآن آموزش می دهد.
شریفی گفت: تعداد آموزشگاه های آزاد هنری پیش از پیروزی انقلاب در استان مرکزی یک مورد بود اما اکنون 93 آموزشگاه در استان فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب هیچ مجتمع فرهنگی و هنری در استان مرکزی وجود نداشت، بیان کرد: اکنون بیش از 25 هزار و 719 مترمربع فضای مجتمع های فرهنگی و هنری این استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ نشریه محلی در این استان فعال نبود اما اکنون 131 روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و گاهنامه در این استان فعالیت می کنند.
شریفی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هنرستان های هنرهای زیبا، نشر، کانون های تبلیغات، مراکز فرهنگی دیجیتال در این استان وجود نداشت اما اکنون تعداد این مراکز به ترتیب 2، 120، 191، 15 و 57 مورد است.
وی گفت: مجموع سینماهای استان مرکزی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چهار باب بود اما اکنون به 11 باب رسیده و تعداد مراکز چاپ و نشر استان نیز از سه مرکز پیش از پیروزی انقلاب به 148 مرکز رسیده است.
*** ایجاد دفتر نظارت همگانی در ناجا یکی از دستاوردهای نظام در این بخش است
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز در این میزگرد گفت: پلیس پاسخگو و مردمی یکی از تحولات اساسی ناجا در 40 سال گذشته است که این مهم با ایجاد دفتر نظارت همگانی محقق شده است.
سرهنگ «محمود خلجی» افزود: پلیس امروز، پلیس اسلامی و مبتنی بر اصول و رویکردهای دینی و فرهنگی است و در پلیس اسلامی خدمت به مردم، تکریم و احترام ارباب رجوع، سلامت در خدمت و صحت عمل از ضروریات به شمار می رود.
وی ادامه داد: التزام به رعایت اصول و مبانی اسلامی یکی از موارد مهمی است که در تمامی فعالیت ها و ماموریت های نیروی انتظامی مورد نظر قرار گرفته و از برنامه ریزی ها، طرح ها، روش ها و اصول گرفته تا حتی گزینش و استخدام، انتصاب و ارتقاء شغلی را در بر می گیرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: توسعه و گسترش زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی در ناجا از مهمترین موفقیت های این نهاد انقلابی است و با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباط و نیروی متخصص می توان این نهاد را از دستگاه های پیشتاز در عرصه فناوری عنوان کرد.
سرهنگ خلجی بیان کرد: اکنون فرماندهی انتظامی استان مرکزی بستر مورد نیاز برای ارائه خدماتی پلیس بر مبنای آی تی، چابکی و افزایش دقت و سرعت در ماموریت های محوله فراهم کرده و راه اندازی پلیس 110 و سامانه 197 از نتایج این تکنولوژی است.
وی افزود: دفتر نظارت همگانی با شعار(شما پلیس ما باشید) بر اساس چهار محور انتقاد، پیشنهاد، شکایات و تقدیر از عملکرد پلیس راه اندازی شده تا یکی از زمینه های تحقق پلیس مردمی و جامعه محور محقق شود و از طرفی هم با توجه به اهمیت روز افزون امنیت و احساس آن در جامعه، پلیس 110 به منظور تقویت ارتباط و اعتماد مردم نسبت به پلیس از یک سو و نیز کنترل و مقابله با جریام و بزه و بزهکاران و مجرمان از سوی دیگر و ایجاد تحول اساسی و زیربنایی در چرخه دریافت، اجرا و کنترل ماموریت ها در پلیس راه اندازی شده است.
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان مرکزی افزود: فعالیت های رسانه ای و هنری این نهاد انقلابی در سال های گذشته چشمگیر بوده و ارتباط متقابل با اصحاب قلم در فرآیندهای ارتباطی و اجتماعی پلیس بسیار مورد توجه قرار گرفته است در صورتی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چنین مسائلی وجود خارجی نداشت.
سرهنگ خلجی اضافه کرد: راه اندازی سایت خبری پلیس در سال 1382 که اخبار انتظامی و حوادث سراسر کشور را پوشش خبری می دهد نقطه عطف دیگری در این نهاد انقلابی است که باعث رضایت هر چه بیشتر مردم از پلیس شده است.
وی راه اندازی مرکز افکارسنجی را از دیگر دستاوردهای پلیس عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به جایگاه تحقیقات مطالعاتی و نظرسنجی و دریافت بازخورد طرح های اجرا شده مرکز افکار سنجی در اداره کل مطالعات اجتماعی نظر سنجی از طرح های نیروی انتظامی را انجام می دهند که پس از انعکاس نظرات، در طول سال، ماه، هفته و روز از نظرات دریافت شده در دیگر طرح های پلیس استفاده می شود.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: تغییر قوانین راهنمایی و رانندگی پس از 40 سال، ارائه آموزش های لازم برای کاهش تلفات وحوادث جاده ای از جمله پیشرفت های مهم پلیس است.
سرهنگ خلجی افزود: پلیس پیشگیری هم یکی دیگر از دستاوردهای نظام اسلامی است که با تشکیل یگان های تابعه نظیر پلیس فرودگاه، پلیس راه آهن، میراث فرهنگی، محیط زیست، انرژی اتمی و صدا و سیما در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی لحظه ای از تامین امنیت غافل نبوده است.
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان مرکزی گفت: پلیس امنیت نیز با طرح هایی از قبیل مبارزه با اراذل و اوباش، طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی و نظارت بر فعالیت های اصناف خاص از دیگر دستاوردهای پلیس در 40 سال انقلاب است که موجوب رضایت عمومی شده است.
