به گزارش ایرنا، «رضا میرزایی» روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: مجموع دیگ های قدیمی ایرالکو 750 دیگ بود که تا کنون 700 دیگ از مدار تولید خارج و 50 دیگ باقی مانده نیز به زودی از مدار تولید خارج می شود.
وی ادامه داد: سال گذشته تعداد صنایع آلاینده استان مرکزی 24 واحد بود که با پیگیری های انجام شده این مهم، امسال به 13 واحد رسیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: سال گذشته 185 واحد غیر مجاز ذوب فلزات در اراک تعطیل شدند که نقش مهمی در کاهش آلودگی هوای این شهر داشت.
وی بیان کرد: امسال 17 روز پاک، 133 روز سالم و 17 روز ناسالم در اراک سپری شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 24 روز ناسالم، 38 درصد کاهش داشته است.
میرزایی اظهار داشت: توزیع سوخت یورو چهار در اراک و شازند، افزایش ظرفیت سیستم گوگرد زدایی پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند از استحصال 50 تن در سال های 94 و 95 به حدود 700 تن در سال گذشته، استفاده نیروگاه شازند از سوخت گاز به جای مازوت در 2 سال گذشته، گازرسانی به کوره های آجرپزی منطقه مرزیجران اراک، ایجاد 340 هکتار فضای سبز از سوی شهرداری این شهر مهمترین اقدامات انجام شده در جهت کاهش آلودگی شهر اراک است.
وی بیان کرد: توسعه تصفیه خانه شهرک صنعتی ایبک آباد با هدف مدیریت پسماند کارخانه های الکل سازی نیز در دستور کار قرار گرفته و باید تا پایان شهریور اجرایی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: 50 دستگاه اتوبوس دوگانه سوز نیز از سوی شهرداری اراک خریداری شده که به زودی به ناوگان اتوبوسرانی این شهر می پیوندند.
وی اضافه کرد: شاخص های آلایندگی شهر اراک تغییر کرده به طوری که در زمانی نه چندان دور در ایستگاه شریعتی اراک دی اکسید گوگرد مورد ارزیابی قرار می گرفت، اما امروز تنها مجموع ذرات کمتر از 2 و نیم میکرون هستند که این ذرات نیز به دلیل گرد و غبار و یا سوخت خودروها است.
میرزایی اظهار داشت: سال گذشته 9 میلیارد و 730 میلیون ریال از محل اعتبارات ملی ریز گردها جذب شد که بخشی از آن در طرح های مختلفی در چارچوب مقابله با ریزگردها در تالاب میقان هزینه و بخشی نیز امسال هزینه می شود.
وی افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی سال های گذشته 143 هکتار از اراضی حاشیه تالاب میقان را زیر کشت قره داغ برده و امسال نیز 270 هکتار در دستور کار قرار دارد.
میرزایی، برداشت سالانه شرکت املاح را 600 هزار تن عنوان کرد و گفت: باطله های معدنی در نتیجه برداشت ها از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان آزمایش شده و بر این اساس مشکلی برای بازگرداندن این باطله ها به تالاب وجود ندارد که سال گذشته 700 هزار تن باطله به سطح تالاب بازگردانده شد وامسال نیز تا پایان سال، یک میلیون تن بازگردانده می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: ورود پساب تصفیه خانه اراک در تالاب و جریان نداشتن آب باعث گندابی شدن منطقه و وجود انواع حشرات شده بود که نارضایتی اهالی روستاهای همجوارتالاب را به دنبال داشت که با تمهیدات اندیشده شده از ورود پساب تصفیه خانه به اراضی کشاورزی جلوگیری شد.
وی ادامه داد: سال گذشته پنج میلیارد و 700 میلیون ریال از اعتبارات استانی برای ساماندهی تالا میقان جذب شد که برنامه های مهمی از جمله شناسایی منابع آلاینده ورودی به تالاب میقان، واکاری و مراقبت از گیاه های کشت شده، ایمن سازی، مقاوم سازی و رنگ کاری برج پرنده نگری تالاب، خریداری یک هکتار زمین در کنار برج پرنده نگری، تدوین و اجرای برنامه عملیاتی ظرفیت سازی، مشارکت و آگاهی سازی گروهای مخاطب جهت حفاظت از تالاب میقان در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی پسماندهای عفونی را یکی از مشکلات شهر اراک عنوان کرد و گفت: بهترین راه برای معدوم سازی پسماندهای عفونی ساخت زباله سوز است که شهرداری اراک قراردادهای اولیه ساخت این محصول را با شرکت ماشین سازی اراک منعقد کرده است.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون 363 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 17گونه آبزی و یکهزار و 336 گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
12 و 25 صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب 11 منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش کشور محسوب می شوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل 2 منطقه حفاظت شده 70 قله اراک و الوند خمین، 2 پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
منطقه حفاظت شده 70 قله اراک دارای 97 هزار هکتار وسعت است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
3017/3075
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.