به گزارش خبرنگار ایرنا ، سید یونس حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود : پارسال هم 266 هکتار از اراضی ملی در استان رفع تصرف شده بود.
تعرض به اراضی ملی و منابع طبیعی در مازندران یکی از معضلات دیرینه این استان بوده است و از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برخورد با متخلفان در این زمینه تشدید شده است .
مازندران یک میلیون و 691 هزار هکتار عرصه ملی دارد که معادل 70 درصد مساحت این استان است .
** تمرکز دادستان های مازندران بر مقابله با تصرف منابع طبیعی و تخریب محیط زیست
دادستان ساری اولویت مهم فعالیت های داستان های شهرستان های استان را در سال جاری پیگیری معضلات زیست محیطی از جمله پسماند و جلوگیری از تصرف زمین های ملی اععلام کرد.
وی با ابراز نگرانی از وخیم بودن وضعیت در این بخش ها ، گفت : در حال حاضر علاوه بر این که چندین پرونده دارای حکم باز پس گیری و رفع تصرف زمین های ملی در استان وجود دارد ، پرونده های زیادی نیز در این زمینه در حال بررسی است.
حسینی افزود : زمین خواری ، بویژه کوه خواری و برداشت های بی رویه شن و ماسه از رودخانه ها و سواحل استان به صورت لحظه ای توسط دادستان های استان پیگیری و دستور تشکیل پرونده و تعقیب صادر می شود.
وی با اعلام این که طرح ساماندهی معادن شن و ماسه در قالب پنج مجتمع با هدف نظارت بر نحوه برداشت ، حفظ محیط زیست ، توزیع مناسب و قیمت عرضه در حال شکل گیری است ، گفت: به همین منظور از هفته آینده به صورت منظم از تک تک معادن شن و ماسه محور هراز بازدید خواهد شد.
دادستان مرکز مازندران نسبت به ورود فاضلاب های شهری ، صنعتی ، تولیدی و کشاورزی به رودخانه ها بویژه رودخانه های منتهی به دریای خزر ابراز نگرانی کرد و افزود : اکنون چندین گزاش از آلودگی تایید شده شناگاههای استان وجود دارد که اگر محیط زیست نسبت به رفع این مشکلات اطلاع رسانی نکند ، جلوی فعالیت این مناطق را خواهیم گرفت.
حسینی گفت : سلامت و بهداشت گردشگران و جمعیت بومی برای ما در اولویت است و دستگاه قضایی بویژه دادستان های شهرهای ساحلی مازندران بدون توجه به اهمیت صنعت گردشگری شناگاه های آلوده را تعطیل می کنند.
خرداد ماه امسال محیط زیست مازندران سه شناگاه ساحلی استان را به خاطر آلودگی تعطیل کرد.
پارسال هم 14 شناگاه ساحلی استان به خاطر آلودگی تعطیل شده بود.
در حال حاضر آب افزون بر20 رودخانه مازندران به دریای خزر می ریزد که بیشتر این رودخانه ها به دلیل عقب ماندگی استان در اجرای طرح های فاضلاب شهری دارای آلودگی زیست محیطی ناشی از رهاسازی فاضلاب خانگی هستند.
طبق آمار ، در استان مازندران روزانه سه هزار تن زباله تولید و در 27 نقطه جنگلی یا ساحلی به وسعت 300 هکتار دپو می شود. این جدا از زباله هایی است که مردم به صورت تفریحی و غیر رسمی در کنار رودخانه ها ، جاده ها و محل های مسکونی رها می کنند.
مازندران 338 کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و هر ساله از آغاز ماه خرداد در حدود یکصد نقطه در این سواحل طرح سالمسازی دریا فعال می شود و تا پایان شهریور ادامه می یابد.
** بد اخلاقی ، فصل مشترک تشکیل پرونده های قضایی در مازندران
دادستان مرکز استان مازندران همچنین از تشکیل بیش از 670هزار فقره پرونده در محاکم استان طی سال 96 خبر داد و گفت که ریشه و موضوع عمده این پرونده ها مقوله بد اخلاقی بوده است.
وی توضیح داد : 36 هزار و 617 فقره پرونده از این تعداد مربوط به توهین به اشخاص عادی ، 36هزار و 396 فقره سرقت ، 33 هزار و 17 فقره ضرب و جرح عمومی و 27هزار و هفت فقره هم مربوط به تهدید بوده است.
حسینی گفت : اگر اخلاق اجتماعی که از آموزه های دینی و اسلامی است رعایت و نهادینه شود ، این حجم از پرونده های قضایی را نخواهیم داشت.
مازندران بر اساس نتایج سرشماری سال 95 حدود سه میلیون و 300 هزار نفر جمعیت دارد .
بر اساس گزارش دادگستری مازندران ، در سال 96 بیش از 70 هزار رای کیفری و بیش از 42 هزار رای مدنی در دادگاههای مازندران صادر شد . در شورای حل اختلاف نیز بیش از 47 هزار رای اجرایی شد.
6990/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.