سرهنگ خلجی بیان کرد: دفاتر خدمات انتظامی هم از دستاوردهای مهم ناجا است که در راستای اجرای تکریم ارباب رجوع، تسریع در خدمات رسانی، و اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی راه اندازی شد تا از فناوری هایی که نقش اساسی و غیر قابل انکار در روند تسریع امور شهروندان دراد استفاده شود.
وی افزود: اکنون دفاتر خدمات انتظامی از قبیل پلیس+10 با صدور برگه وضعیت خودرو، صدور و تمدید گذرنامه، صدور و تمدید گواهینامه، خدمات مربوط به کارت سوخت، خدمات مربوط به صدور پروانه، ارائه خدمات تشخیص هویت و امور نظام وظیفه را با سرعت بیشتری انجام می دهند.
*** گسترش فرهنگ فاطمی و علوی هدیه انقلاب اسلامی به ملت ایران
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز گفت: گسترش فرهنگ فاطمی و علوی در لایه های مختلف جامعه از دستاوردهای نظام اسلامی است که مردم قدردان این موهبت الهی هستند.
حجت الاسلام «داود چمانی» افزود: امروز فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در کشور ایران خود نمایی می کند و تمام امور این کشور و امور عامه مردم نیز بر اساس و محور این 2 فرهنگ مقدس برنامه ریزی و اداره می شود.
وی اظهار داشت: فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) در ایران اسلامی نه تنها نقش موثری در تقویت اقتدار و یکپارچگی ملی داشته است بلکه نقش ویژه ای در تقویت سبک زندگی اسلامی و کاهش انواع مشکلات و مسائل اخلاقی داشته است.
حجت الاسلام چمانی اظهار داشت: اکنون تمامی مساجد و حسینیه های استان مرکزی از وجود یک روحانی بهره مند هستند و نکته جالب نیز این است که اقشار مختلف مردم در تمامی نقاط شهری و روستای ارتباط تنگاتنگی با روحانیون و ائمه جماعات برقرار می کنند.
وی افزود: ارتباط تنگاتنگ مردم با جامعه روحانیت بیانگر روحیه قرآنی و اهل بیتی ملت دارد که این مهم پیش از انقلاب اسلامی در کشور وجود نداشت.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی تاکید کرد: تا زمانی که ارتباط بین ملت و روحانیت در ایران اسلامی حفظ شود هیچ قدرتی نمی تواند بر علیه ملت ایران توطئه پراکنی کند چرا که این ارتباط به مثابه تقویت یکپارچگی ملی است.
حجت الاسلام چمانی بیان کرد: اکنون بیش از 2 هزار هیات مذهبی و بیش از یک هزار مداحل اهل بیت در استان مرکزی فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: توفیقات و دستاوردهای نظام اسلامی در شرایطی به دست آمده که استکبار جهانی هر روز با ابزار مختلف سد راه پیشرفت و توسعه این مرز و بوم می شد اما ملت ایران با وحدت و یکپارچگی ملی، هدایت های حکیمانه امام راحل و مقام معظم رهبری و برنامه ریزی های مختلف مسئولان امروز در بسیاری از موارد پیشتاز کشورهای مختلف است.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: دشمنی های استکبار جهانی بر علیه جمهوری اسلامی ایران مقطعی نیست و به صورت مداوم جریان دارد و ملت ایران تا کنون به خوبی توطئه های دشمنان را خنثی کرده است.
حجت الاسلام چمانی ادامه داد: اگر چه در بخش های مختلف هنوز کمبودها و مشکلاتی وجود دارد اما این دلیل نمی شود که توفیقات و دستاوردهای بی بدیل 40 ساله نظام کمرنگ باشد.
وی گفت: توصیه های مقام معظم رهبری باعث شد که ایران امروز در اقتدار نظامی و علمی جزو پنج کشور برتر جهان باشد و ملت باید قدردان این مهم باشند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: هویت بخشی؛ نیز یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی است و رسانه ها و شخصیت هایی که دارای تریبون هستند باید ابعاد این دستاورد مهم را مردم معرفی کند.
حجت الاسلام چمانی ادامه داد: دشمنان نظام اسلامی در صدد هستند که کم کاری برخی از مسئولان را به پای نظام بنویسند و مردم باید در این خصوص هوشیار باشند و تمام رویش ها و دستاوردهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی را با هم ببینند.
وی بیان کرد: رویش هایی مانند شهدای مدافع حرم، اعتکاف و راهیان نور از دستاوردهای نظام اسلامی است که باعث شد در جنگ فرهنگی توطئه های دشمنان به کلی خنثی شود.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: 480 مبلغ دینی برای برگزاری آیین های فاطمی و دهه مبارک فجر به نقاط مختلف شهری و روستایی این استان اعزام شدند که از این تعداد 450 نفر این مبلغان از حوزه های علمیه استان مرکزی اعزام و بقیه از حوزه علمیه قم معرفی شدند.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: با توجه به تقارن ایام فاطمیه سالروز شهادت حضرت زهرا (س) با ایام الله دهه مبارک فجر، مبلغان دینی وظیفه دارند ضمن تشریح و تبیین اهداف و آرمان های امام راحل و انقلاب اسلامی نسبت به معرفی فرهنگ فاطمی (س) و اهل بیتی (ع) اقدام کنند.
