قصه لغو و تاخیر پروازها در فرودگاههای مازندران دیگر برای مسافران دائمی پروازهای این خطه تلخ نیست و این که پروازی مثلا پس از بلند شدن از اهواز به جای فرودگاه مازندران ، سر از فرودگاه مهرآباد تهران یا فرودگاه مبدا در بیاورد هم چندان تعجب برانگیز نمی شود .
در همین 2 ماهه سال جاری دستکم هشت پرواز فرودگاههای مازندران به خاطر بدی شرایط آب و هوایی یا لغو شده یا سر از فرودگاههای دیگر کشور در آوردند .
مازندران در حال حاضر سه فرودگاه در ساری ، رامسر و نوشهر دارد که تنها در بعضی از روزهای هفته و در برخی از مسیرهای داخلی پرواز دارند و تنها پروازهای بین المللی هم در سه مسیر مربوط به فرودگاه مرکز استان است .
طنز ماجرا اما اینجاست که با این حال نزار فرودگاههای سه گانه استان ، برخی از نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی تمنای ساخت فرودگاههای تازه ای را در حوزه های انتخابیه خود دارند که کلنجار رفتن چند ساله در تعیین زمین و اختلاف میان شهرستان های آمل و بابل از آن جمله است .
فرودگاه دشت ناز ساری تنها فرودگاه بین المللی مازندران است که نبود امکانات در آن تنها در سال جاری سبب لغو و برگشت خوردن سه پرواز شد.
این فرودگاه بر اساس گزارش رسمی فرودگاههای مازندران به جده و عتبات عالیات پرواز بین المللی دارد و پروازهای داخلی آن هم در مسیرهای رفت و برگشت ساری به تهران ، ساری به شیراز ، ساری به عسلویه و ساری و کیش است .
فرودگاه نوشهر هم در همه روزهای هفته بجز پنجشنبه ها پرواز در مسیرهای رفت و برگشت نوشهر - مشهد و نوشهر - تهران دارد .
فرودگاه رامسر به عنوان سومین فرودگاه مازندران در داشتن امکانات و پرواز ولی قدیمی ترین فرودگاه استان به لحاظ قدمت هم اکنون در تمامی روزهای هفته پرواز به صورت رفت و برگشت تهران به رامسر و در روزهای یکشنبه و چهارشنبه اصفهان به رامسر دارد .
** نبود زیرساخت های ضروری
مدیرکل فرودگاههای مازندران با تاکید بر اینکه توسعه فیزیکی زیر ساخت ضروری برای گسترش فعالیت های فرودگاهها به شمار می رود ، گفت : بنا به دلایلی امکان توسعه این زیر ساخت حمل و نقل هوایی در مازندران وجود ندارد که منجر به محدودیت فعالیت شده است .
سعدالله وطن خواه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : گران بودن زمین به همراه ساخت و سازهای شهری در حاشیه و حریم فرودگاهها باعث شده تا سه فرودگاه مازندران در حالت قفل و محصور باقی بمانند .
وی عدم تمکین برخی مسئولان گذشته و مردم در اجرای قوانین و مقررات رعایت حریم و حاشیه فرودگاهها را زمینه ساز بروز چنین مسائلی دانست و ادامه داد : با وجود تذکرات مکرر در این خصوص اما نادیده گرفتن آن باعث شده که امروز شاهد چنین وضعیتی برای فرودگاههای مازندران هستیم .
مدیرکل فرودگاههای مازندران به چالش های عدم رعایت این نکات در یکی از فرودگاههای استان اشاره کرد و گفت : هم اکنون فرودگاهی در مازندران فعالیت می کند که از 2 هزار متر باند پروازی آن به دلایل وجود ساخت و سازهای شهری تنها یکهزار متر قابل استفاده است .
وی افزود : در چنین شرایطی به دلیل زیاد بودن هزینه خرید برای تملک اراضی و بناهای حاشیه فرودگاهها ، این کار عملا از توان شرکت فرودگاههای کشور خارج است .
وطن خواه فرودگاه نوشهر را فرودگاهی در مازندران نام برد که به دلیل رعایت نشدن استانداردها در ساخت و سازها ، هم اکنون در بافت شهری قرار گرفته است .
وی خرید و تملک اراضی و منازل حاشیه فرودگاه رامسر را مهم ترین دغدغه کنونی این اداره کل دانست و اظهار داشت : گرانی چند برابری زمین در این شهر نسبت به سایر مناطق استان هم مشکل را برای ما تشدید کرده است .
** استانداردهای مورد نیاز
مدیرکل فرودگاههای مازندران در تشریح زیر ساخت های مورد نیاز برای فعالیت هر فرودگاه را شامل آشیانه هواپیما ، استریپ ( 2 طرف باند پروازی ) ، آستانه باند (ابتدای باند )، ترمینال ، برج مراقبت پرواز و پارکینگ نام برد .
وی در توضیح میزان زمین مورد نیاز برای برخی زیر ساخت های فرودگاه گفت : به طور مثال استریپ در هر طرف به 150 متر زمین دپو شده بدون موانع و مسطح نیاز دارد .
وطن خواه همچنین در توضیح دیگر زیر ساخت مورد نیاز برای فعالیت فرودگاه افزود : همچنین 360 متر برای آستانه باند پرواز هواپیما زمین نیاز است .
وی با تاکید بر اینکه این 2 مورد تنها حداقل های موردنیاز در فرودگاه محسوب می شود ، ادامه داد : نبود این زیر ساخت ها علاوه بر اینکه فعالیت فرودگاهها را محدود می کند می تواند خطراتی را برای پروازها ایجاد کند .
مدیرکل فرودگاههای مازندران گفت : به دلیل شرایط حاکم بر فرودگاههای مازندران ، هم اکنون که خطوط پروازی کشور به سمت پروازهای متوسط به بالاست ، اینگونه پروازها در فرودگاههای استان امکان راه اندازی ندارد .
وی همچنین دیگر تاثیر این مشکلات در فعالیت فرودگاههای مازندران را سخت شدن ایجاد و راه اندازی خطوط پروازی جدید ذکر کرد .
وطن خواه میزان زمین مورد نیاز برای توسعه هر فرودگاه مازندران را حدود 200 هکتار اعلام و تاکید کرد : با شرایط موجود عملا امکان تامین این میزان زمین و انجام کار توسعه ای فراهم نیست .
بر اساس گزارش های رسمی هم اکنون وسعت فرودگاه ساری 130 هکتار ، رامسر یکصد هکتار و نوشهر 85 هکتار است .
مجموع خطوط پروازی هفتگی فرودگاههای این استان هم 10 خط پروازی است و ماهانه 680 پرواز در مسیرهای تهران ، مشهد ، شیراز ، بندرعباس ، عسلویه ، کیش ،اهواز ، عتبات عالیات و عربستان در این فرودگاهها نشست و برخاست دارند .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.