به گزارش ایرنا، «مجید آنجفی» روز دوشنبه در دومین همایش استانی روز جهانی خاک در محل سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در اراک، افزود: پیش از این مصرف کود شیمیایی در استان بیش از 110 هزار تن بود که با برنامه ریزی های مدون و ارایه دوره های آموزشی برای فعالان کشاورزی این مهم در سال زراعی جاری کاهش چشمگیری داشته است.
وی ادامه داد: تشکیل یک سانتیمتر خاک در اقلیم کشور ایران زمان طولانی زمان می برد و به همین دلیل حفظ این نعمت ارزشمند از آلودگی ها در اولویت برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: اهمیت خاک زمانی بیشتر آشکار می شود که اگر با کمبود یا نبود آب رخ دهد می توان با استفاده از دستگاه های آب شیرین کن از دریا آب شیرین به دست آورد ولی اگر خاک از بین برود، این خسارت با هیچ دستگاه پیشرفته ای جبران نمی شود.
وی، کاهش استفاده از انواع سموم در فعالیت های کشاورزی را نیز یکی دیگر از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: سرانه مصرف سموم در استان مرکزی در هر هکتار حدود یک لیتر است در صورتی که در کشور یک و نیم لیتر و در جهان نیز 2 و نیم لیتر در هر هکتار است.
آنجفی ادامه داد: گسترش کشاورزی حفاظتی نیز یکی دیگر از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای حفاظ منابع خاکی است که کشاورزان نیز در مدت زمانی کوتاه این الگو کشاورزی را پذیرفته و اجرایی کردند.
وی، کاهش تردد انواع ماشین آلات در اراضی کشاورزی، تغییر اساسی در شیوه های کاشت، داشت و برداشت و استفاده از ماشین آلات جدید کشاورزی از دیگر برنامه های سازمان جهاد کشاورزی در راستای حفظ منابع خاک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در خصوص طرح ایران ایکاردا(ICARDA)(طرح افزایش بهره وری نظام های تولیدی غلات محور) نیز گفت: تفاهم نامه این تنظیم شده و در سه شهرستان شازند، ساوه و آشتیان در حال اجرا است.
آنجفی ادامه داد: تولید انواع ارقام نخود، دانه های روغنی، گلرندگ، ماشک علوفه ای، نخود فرنگی علوفه ای و دانه ای از ارقام کشت شده در طرح ایران ایکاردا است.
وی اظهار داشت: پایدار بودن افزایش تولید حتی در شرایط خشکسالی، کم آبی و تنش های طبیعی دیگر در کانون توجه این طرح است و تلاش می شود با انتقال دانش و یافته های محققان بین المللی ایران و جهان به بهره برداران کشاورزی دستیابی به این هدف تسهیل شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تولیدات کشاورزی این خطه را سلامت عنوان کرد و گفت: به تایید دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکنون حتی یک محصول کشاورزی فاقد شاخص های سلامت مشاهده نشده است.
آنجفی گفت: تولید پایدار در بخش کشاورزی وابسطه به خاک سالم است و میزان خاک دانه، ترکیبات مواد عالی خاک و درصد املاح آن باید به استاندارد جهانی برسد و سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با جدیت هر چه تمامتر برنامه های سازمانی خود را در این راستا دنبال می کند.
اراضی قابل کشت در استان مرکزی بیش از 700 هزار هکتار برآورد می شود.
14 آذرماه روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
3017/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.