یوسف گران پاشا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ظرفیت کنونی جا به جایی بار در راه آهن شمال را سالانه 2 میلیون و 200 هزار تن اعلام کرد و افزود : با برقی شدن خطوط ریلی حجم جا به جایی بار به هفت و نیم میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت .
وی توضیح داد : با برقی شدن مسیر ریلی راه آهن شمال ، دیزل های کشنده برقی که دارای قدرت و توان بیشتری برای جا به جایی بار در مسیرهای پرشیب و قوس دار هستند ، در این خط فعال خواهند شد .
در حال حاضر شیب زیاد و قوس دار بودن مسیر 80 کیلومتری پل سفید تا فیروزکوه یکی از گره های حمل بار در این مسیر ریلی است که سبب می شود دیزل های گازوئیلی که در مسیر عادی قادر به جا به جایی 2 هزار تن بار هستند ، در این مسیر تنها 900 تن بارگیری کنند.
دیزل های کشنده برقی این ویژگی را دارند که در مسیرهای با شیب زیاد و قوس دار ، بار زیاد و سنگین را جا به جا کنند و محدودیت های حمل بار دیزل های گازوئیلی را ندارند .
خطوط ریلی شرکت راه آهن شمال از گرمسار تا گلوگاه به طول 370 کیلومتر است که مسیر پل سفید تا فیروزکوه به طول 80 کیلومتر دارای شیب های 28 در هزار و قوس 250 است .
قرارداد برقی کردن مسیر راه آهن شمال که از اینچه برون در استان گلستان تا گرمسار در استان سمنان را شامل می شود ، با راه آهن روسیه و با سرمایه گذاری یک میلیارد و 200 میلیون یورویی اجرایی می شود.
مدیرکل راه آهن شمال گفت که اخیرا نمایندگان طرف روس برای آغاز کار به مازندران آمدند و در بازدید از مسیرها ، محل راه اندازی کارگاهها را بررسی کردند .
وی افزود : قرار است عملیات کلنگ زنی پروژه برقی کردن این مسیر بعد از پایان ماه مبارک رمضان امسال به زمین زده شود.
گران پاشا گفت : دادن 35 دستگاه دیزل کشنده برقی ، اصلاح تونل ها ، علائم دار کردن مسیر ، تدفین خطوط ایستگاهی و تعویض تراورس ها از جمله اقداماتی است که طرف قرارداد برای اجرای طرح انجام می دهد .
برقی کردن راه آهن شمال سبب می شود تا با متوقف شدن فعالیت قطارهای دیزلی ، آلایندگی هوا به یک هفتم کاهش یابد .
بر اساس اعلام راه آهن شمال ، سالانه بیش از یک میلیون مسافر در این مسیر جا به جا می شود.
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.