حجت الاسلام چمانی توضیح داد: محتوا بخشی به برنامه های دهه مبارک فجر، معرفی آرمان های امام راحل، شهدا و منویات رهبر معظم انقلاب، تشریح جریانات سال 1357 و یادآوری وحدت و یکپارچگی ملت در حمایت از امام راحل مهمترین محورهای سخنان روحانیان در ایام الله دهه مبارک فجر است.
*** تبیین دستاوردهای نظام رویکرد دستگاه های اجرایی استان است
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی نیز گفت: تشریح و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی در دستگاه های مختلف اجرایی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از اوایل امسال از سوی استانداری مرکزی به دستگاه های مختلف ابلاغ شد.
«محمد امین باقری» افزود: شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از اوایل امسال در استان مرکزی تشکیل شد و کارگروه های اقتصادی، علم و فناوری، فرهنگی، دانش آموزی، دانشجویی نیز به عنوان زیر مجموعه این شورا تشکیل و فعالیت های خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: کارگروه اقتصادی شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی تشکیل شد.
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی بیان کرد: در نشست های مختلفی بین کارگروه های شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان برگزار شد نظر اعضاء بر این شد که دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در بخش های مختلف فرهنگی، هنری، صنعتی در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گیرد.
باقری افزود: 150 دستگاه دولتی و خصوصی در نمایشگاه دستاوردهای این استان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان مرکزی حضور دارند.
وی بیان کرد: تمامی دستگاه های فرهنگی، آموزشی، حاکمیتی، دانشگاه ها، نیروهای نظامی و انتظامی، واحدهای تولیدی بزرگ استان از قبیل پتروشیمی و پالایشگاه شازند، ایرالکو، ماشین سازی، آذرآب، واگن پارس، کمباین سازی و سازمان های مردم نهاد دستاوردهای 40 ساله دستگاه و یا واحد تولیدی خود را در این نمایشگاه در معرض دید عمومی قرار می دهند.
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی ادامه داد: علاوه بر نمایشگاه های دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در اراک، بیش از هفت هزار عنوان برنامه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در ایام الله دهه مبارک فجر در نقاط مختلف این استان برگزار می شود.
باقری بیان کرد: ستاد برگزاری برنامه های دهه مبارک فجر استان به ریاست استاندار و در شهرستان ها نیز به ریاست فرمانداران تشکیل شده و تمامی برنامه ها در مکان و زمان از پیش تعیین شده برگزار می شود.
استان مرکزی 12 شهرستان، 33 شهر، 23 بخش و یک میلیون 440 هزار نفر جمعیت دارد.
3017/3075/
انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) نور امید و انگیزه را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد و این انقلاب شکوهمند با سرعتی خیره کننده در دل تمام آزادیخواهان جهان جای گرفت و دولت و کشورهای مختلف یکی پس از دیگری حمایت های خود را از این انقلاب شکوهمند اعلام کردند.
انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با رهبری حکیمانه امام خمینی(ره) در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید و از بدو موفقیت مردم اقدامات سازندگی، محرومیت زدایی، توسعه پایدار از سوی افراد برجسته مورد تایید امام راحل در کشور کلید خورد که این مهم باعث شد امروز که 40 سال از پیروزی انقلاب می گذرد کارنامه درخشانی از این مدت در دست مردم باشد و آحاد جامعه به این کارنامه موفق افتخار کنند.
انقلاب اسلامی را باید سرآغاز تحولات بزرگ و بنیادین در ایران، منطقه، جهان اسلام و جهان غیراسلام دانست، رهبرکبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) از انقلاب اسلامی با عناوینی چون «معجزه قرن» و «انفجار نور» یاد کرده و همین کلمات برای توصیف عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی کفایت میکند.
دهه مبارک فجر و فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، فرصت مغتنمی برای بازخوانی نقشه راه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در حوزههای گوناگون است و هرچه از زمان پیروزی انقلاب اسلامی فاصله گرفته شود، اهمیت تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و پیشرفتهای جمهوری اسلامی بیشتر میشود.
کارنامه درخشان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در نقاط مختلف کشور و به خصوص استان مرکزی باعث شد تا میزگردی خبری با عنوان دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) مرکز اراک برگزار شود و نظریه پردازان و فعالان بخش های مختلف جامعه این دستاوردهای مقدس را تشریح کنند.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» نماینده ولی فقیه در استان، حجت الاسلام والمسلمین«عباس هاشمی« رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و «محسن شریفی» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این میزگرد حضور داشتند.
همچنین سرهنگ پاسدار «محسن گلشن زاده» جانشین فرماندهی سپاه روح الله، «داود چمانی» معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی، سرهنگ دوم «محمود خلجی» معاون اجتماعی فرمانده انتظامی و « محمد امین باقری» دبیر برگزاری نمایشگاه دستاوردهای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استانداری مرکزی نیز در این میزگرد حضور داشتند.
*** ترویج مکتب آزادیخواهی و استقلال مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت: استقلال و آزادی و قطع دست استکبار و دشمنان اسلام از منافع اسلام و ملت انقلابی ایران اسلامی مهمترین دستاورد نظام اسلامی است و مردم باید قدر دان این نعمت بزرگ باشند.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: استقلال در مدیریت یکپارچه کشور بدون دخالت آمریکا و ایادی استکبار جهانی یکی از توفیقات انقلاب اسلامی است که مردم باید به آن افتخار کنند.
وی بیان کرد: دشمنان و دوستان ملت ایران در صحنه های مختلف بین المللی به استقلال یکپارچه و موفق مدیریتی ایران بدون دخالت کشورهای بیگانه اعتراف کرده اند در صورتی که در پیش از انقلاب، مسئولان رده بالای کشوری و لشگری بدون اجازه آمریکا حق هیچ تصمیم گیری و اظهار نظر نداشتند.
