مدیرکل محیط زیست مازندران در این رابطه گفت: آتش سوزی در منطقه میان قلعه و خزینی که نقطه مرزی میان مازندران و گلستان است رخ داده است .
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود : ماموران پایگاههای آتش نشانی از پارک حیات وحش سمسکنده و تالاب میانکاله با تجهیزات برای خاموش کردن آتش به منطقه اعزام شده اند و در تلاش برای خاموش کردن آتش هستند.
وی از علت وقوع آتش سوزی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که برای تسریع در مهار و خاموش کردن آتش ، از آتش نشانی برخی از شهرداری شهرهای اطراف هم طلب کمک شده است .
مدیرکل محیط زیست مازندران اضافه کرد : به دلیل تاریکی شب امکان سریع خاموش کردن آتش سوزی وجود ندارد ، ولی نیروهای اعزامی تمامی تلاششان را برای این منظور به کار می گیرند.
امسال این چندمین بار است که پوشش گیاهی و جنگلی تالاب میانکاله دچار آتش سوزی می شود .
آخرین آتش سوزی در این منطقه اواسط تیر ماه رخ داد که بر اثر آن دستکم 2 هکتار از پوشش گیاهی منطقه خاکستر شد.
خرداد ماه امسال هم میانکاله سه بار دچار آتش سوزی شد و دو مورد آن در فاصله کمتر از 48 ساعت با یکدیگر بود که دستکم 12 هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی را از بین برده بود .
پارسال هم حدود 300 هکتار از اراضی این تالاب به دلیل آنچه که خطای انسانی اعلام شده بود ، دچار آتش سوزی شد.
بوته های گیاهی و درختی مانند سازیل ، تمشک و انار بومی مهم ترین پوشش گیاهی اراضی میانکاله است که پناهگاهی برای تخم گذاری پرندگان مهاجر محسوب می شود.
منابع محلی پیش از این به خبرنگار ایرنا گفته بودند که بیشتر آتش سوزی های اراضی میانکاله مشکوک است و مدعی بودند که دست های پنهانی به صورت عمدی آتش به جان این منطقه می اندازد.
کارشناس مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله نیز خرداد ماه امسال در پی دو فقره آتش سوزی در کمتر از 48 ساعت در این منطقه به خبرنگار ما گفته بود که آتش سوزی در منقطه جلگه ای و نزدیک ساحل مانند میانکاله که از پوشش گیاهی و درختی انبوهی برخوردار نیست و کمتر محل تردد گردشگران و افراد غیرمحلی است ، به خودی خود تا حدودی دور از انتظار است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز همان زمان گفته بود که آتش سوزی های در میانکاله دارای منشا انسانی بود ، اگر چه در مورد احتمال عمدی بودن این آتش سوزی ها اظهار بی اطلاعی کرده بود .
شبه جزیره میانکاله با حدود 60 هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و در محدوده جغرافیایی شهرستان بهشهر واقع است .
این منطقه به دلیل برخورداری از تالاب میانکاله سالانه در فصل بهار و پاییز پذیرای افزون بر یک میلیون و 500 هزار بال پرنده مهاجر از اقصی نقاط ایران و جهان است.
تالاب میانکاله یکی از ارزشمندترین ذخیرگاههای زیست کره و تالاب بین المللی و پناهگاه مطرح کشور محسوب می شود.
46