نورعلی عباسپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از تشکیل خانه اولیا را اجرایی کردن تمرکززدایی تصمیم گیری در مدارس دانست و گفت : علاوه بر این ، شوراهای انجمن اولیا و مربیان نیز در استان ها و کشور فعال هستند که به نقش آفرینی این نهاد کمک می کنند.
وی افزود : تمرکز زدایی از تصمیم گیری در آموزش و پرورش و مدارس رویکردی جدید مبتنی بر سند تحول بنیادین نظام آموزشی است که بزودی شیوه نامه آن برای طی مراحل قانونی تصویب و تحویل هیات دولت می شود .
عباسپور گفت : در صورت تایید و ابلاغ این رویکرد ، می توان از ظرفیت های والدین چه در حوزه تامین مالی و چه در زمینه کمک های فنی استفاده های بیشتری کرد.
وی افزود : در سند تحول بنیادین بر نقش خانواده در تصمیم گیری های مدرسه تاکید و تصریح شده است که نباید تصمیم گیری و تصمیم سازی در مدارس تنها در اختیارات مدیران متمرکز باشد.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش فعالیت این تشکل مردم نهاد را در حال حاضر دچار مشکل دانست و گفت : متاسفانه صدور بخشنامه های متعدد از سوی آموزش و پرورش بلای جان مدارس برای برنامه ریزی بر اساس استعداد ها و ظرفیت هایشان است .
وی افزود : در 2سال گذشته سعی شده است تعداد بخشنامه ها در مدارس به حداقل کاهش یابد و در حال حاضر صدور بخش نامه ها به کمترین میزان کاهش یافته و مسئولیت برنامه ریزی در مدارس به انجمن اولیا واگذار شده است .
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان با بیان اینکه حضور والدین در انجمن ها به عنوان یک تشکل غیردولتی داوطلبانه است ، گفت : فضاهای دولتی و بروکراسی اداری مانع مشارکت این قشر و تاثیر مستقیم آنان بر فرآیند تحصیلی است ولی با اجرایی شدن رویکرد جدید ، این موانع از بین می رود و سبب می شود والدین نقش بیشتری در امور آموزشی فرزندانشان ایفا کنند.
** افزایش مشارکت غیرمالی اولیا در امور مدارس
عباسپور همچنین از افزایش مشارکت غیرمالی انجمن اولیا و مربیان در مدارس طی چند سال گذشته خبر داد و گفت که مشارکت و کمک غیرمالی اولیا به مدارس در دو سال گذشته از میزان مشارکت مالی پیشی گرفته است .
وی توضیح داد : در سال 95 حدود 180 میلیارد تومان کمک مالی مستقیم از سوی خانواده های دانش آموزان به مدارس صورت گرفت ، در حالی که کمک های غیرمالی 183 میلیارد تومان برآورد شد که نشان دهنده این است که مشارکت ها در حال حاضر تنها محدود به مالی نیست.
عباسپور با بیان این که کمک های اولیا در سال تحصیلی جاری تاکنون جمع بندی نشده است ، افزود : به نظر می رسد نسبت به گذشته حدود 10 تا 15 درصد بر میزان مشارکت و کمک های غیرمالی افزوده شده باشد.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش آمار مدارس دارای انجمن اولیا و مربیان را 92 هزار واحد اعلام کرد و گفت که بر اساس قانون ، مدارسی که بیش از 10 دانش آموز داشته باشند ، انجمن در آنها تشکیل می شود.
بر اساس آمارهای رسمی ، مازندران 530 هزار دانش آموز دارد که در حدود چهار هزار مدرسه مشغول تحصیل هستند.
در حال حاضر 110 مدرسه دارای کمتر از 10 دانش آموز در مازندران فاقد انجمن اولیا و مربیان هستند.
همچنین حدود 35 هزار نفر از اولیای دانش آموزان مازندرانی هم اکنون عضو انجمن اولیا و مربیان مدارس استان هستند.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.