امام جمعه اراک بیان کرد: تقویت مشارکت سیاسی مردم در امور کشور نیز از اولین دستاوردهای نظام اسلامی است و مردم از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در 12 بهمن در پای صندوق های رای حضور پیدا کردند و بعد از آن نیز به طور میانگین در هر دوره انتخابات مختلف شرکت کرده و برای آینده نظام و کشور نقش آفرینی کرده اند.
آیت الله دری نجف آبادی اضافه کرد: اعتماد به نفس و وحدت و انسجام ملی مهمترین دستاورد 40 ساله انقلاب اسلامی ایران است که باید به خوبی از سوی رسانه در جامعه معرفی شود.
وی بیان کرد: یکپارچگی و انسجام شکل گرفته در جمهوری اسلامی با هیچ سرمایه ای قابل سنجش نیست و این یکپارچگی عامل وحشت و ترس استکبار جهانی شده است.
امام جمعه اراک ادامه داد: ملت فهیم و مومن ایران اسلامی با ندای رهبر معظم انقلاب در تمامی مناسبت ها و جریان های مختلف نظام به خصوص در راهپیمایی ها حضور پیدا می کنند و اقتدار، عظمت نظام اسلامی و پشتیبانی از ولایت فقیه را با افتخار فریاد می زنند.
وی اظهار داشت: پیشرفت های علمی و پژوهشی در آموزش و پرورش، دانشگاه های دولتی و آزاد و حوزه های علمیه نیز از دیگر آثار و برکات 40 سال انقلاب اسلامی است به طوری که شمار دانشجویان پیش از پیروزی انقلاب 165 هزار نفر بود و امروز علاوه بر 10 میلیون فارغ التحصیل بیش از چهار میلیون نفر نیز در دانشگاه های نقاط مختلف کشور تحصیل می کنند.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تنها 47 درصد از لایه های مختلف جامعه با سواد بودند اما امروز به برکت سرمایه گذاری های مداوم در این بخش بیش از 90 درصد مردم باسواد هستند که این سرمایه ارزشمندی برای آینده نظام اسلامی محسوب می شود.
وی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی امورات پزشکی و بهداشتی مردم توسط اطبای خارجی که از بنگلادش، هند و فیلیپین به ایران عزیمت کرده بودند رسیدگی می شد اما امروز در تمامی بخش های پزشکی پزشکان ایرانی نسبت به تمامی دنیا سرآمد هستند.
امام جمعه اراک عنوان کرد: پیشرفت های روز افزون در آموزش های نظامی، ساخت انواع موشک، زیردریایی، نانوتکنولوژی، انرژی هسته ای و راهیابی به اقیانوس هند، مدیترانه و آب های آزاد جهان از دیگر دستاوردهای نظام اسلامی که باید قدردان بود.
آیت الله دری نجف آبادی بیان کرد: عملکرد شایسته مردم و مسئولان نظام اسلامی در دفاع مقدس نیز گویای دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی است چرا که ملت ایران با دست خالی هشت سال مقابل کشور 12 لشگر مجهز و قدرتمند رژیم بعثی مقاومت کردند و اجازه دست درازی به خاک وطن را به بیگانگان ندادند.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران به برکت مقاومت آحاد مردم، رشادت های شهدا و هدایت های حکیمانه رهبر معظم انقلاب قدرت مطلق منطقه محسوب می شود به طوری که بعد از پیروزی انقلاب اسرائیل جنایتکار در هر توطئه ای که بر علیه جهان اسلام برنامه ریزی کرده با اقتدار و صلابت ایران اسلامی نقش برآب شد و مردم باید شکرگذار این قدرت و عظمت جمهوری اسلامی ایران باشند.
*** وحدت ملی ارمغان ارزشمند انقلاب اسلامی است
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وحدت رویه و یکپارچگی ملی به طوری که امروز در کشور وجود دارد در جامعه نبود و انقلاب اسلامی توانست در این مسئله مهم موفقیت های چشمگیری بدست بیاورد.
حجت الاسلام «عباس هاشمی» افزود: ملت ایران از بدو پیروزی انقلاب با وحدت و یکپارچگی ملی تمامی توطئه های دشمنان داخلی و خارجی را از کشف لانه جاسوسی، خنثی سازی توطئه های تجزیه طلبان، جنگ تحمیلی، جریان 88، جنگ فرهنگی و اقتصادی را خنثی کرده اند و یکی از دلایل اصلی دشمنی استکبار با ملت ایران هم همین وحدت رویه و یکپارچگی ملی است.
وی بیان کرد: آمریکا و ایادی آن از اوایل پیروزی انقلاب، گمان می کردند که با تحریم و فشارهای اقتصادی می توانند مردم را از آینده نظام نا امید کنند اما مردم با وحدت و همدلی از رهبری نظام اسلامی حمایت کردند و امروز از عزتمندترین ملت های جهان محسوب می شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: جنگ تحمیلی نمونه بارز وحدت و یکپارچگی ملت ایران در براب رتوطئه های دشمنان است چرا که پیر و جوان ایران سلامی از جای جای این کشور در جبهه های نبرد حق علیه باطل در جنوب، غرب و جنوب غرب حاضر شدند و با دست خالی اما راده ای پولادین بعد از هشت سال مقاومت دشمن بعثی را که از حمایت های بیش از 40 کشور جهان برخوردار بود را از خاک وطن بیرون کردند و اجازه دست درازی حتی به یک متر از خاک کشور را به بیگانگان ندادند.
