«احمد طهرانی» روز دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش خمین، افزود: تغییر رفتار در تولید پسماند امری مهم است اما در کنار آن نیز باید فرهنگ تفکیک دورریزها و بهره وری اقتصادی از مواد زاید نهادینه شود و تنها در این صورت است که زنجیره بازیافت مطلوب کامل شده و از طلای کثیف در اشتغالزایی و تولید ثروت استفاده می شود.
وی ادامه داد: گام نخست طرح تفکیک پسماند از بدا در سال های گذشته موفقیت زیادی نداشته و لازم است که مفاهیمی چون جداسازی مواد زاید خشک و تر ابتدا به گفتمان غالب تبدیل شود و مدرسه ها در این زمینه نقش کلیدی دارند.
فرماندار خمین بیان کرد: نحوه نگرش به زمین و محیط زیست از جمله مواردی است که باید در بسته های آموزشی مدارس به صورت عمیق و کاربردی به دانش اموزان منتقل شود تا از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری شود.
رئیس شورای آموزش و پرورش خمین به شیوه نامه حمایت از دانش آموزان نیازمند اشاره کرد و گفت: پایه اول تحصیلی اهمیت ویژه دارد چرا که الفبای مفاهیم پایه آموزشی در این مقطع منتقل می شود.
طهرانی افزود: تغییر نظام آموزشی مستلزم فراهم کردن زیر ساخت های لازم است و مشکلات ایجاد شده در پایه هایر ششم و دوازدهم در مناطق روستایی به دلیل نبود زیر ساخت است.
مدیر آموزش و پرورش خمین نیز در این نشست گفت: 300 دانش آموز در معرض خطر تکرار پایه در این شهرستان شناسایی شده که برای حل مشکل به 300 میلیون ریال اعتبار برای برگزاری کلاس های فوق برنامه آموزشی نیاز است.
«عبدالرضا پیر حسینلو» افزود: اغلب دانش آموزان در معرض خطر تکرار پایه از خانواده های مهاجر و یا خانواده هایی هستند که دچار فقر اقتصادی و یا آشفتگی روابط درون خانوادگی هستند.
وی بیان کرد: سال تحصیلی گذشته 50 دانش آموز تکرار پایه اول شدند که این شمار روبه افزایش است و پیش بینی می شود در سال تحصیلی جاری تکرار پایه افزایش یابد.
مدیرآموزش و پرورش خمین در خصوص طرح تفکیک پسماند از مبدا افزود: طبق بررسی ها روزانه سه تا چهار کیلوگرم کاغذ و دورریز خشک در هر مدرسه تولید می شود که با تفکیک و درآمد حاصل از فروش آن می توان برخی از هزینه های جاری مدارس نظیر کاغذ را تامین کرد.
پیر حسینلو افزود: برنامه هایی برای نهادینه کردن طرح تفکیک پسماند از مبدا در دست اقدام است که با همکاری مدیران مدارس و اولیای دانش آموزان اجرایی می شود.
شهردار خمین نیز در این نشست گفت: روزانه 55 تا 60 تن پسمانددر خمین تولید می شود که 70 درصد آن در 2 ساعت بازیافت و 30 درصد بقیه نیز به صورت بهداشتی دفن می شود.
«ابوالفضل مرتضیان» افزود: پسماند های مواد پلاستیکی، حلبی و آهن آلات نیز بسته بندی و به فروش می رسند.
شهردار خمین گفت: پسماندهای خشک به ویژه کاغذ، مقوا، پلاستیک، فلزات و شیشه از ارزش اقتصادی برخوردارند و با تفکیک، در این واحد بازیافت به محصولاتی با کاربردهای مشابه و یا جدید تبدیل می شوند.
مرتضیان افزود: نخستین کارخانه بازیافت پسماند استان مرکزی در شهرستان خمین سال 86 با اعتبار هفت میلیارد ریال راه اندازی شد و در صورتی که تفکیک از مبدا به درستی انجام شود انجام شود هزینه کمتری دارد و بسیاری از آلودگی ها نیز مهار می شود.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی دارای 105 هزار نفر جمعیت است که 18 هزار و 500 نفر آن دانش آموز هستند.
7277/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.