به گزارش ایرنا، این جشنواره از سوم مرداد ماه تا 5 مرداد به مدت سه روز در روستای بایع‌کلا بخش مرکزی نکا ادامه دارد.
شهرستان نکا با دارا بودن 5 هزار و 500 هکتار باغ هلو و شلیل یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان مازندران است که توجه به بازار فروش، توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و ایجاد پایانه و میدان عرضه محصولات باغی و زراعی از ضرورتهای مهم باغداران در این شهرستان است.
** مازندران رتبه سوم تولید هلو و شلیل کشور را دارا است
مدیر کل میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در این جشنواره گفت: هلو و شلیل در استان مازندران و در شهرستان نکا راه بسیاری را پیش رو دارد و نیازمند حمایت و درایت ویژه برای رسیدن به نقطه قوت و صادرات و توسعه همه جانبه است.
شکرالله حاجیوند افزود: ایران مقام سوم سطح زیر کشت هلو و شلیل و رتبه چهارم تولید جهانی را دارا است و مازندران، البرز و تهران از جمله استان های تولید کننده هلو و شلیل در کشور هستند که براساس اعلام مراجع رسمی مازندران رتبه سوم تولید هلو و شلیل و براساس منابع غیر رسمی رتبه دوم تولید این محصول را دارا است.
وی شرایط اقلیمی مناسب و نبود یخبندان و سرمازدگی بهاره و همچنین تجهیز باغ ها به سیستم های نوین آبیاری را از عومل افزایش تولید محصول هلو و شلیل در استان های مختلف کشور عنوان کرد.
** حمایت ویژه از سرمایه گذاران در بخش صنایع تبدیلی مازندران
مدیر کل میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: یک کارخانه صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات باغی و زراعی هفته گذشته در آذربایجان شرقی افتتاح و به بهره برداری رسید و این ظرفیت برای استان مازندران وجود دارد و سرمایه گذاران می توانند در این بخش وارد شده و از انها حمایت می کنیم.
حاجیوند گفت: ترویج به کارگیری سردخانه جهت ذخیره بخشی از محصول و عرضه آن در زمان مناسب، توسعه کشت هلو و شلیل در زیر پوشش (کشت گلخانه ای) به منظور تولید محصول خارج از فصل، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و همچنین ساماندهی بازار میادین میوه و تره بار داخل کشور و شناسایی بازارهای هدف صادراتی با تقویت و تکمیل زنجیره تولید تا عرضه، از سیاست های مهم در تولید محصولات هلو و شلیل است.
** ایجاد پایانه و میدان عرضه محصولات زراعی و باغی نیاز نکا برای توسعه صادرات
نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی و دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس هم در سخنانی گفت: ایجاد پایانه و میدان عرضه محصولات زراعی و باغی نیاز نکا برای توسعه صادرات است.
علی محمد شاعری افزود: اگر زمین مناسب در این بخش توسط اهالی تامین شود؛ برای تغییر کاربری و ایجاد پایانه و میدان عرضه محصولات باغی و زراعی، مسئولان کمک کار خواهند بود.
وی گفت: روستای بایع کلا در تولید هلو و شلیل سرآمد استان مازندران است و با تولید موفق در این بخش، در عرصه اقتصادی، درآمد مناسبی را عاید شهرستان می کند که برای توسعه صادرات و بسته بندی مناسب هم باید چاره اندیشی شود.
فرماندار نکا هم در سخنانی اظهار کرد: برپایی این جشنواره در واقع جشن شکرگزاری برای وجود این نعمات، افزایش شور و نشاط اجتماعی در بین مردم جامعه و شناساندن ظرفیت های منطقه است تا همگان با نخبگان و تولیدکنندگان نمونه آشنا شوند.
عبدالجواد توحیدی مقدم گفت: نگاه دولت معرفی محصولات مناطق مختلف و برندسازی برای توسعه اقتصادی است که در این بخش از سرمایه گذاران مختلف در بخش صنایع تبدیلی با توجه به نیاز منطقه استقبال می شود.
به گزارش ایرنا، جشنواره بزرگ هلو و شلیل از سوم مرداد ماه تا 5 مرداد به مدت سه روز در روستای بایع‌کلا با 50 غرفه محصولات باغی، زراعی و صنایع دستی و برگزاری جشن های مختلف ادامه دارد .
5 هزار و 500 هکتار از اراضی شهرستان نکا زیر کشت محصولات هلو است و عواید حاصل از این تولیدات سالانه 250 میلیارد تومان است.
1899/ 7332
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.