حجت الاسلام هاشمی بیان کرد: ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی با ریاست آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» نماینده ولی فقیه و مشارکت استاندار از تیر ماه امسال تشکیل و فعالیت خود را با 25 کارگروه استانی و 12 ستاد شهرستانی پی گرفته است.
وی اظهار داشت: تاکید بر ثبات روز افزون جمهوری اسلامی، زمینه سازی آشنایی هر چه بیشتر اقشار مختلف مردم به خصوص جوانان با اهداف و آرمان های امام راحل، تبیین نقش ولایت فقیه در پیروزی و حفظ کشور و نظام در بحران های مختلف و تبیین گفتمان انقلاب اسلامی به خصوص در عرصه بین المللی از مهمترین اهداف برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.
هاشمی بیان کرد: اجرای مسابقات ورزشی در رشته های فوتسال، والیبال، تنیس، شطرنج و کاراته، محافل انس با قرآن کریم، برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی و مذهبی در انجمن ها، کانون ها و هیات های مذهبی، برگزاری بزرگداشت زنان مساجد و مجاهد از مهمترین برنامه های ستاد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: برگزاری یادواره های شهدا، گفتمان های دینی و اعتقادی با موضوعات بازخوانی و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی، مسابقات فرهنگی، برپایی نمایشگاه های علمی، فرهنگی در بخش های حجاب و عفاف، نقاشی، هنرهای تجسمی، کتاب، عکس و صنایع دستی از دیگر برنامه های شورای چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این استان است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: اجرای برنامه در واحدهای صنعتی استان، نمایش های صحنه ای خیابانی، برپایی نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در استان مرکزی، نواختن زنگ انقلاب در بیت تاریخی امام راحل در خمین و حجره طلبگی ایشان در مدرسه سپهداری اراک، دیدار و سرکشی از خانواده های معظم شهدا، اعزام مبلغان دینی به مناطق مختلف شهری و روستایی با هدف تبیین دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی و راهپیمایی دشمن شکن 22 بهمن در نقاط مختلف شهری و روستایی استان مرکزی از دیگر برنامه های شورای برگزاری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان مرکزی است.
*** محرومیت زدایی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی نیز گفت: محرومیت زدایی و توجه به امور اقشار و دهک های پایین جامعه یکی از شاخص ها و دستاوردهای نظام اسلامی است که از بدو پیروزی انقلاب مورد تاکید امام راحل و دیگر مسئولان ارشد نظام قرار داشت.
سرهنگ پاسدار«محسن گلشن زاده» افزود: علاوه بر تاسیس نهادهای حمایتی از قبیل کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی بعد از پیروزی انقلاب نهادهای دیگر نیز به حمایت از محرومان و اقشار پایین جامعه مامور شدند.
وی اظهار داشت: سپاه پاسداران علاوه بر حضور مقتدرانه در مسائل نظامی به خصوص مقابله با شورش های دشمنان در نقاط مختلف کشور در سال های 1358 و 59 و همچنین جنگ تحمیلی نقش بسیار موثری در آبادانی و محرومیت زدایی در نقاط مختلف کشور داشته است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: رهبر معظم انقلاب در سال 1372 با هوشمندی و ذکاوت منحصر به فرد خود دستور تشکیل بسیج سازندگی را در راستای محرومیت زدایی و گسترش عدالت اجتماعی صادر نمودند که این نهاد انقلابی تا کنون نقش موثری در پیشبرد اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایفا کرده است.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده اظهار داشت: فعالیت اردوهای جهادی در قالب اردوهای یک، سه، هفت و 10 روزه در تمام نقاط کشور آثار و برکات بسیاری برای نظام اسلامی داشته و اقشار ضعیف جامعه به خصوص جامعه روستایی از این اقدام موثر اظهار رضایت و شادمانی می کنند.
وی ادامه داد: ساخت خانه های محروم و عالم، ساخت و مرمت مسجد، حسینیه، جاده های روستایی، لایروبی قنوات، ساخت پل، جدول گذاری، کمک به کشاورزان در جمع آوری محصول و همچنین ارائه الگوی کشت متناسب به ظرفیت آب های زیر زمینی در مناطق مختلف، ارائه آموزش های فرهنگی از قبیل آموزش قرآن، نهج البلاغه، زبان انگلیسی از مهمترین فعالیت های گروه های جهادی در نقاط مختلف کشور است که از سوی بسیج سازندگی سپاه پاسداران دنبال می شود.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: اردوهای طرح هجرت نیز اقدام دیگری از سوی بسیج سازندگی با مشارکت بسیج دانش آموزی است که در این طرح دانش آموزان در اردوهای مختلف به مناطق محروم اعزام می شوند و در راستای رنگ آمیزی مدارس، تعمیر میز و صندلی و تولید لباس های فرم برای نیازمندان اقدام می کنند.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده اضافه کرد: ارائه تسهیلات از منابع داخلی سپاه در راستای اشتغالزایی نیز یکی دیگر از خدمات این نهاد انقلابی در راستای اشتغالزایی و محرومیت زدایی است که تا کنون توفیقات بسیاری به دست آمده است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال 90 تا کنون بیش از 800 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به متقاضیان در راستای اشتغالزایی در 14 بخش کاشت زعفران، پرورش دام، پرورش ماکیان، ماهی، زنبور عسل، قارچ، شتر مرغ، بلدرچین، محصولات گلخانه ای، کشت داروهای گیاهی و صنایع دستی پرداخت شده است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی اظهار داشت: یک هزار و هفت واحد مسکونی به مساحت 123 هزار و 887 متر مربع از سوی موسسه مسکن بسیجیان سپاه روح الله در شهرهای اراک و مهاجران ساخته شده و افراد با آورده کمتر از 150 میلیون ریال صاحب خانه شدند.
