به گزارش خبرنگار ایرنا ، قرار داد فاینانس 1.6 میلیون یوهانی با چین را شورای اقتصاد سال 92 تصویب کرد ولی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است .
قرار است از محل این قرارداد 105 هزار هکتار از شالیزارهای استان های شمالی تجهیز ، نوسازی و زهشکی شود.
محمود حجتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شهرستان سیمرغ مازندران افزود که با تمهیدات در نظر گرفته شده با همکاری سازمان برنامه و بودجه به دنبال عملیاتی کردن این قرارداد هستیم .
وی بر لزوم شتاب بخشی به طرح های تجهیز و نوسازی شالیزاری های شمال تاکید کرد و گفت : افزایش درآمد کشاورزان با به کار گیری ماشین آلات کشاورزی در زمین های تجهیز و نوسازی شده محقق می شود.
حجتی کاهش هزینه تولید و مصرف آب را از مزیت های مهم اجرای طرح های تجهیز و نوسازی زمین های شالیزاری دانست و افزود : در حال حاضر به خاطر نوسازی نشدن اراضی شمال کشور ، بسیاری از زمین های پایین دست در 6 ماهه دوم سال غرقابی می شوند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت : اراضی حاصلخیز استان های شمالی به این خوبی و مرغوبیت به دلیل زهکشی نشدن ، فقط یک بار در سال زیر کشت می رود ، در حالی که باید حداقل باید 2 بار در سال کشت شود.
زهکشی به معنای خارج کردن آب اضافی از زمین است که از 2000 سال پیش مرسوم بود. اگر چه خارج شدن آب از زمین به صورت طبیعی نیز صورت می گیرد ، ولی زهکشی این فرایند طبیعی را سرعت می بخشد.
کنترل و جلوگیری از ماندابی شدن ، کنترل و جلوگیری از شور شدن ، کاهش فرسایش ، جلوگیری از سیل ، حفاظت از محیط زیست ، سلامت و بهداشت عمومی ، حفاظت از ابنیه ها و تاسیسات عمومی و توسعه روستایی و امنیت غذایی از جمله اهدافی است که در دوره معاصر برای زهکشی در نظر می گیرند .
** منابع مالی ، علت کندی نوسازی اراضی
وزیر جهاد کشاورزی گفت که به خاطر محدودیت های مالی ، اجرای طرح های تجهیز و نوسازی زمین های شالیزاری استان های شمالی به کندی پیش می رود.
وی افزود : اکنون کمتر از 25 درصد زمین های شالیزاری مازندران یکپارچه سازی و نوسازی شده است.
مازندران 230 هزار هکتار زمین های شالیزاری دارد و بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی امسال 208 هزار هکتار از این سطح زیر کشت برنج رفت .
وزیر جهاد کشاورزی به مصوبه سفر استانی سال 94 رئیس جمهوری به مازندران و گیلان اشاره کرد و گفت که قرار بود بر اساس آن سالانه 10 هزار هکتار از اراضی این استان ها تجهیز و نوسازی شود که به علت تامین نشدن اعتبار تاکنون محقق نشده است .
حجتی وعده داد که امسال بر اساس صحبتی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشته ، طرح تجهیز و نوسازی شالیزارهای شمال کشور پس از برداشت شالی آغاز می شود.
وزیر جهاد کشاورزی سفر یک روزه اش به مازندران را صبح امروز آغاز کرد .
بهره برداری از طرح تسطیح ، یکپارچه سازی و نوسازی 550 هکتار از زمین های شالیزاری شهرستان سیمرغ یکی از برنامه های حجتی بود . این طرح با حدود 33 میلیارد ریال هزینه آماده و بهره شد .
ایجاد سامانه های آبیاری و زهکشی در داخل مزرعه و ابنیه مربوط به آن ، آرایش مناسب هندسی ، قطعه بندی و تسطیح اراضی، احداث جاده های دسترسی و تجمیع و یکپارچه سازی اراضی از ارکان اساسی طرح تجهیز ، نوسازی ویکپارچه سازی اراضی شالیزاری است.
فراهم شدن زمینه کشت دوم ، کشت دوباره برنج ، آسان سازی اجرای طرح مکانیزاسیون ، کاهش مصرف سم ، افزایش درآمد کشاورزان و کاهش ضایعات محصول از مزیت های اجرای طرح تسطیح و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری است .
مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب هم از دیگر ویژگی های اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری است و به گفته کارشناسان ، تجهیز و نوسازی شالیزارها به طور میانگین سبب 25 درصد صرفه جویی در مصرف آب می شود.
بر اساس برنامه ششم توسعه ، یکصد هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان های مازندران و گیلان یکپارچه سازی ، تجهیز و نوسازی می شود و شورای اقتصاد نیز برای اجرای این طرح هشت هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی کرده است.
سهم سالانه هر یک از 2 استان شمالی مازندران و گیلان طی سال های برنامه ششم توسعه در تسطیح ونوسازی اراضی شالیزاری 10 هزار هکتار است .
رفع مشکل آبگرفتگی اراضی کشاورزی پایین دست مازندران از دغدغه های 20 ساله کشاورزان و مسئولان استان است و زهکشی ، تسطیح و یکپارچه سازی زمین های شالیزاری و خدمات جامع مکانیزاسیون از مهم ترین طرح های زیر ساختی در سند توسعه کشاورزی به شمار می رود.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران تاکنون حدود 60 هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان تسطیح ، یکپارچه سازی و نوسازی شده است.
مازندران با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن برنج سفید ، 42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.
6990/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.