در گفت و گو با جماران مطرح شد؛

پیش‌گامی کمیسیون اینترنت و زیرساخت در پیگیری بهبود کیفیت اینترنت ایران

جوادی دبیر کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران با تاکید بر اینکه مطالبه ما از سیاست‌گذاران داخلی این است که نقش‌آفرینی فعالانه و مستقیمی در هر دو سوی این مسیر و ابزار فشار داشته باشند، می‌گوید: این امر شامل ارائه گزارش‌های شفاف و داده‌محور درباره وضعیت اینترنت کشور، تعریف سازوکار شفاف درباره چرایی، زمان و شیوه فیلترینگ، خروج دامنه‌های کاربردی و مهارتی و خدمات عمومی از فیلترینگ و مشارکت فعالانه در رایزنی‌های بین‌المللی برای خروج کاربران ایرانی از تحریم‌های بین‌المللی است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران؛ بیش از یک سال از انتشار اولین گزارش کیفیت اینترنت در ایران می‌گذرد؛ گزارشی که توسط کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران تهیه و ارائه شد.

این گزارش اولین گام از سلسله اقداماتی بود که با هدف آگاهی‌رسانی شفاف با داده‌های کمی  و دقیق درباره‌ی وضعیت اینترنت کشور و شناسایی عوامل مؤثر بر کیفیت آن برداشته شد.

در ادامه، کمیسیون دو گزارش دیگر نیز منتشر کرده که هر یک به بررسی دقیق‌تر وضعیت اینترنت و عوامل داخلی و خارجی مؤثر بر آن پرداخته‌اند. این تلاش‌ها به‌طور مداوم در راستای مأموریت‌های این کمیسیون برای بهبود کیفیت اینترنت و ارائه راه‌حل‌های عملی ادامه داشته است.

 

مأموریت‌های کمیسیون اینترنت و زیرساخت

محمد حسین جوادی، دبیر کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران، در گفت‌وگو با جماران درباره اهداف و فعالیت‌های این کمیسیون، توضیحاتی ارائه کرد و از مأموریت‌های این کمیسیون و گام‌های عملی که برای بهبود کیفیت اینترنت کشور برداشته شده است، سخن گفت.

او می‌گوید: کمیسیون اینترنت و زیرساخت، در سال ۱۴۰۲ ذیل انجمن تجارت الکترونیک استان تهران تأسیس شد. مأموریت‌های سه‌گانه این کمیسیون شامل آگاهی‌رسانی علمی، عمومی و شفاف درباره وضعیت اینترنت کشور، شناسایی عوامل داخلی و خارجی مؤثر در کیفیت اینترنت، و ارائه راه‌حل برای بهبود این وضعیت است.

جوادی با بیان اینکه همواره برآن بودیم که این مأموریت‌ها را در سه گام عملی دنبال کنیم، توضیح می‌دهد: اول، تهیه و انتشار گزارش‌های فصلی کیفیت اینترنت در ایران براساس داده‌های دقیق و کمی؛ دوم، مطالبه‌گری از سیاست‌گذاران داخلی برای انجام اقدامات عملی به منظور بهبود وضعیت اینترنت؛ و سوم، کنش‌گری برابر تحریم‌گران و تلاش برای احقاق حق شهروندان ایرانی در مجامع بین‌المللی است که ماموریت‌های این کمیسیون را تشکیل می‌دهد.

دبیر کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران معتقد است اعضای کمیسیون به نمایندگی از اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور، همواره با نگاهی تخصصی و آسیب‌شناسانه به دنبال ارائه پیشنهادهای بهبود دهنده برای عوامل داخلی مؤثر بر کیفیت اینترنت هستند و آمادگی خود را برای همکاری در بخش‌های تخصصی اعلام کرده‌اند. زیرا اگر وضعیت اینترنت ایران در تمامی شاخص‌های آن شامل اختلال، محدودیت و سرعت بهبود محسوس و پایدار داشته باشد، نه‌تنها اعتماد عمومی فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به توسعه کسب‌وکارهایشان افزایش پیدا می‌کند، بلکه اعتماد کاربران نهایی نیز بهبود خواهد یافت.

 

 راه‌حل برون‌رفت از چالش‌های اینترنت ایران

 

او همچنین بخشی از گزارش سوم کیفیت اینترنت را اینطور نقل می‌کند: این سال‌ها، سیاست‌گذاران داخلی هم‌پای تحریم‌کنندگان خارجی، بدون شفافیت و بدون امکان پیگیری حقوقی، دامنه‌های کاربردی و مهارتی را از دسترس کاربران ایرانی مسدود و محدود کرده‌اند. این اقدامات موجب شده است که کاربر-شهروند ایرانی از دو سوی سیاست‌های داخلی و تحریم‌های خارجی با سیاست‌های سلبی و محدودکننده مواجه شود.

جوادی با تاکید بر اینکه مطالبه ما از سیاست‌گذاران داخلی این است که نقش‌آفرینی فعالانه و مستقیمی در هر دو سوی این مسیر و ابزار فشار داشته باشند، می‌گوید: این امر شامل ارائه گزارش‌های شفاف و داده‌محور درباره وضعیت اینترنت کشور، تعریف سازوکار شفاف درباره چرایی، زمان و شیوه فیلترینگ، خروج دامنه‌های کاربردی و مهارتی و خدمات عمومی از فیلترینگ و مشارکت فعالانه در رایزنی‌های بین‌المللی برای خروج کاربران ایرانی از تحریم‌های بین‌المللی است. همچنین شفافیت، تعامل و مشارکت فعالانه داخلی و بین‌المللی، راهکارهای اصلی برای برون‌رفت از چالش‌های موجود و بهبود کیفیت اینترنت در ایران است.

دیدگاه تان را بنویسید