وی بیان کرد: جهاد خانه سازی سه استان همدان، لرستان و مرکزی را در بر می گیرد که در سال های اخیر سه هزار و 950 واحد مسکونی به مساحت 502 هزار متر مربع از سوی این نهاد در این سه استان ساخته شده که از این تعداد واحد مسکونی 2 هزار و 679 واحد در استان مرکزی و مابقی در استان های همدان و لرستان ساخته شده است.
جانشین فرماندهی سپاه روح الله استان مرکزی افزود: ساخت 11 هزار متر مربع مجتمع خدماتی و رفاهی، ساخت 2 مدرسه 27 کلاسه و ساخت 11 هزار و 800 متر فضای فرهنگی و مذهبی از دیگر فعالیت های سپاه روح الله استان مرکزی در 10 سال گذشته است.
سرهنگ پاسدار گلشن زاده ادامه داد: مقام معظم رهبری دستور رسیدگی به سه هزار نقطه محروم کشور را به سپاه پاسداران ابلاغ نمودند که سه نقطه از این نقاط محروم به سپاه روح الله استان مرکزی واگذار شد.
وی گفت: دهستان های دهچال شهرستان خنداب، دهستان چهارچشمه خنداب و دهستان مالمیر شازند از جمله نقاط محروم کشور است که به سپاه روح الله استان مرکزی واگذار شد و تا کنون طرح های بسیاری در این سه نقطه به بهره برداری رسیده است.
*** ارتقای سطح فرهنگ عمومی از دستاوردهای نظام اسلامی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و مشارکت مردم در این بخش یکی از دستاوردهای نظام اسلامی است که نقش مهمی در حل مشکلات و افزایش نشاط اجتماعی داشته است.
«محسن شریفی» افزود: واگذاری بسیاری از امور فرهنگی، هنری و ادبی به اقشار مختلف مردم همراه با نظارات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از رویکردهای وزارت ارشاد است که امروز به خوبی در تمام نقاط کشور به خصوص استان مرکزی عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی موسسات فرهنگی در استان مرکزی وجود نداشت اما پس از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 104 موسسه فرهنگی در این استان فعالیت می کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: پیش از پیروزی انقلاب حتی یک موسسه قرآنی در استان فعال نبود اما اکنون 61 موسسه قرآنی به سنین مختلف، قرآن آموزش می دهد.
شریفی گفت: تعداد آموزشگاه های آزاد هنری پیش از پیروزی انقلاب در استان مرکزی یک مورد بود اما اکنون 93 آموزشگاه در استان فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب هیچ مجتمع فرهنگی و هنری در استان مرکزی وجود نداشت، بیان کرد: اکنون بیش از 25 هزار و 719 مترمربع فضای مجتمع های فرهنگی و هنری این استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ نشریه محلی در این استان فعال نبود اما اکنون 131 روزنامه، هفته نامه، ماهنامه، فصلنامه و گاهنامه در این استان فعالیت می کنند.
شریفی افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی هنرستان های هنرهای زیبا، نشر، کانون های تبلیغات، مراکز فرهنگی دیجیتال در این استان وجود نداشت اما اکنون تعداد این مراکز به ترتیب 2، 120، 191، 15 و 57 مورد است.
وی گفت: مجموع سینماهای استان مرکزی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چهار باب بود اما اکنون به 11 باب رسیده و تعداد مراکز چاپ و نشر استان نیز از سه مرکز پیش از پیروزی انقلاب به 148 مرکز رسیده است.
*** ایجاد دفتر نظارت همگانی در ناجا یکی از دستاوردهای نظام در این بخش است
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز در این میزگرد گفت: پلیس پاسخگو و مردمی یکی از تحولات اساسی ناجا در 40 سال گذشته است که این مهم با ایجاد دفتر نظارت همگانی محقق شده است.
سرهنگ «محمود خلجی» افزود: پلیس امروز، پلیس اسلامی و مبتنی بر اصول و رویکردهای دینی و فرهنگی است و در پلیس اسلامی خدمت به مردم، تکریم و احترام ارباب رجوع، سلامت در خدمت و صحت عمل از ضروریات به شمار می رود.
وی ادامه داد: التزام به رعایت اصول و مبانی اسلامی یکی از موارد مهمی است که در تمامی فعالیت ها و ماموریت های نیروی انتظامی مورد نظر قرار گرفته و از برنامه ریزی ها، طرح ها، روش ها و اصول گرفته تا حتی گزینش و استخدام، انتصاب و ارتقاء شغلی را در بر می گیرد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: توسعه و گسترش زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی در ناجا از مهمترین موفقیت های این نهاد انقلابی است و با بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباط و نیروی متخصص می توان این نهاد را از دستگاه های پیشتاز در عرصه فناوری عنوان کرد.
سرهنگ خلجی بیان کرد: اکنون فرماندهی انتظامی استان مرکزی بستر مورد نیاز برای ارائه خدماتی پلیس بر مبنای آی تی، چابکی و افزایش دقت و سرعت در ماموریت های محوله فراهم کرده و راه اندازی پلیس 110 و سامانه 197 از نتایج این تکنولوژی است.
وی افزود: دفتر نظارت همگانی با شعار(شما پلیس ما باشید) بر اساس چهار محور انتقاد، پیشنهاد، شکایات و تقدیر از عملکرد پلیس راه اندازی شده تا یکی از زمینه های تحقق پلیس مردمی و جامعه محور محقق شود و از طرفی هم با توجه به اهمیت روز افزون امنیت و احساس آن در جامعه، پلیس 110 به منظور تقویت ارتباط و اعتماد مردم نسبت به پلیس از یک سو و نیز کنترل و مقابله با جریام و بزه و بزهکاران و مجرمان از سوی دیگر و ایجاد تحول اساسی و زیربنایی در چرخه دریافت، اجرا و کنترل ماموریت ها در پلیس راه اندازی شده است.
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان مرکزی افزود: فعالیت های رسانه ای و هنری این نهاد انقلابی در سال های گذشته چشمگیر بوده و ارتباط متقابل با اصحاب قلم در فرآیندهای ارتباطی و اجتماعی پلیس بسیار مورد توجه قرار گرفته است در صورتی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چنین مسائلی وجود خارجی نداشت.
سرهنگ خلجی اضافه کرد: راه اندازی سایت خبری پلیس در سال 1382 که اخبار انتظامی و حوادث سراسر کشور را پوشش خبری می دهد نقطه عطف دیگری در این نهاد انقلابی است که باعث رضایت هر چه بیشتر مردم از پلیس شده است.
وی راه اندازی مرکز افکارسنجی را از دیگر دستاوردهای پلیس عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به جایگاه تحقیقات مطالعاتی و نظرسنجی و دریافت بازخورد طرح های اجرا شده مرکز افکار سنجی در اداره کل مطالعات اجتماعی نظر سنجی از طرح های نیروی انتظامی را انجام می دهند که پس از انعکاس نظرات، در طول سال، ماه، هفته و روز از نظرات دریافت شده در دیگر طرح های پلیس استفاده می شود.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: تغییر قوانین راهنمایی و رانندگی پس از 40 سال، ارائه آموزش های لازم برای کاهش تلفات وحوادث جاده ای از جمله پیشرفت های مهم پلیس است.
سرهنگ خلجی افزود: پلیس پیشگیری هم یکی دیگر از دستاوردهای نظام اسلامی است که با تشکیل یگان های تابعه نظیر پلیس فرودگاه، پلیس راه آهن، میراث فرهنگی، محیط زیست، انرژی اتمی و صدا و سیما در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی لحظه ای از تامین امنیت غافل نبوده است.
معاون اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی استان مرکزی گفت: پلیس امنیت نیز با طرح هایی از قبیل مبارزه با اراذل و اوباش، طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی و نظارت بر فعالیت های اصناف خاص از دیگر دستاوردهای پلیس در 40 سال انقلاب است که موجوب رضایت عمومی شده است.
سرهنگ خلجی بیان کرد: دفاتر خدمات انتظامی هم از دستاوردهای مهم ناجا است که در راستای اجرای تکریم ارباب رجوع، تسریع در خدمات رسانی، و اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی راه اندازی شد تا از فناوری هایی که نقش اساسی و غیر قابل انکار در روند تسریع امور شهروندان دراد استفاده شود.
وی افزود: اکنون دفاتر خدمات انتظامی از قبیل پلیس+10 با صدور برگه وضعیت خودرو، صدور و تمدید گذرنامه، صدور و تمدید گواهینامه، خدمات مربوط به کارت سوخت، خدمات مربوط به صدور پروانه، ارائه خدمات تشخیص هویت و امور نظام وظیفه را با سرعت بیشتری انجام می دهند.
*** گسترش فرهنگ فاطمی و علوی هدیه انقلاب اسلامی به ملت ایران
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز گفت: گسترش فرهنگ فاطمی و علوی در لایه های مختلف جامعه از دستاوردهای نظام اسلامی است که مردم قدردان این موهبت الهی هستند.
حجت الاسلام «داود چمانی» افزود: امروز فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در کشور ایران خود نمایی می کند و تمام امور این کشور و امور عامه مردم نیز بر اساس و محور این 2 فرهنگ مقدس برنامه ریزی و اداره می شود.
وی اظهار داشت: فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) در ایران اسلامی نه تنها نقش موثری در تقویت اقتدار و یکپارچگی ملی داشته است بلکه نقش ویژه ای در تقویت سبک زندگی اسلامی و کاهش انواع مشکلات و مسائل اخلاقی داشته است.
حجت الاسلام چمانی اظهار داشت: اکنون تمامی مساجد و حسینیه های استان مرکزی از وجود یک روحانی بهره مند هستند و نکته جالب نیز این است که اقشار مختلف مردم در تمامی نقاط شهری و روستای ارتباط تنگاتنگی با روحانیون و ائمه جماعات برقرار می کنند.
وی افزود: ارتباط تنگاتنگ مردم با جامعه روحانیت بیانگر روحیه قرآنی و اهل بیتی ملت دارد که این مهم پیش از انقلاب اسلامی در کشور وجود نداشت.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی تاکید کرد: تا زمانی که ارتباط بین ملت و روحانیت در ایران اسلامی حفظ شود هیچ قدرتی نمی تواند بر علیه ملت ایران توطئه پراکنی کند چرا که این ارتباط به مثابه تقویت یکپارچگی ملی است.
حجت الاسلام چمانی بیان کرد: اکنون بیش از 2 هزار هیات مذهبی و بیش از یک هزار مداحل اهل بیت در استان مرکزی فعالیت می کنند.
وی بیان کرد: توفیقات و دستاوردهای نظام اسلامی در شرایطی به دست آمده که استکبار جهانی هر روز با ابزار مختلف سد راه پیشرفت و توسعه این مرز و بوم می شد اما ملت ایران با وحدت و یکپارچگی ملی، هدایت های حکیمانه امام راحل و مقام معظم رهبری و برنامه ریزی های مختلف مسئولان امروز در بسیاری از موارد پیشتاز کشورهای مختلف است.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: دشمنی های استکبار جهانی بر علیه جمهوری اسلامی ایران مقطعی نیست و به صورت مداوم جریان دارد و ملت ایران تا کنون به خوبی توطئه های دشمنان را خنثی کرده است.
حجت الاسلام چمانی ادامه داد: اگر چه در بخش های مختلف هنوز کمبودها و مشکلاتی وجود دارد اما این دلیل نمی شود که توفیقات و دستاوردهای بی بدیل 40 ساله نظام کمرنگ باشد.
وی گفت: توصیه های مقام معظم رهبری باعث شد که ایران امروز در اقتدار نظامی و علمی جزو پنج کشور برتر جهان باشد و ملت باید قدردان این مهم باشند.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: هویت بخشی؛ نیز یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی است و رسانه ها و شخصیت هایی که دارای تریبون هستند باید ابعاد این دستاورد مهم را مردم معرفی کند.
حجت الاسلام چمانی ادامه داد: دشمنان نظام اسلامی در صدد هستند که کم کاری برخی از مسئولان را به پای نظام بنویسند و مردم باید در این خصوص هوشیار باشند و تمام رویش ها و دستاوردهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی را با هم ببینند.
وی بیان کرد: رویش هایی مانند شهدای مدافع حرم، اعتکاف و راهیان نور از دستاوردهای نظام اسلامی است که باعث شد در جنگ فرهنگی توطئه های دشمنان به کلی خنثی شود.
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: 480 مبلغ دینی برای برگزاری آیین های فاطمی و دهه مبارک فجر به نقاط مختلف شهری و روستایی این استان اعزام شدند که از این تعداد 450 نفر این مبلغان از حوزه های علمیه استان مرکزی اعزام و بقیه از حوزه علمیه قم معرفی شدند.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی استان مرکزی افزود: با توجه به تقارن ایام فاطمیه سالروز شهادت حضرت زهرا (س) با ایام الله دهه مبارک فجر، مبلغان دینی وظیفه دارند ضمن تشریح و تبیین اهداف و آرمان های امام راحل و انقلاب اسلامی نسبت به معرفی فرهنگ فاطمی (س) و اهل بیتی (ع) اقدام کنند.
حجت الاسلام چمانی توضیح داد: محتوا بخشی به برنامه های دهه مبارک فجر، معرفی آرمان های امام راحل، شهدا و منویات رهبر معظم انقلاب، تشریح جریانات سال 1357 و یادآوری وحدت و یکپارچگی ملت در حمایت از امام راحل مهمترین محورهای سخنان روحانیان در ایام الله دهه مبارک فجر است.
*** تبیین دستاوردهای نظام رویکرد دستگاه های اجرایی استان است
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی نیز گفت: تشریح و تبیین دستاوردهای نظام اسلامی در دستگاه های مختلف اجرایی در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از اوایل امسال از سوی استانداری مرکزی به دستگاه های مختلف ابلاغ شد.
«محمد امین باقری» افزود: شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از اوایل امسال در استان مرکزی تشکیل شد و کارگروه های اقتصادی، علم و فناوری، فرهنگی، دانش آموزی، دانشجویی نیز به عنوان زیر مجموعه این شورا تشکیل و فعالیت های خود را آغاز کردند.
وی ادامه داد: کارگروه اقتصادی شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی تشکیل شد.
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی بیان کرد: در نشست های مختلفی بین کارگروه های شورای سیاستگذاری و راهبری چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استان برگزار شد نظر اعضاء بر این شد که دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در بخش های مختلف فرهنگی، هنری، صنعتی در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گیرد.
باقری افزود: 150 دستگاه دولتی و خصوصی در نمایشگاه دستاوردهای این استان در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان مرکزی حضور دارند.
وی بیان کرد: تمامی دستگاه های فرهنگی، آموزشی، حاکمیتی، دانشگاه ها، نیروهای نظامی و انتظامی، واحدهای تولیدی بزرگ استان از قبیل پتروشیمی و پالایشگاه شازند، ایرالکو، ماشین سازی، آذرآب، واگن پارس، کمباین سازی و سازمان های مردم نهاد دستاوردهای 40 ساله دستگاه و یا واحد تولیدی خود را در این نمایشگاه در معرض دید عمومی قرار می دهند.
دبیر نمایشگاه دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی استان مرکزی ادامه داد: علاوه بر نمایشگاه های دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی در اراک، بیش از هفت هزار عنوان برنامه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در ایام الله دهه مبارک فجر در نقاط مختلف این استان برگزار می شود.
باقری بیان کرد: ستاد برگزاری برنامه های دهه مبارک فجر استان به ریاست استاندار و در شهرستان ها نیز به ریاست فرمانداران تشکیل شده و تمامی برنامه ها در مکان و زمان از پیش تعیین شده برگزار می شود.
استان مرکزی 12 شهرستان، 33 شهر، 23 بخش و یک میلیون 440 هزار نفر جمعیت دارد.
3017/3075/
کپی شد