به گزارش خبرنگار ایرنا ، عبور 60 درصد از مسیر این خط ریلی از درون و حاشیه شهرها و روستاهای مازندران همواره دردسرها و مشکلات برخورد قطار با خودروها و افراد و برجا گذاشتن مصدوم و کشته را همراه داشته است .
در میان افکار و برنامه های پیشنهادی از جمله خروج خط راه آهن از درون مناطقی که مردم ساکنند و یا انتقال خط راه آهن به زیر زمین ، پروژه ایمن سازی بر روی ایجاد زیر گذر با بار مالی متعارف و بسیار کمتر و قابل اجرا زده شد .
45 زیر گذر نتیجه تلاش حدود یک دهه ای شرکت راه آهن شمال کشور در مازندران است تاالتیامی بر درد رنج و عذاب ساکنان حاشیه ریل راه آهن شود ، گزینه ای که اجرای آن توانست تا در رفع این معضل در بخش خودرویی تاثیر خود را بگذارد .
مشاهدات و بررسی های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که برخورد قطار با خودروها بر روی ریل راه آهن در نقاطی که زیر گذرها ساخته شد به صفر رسیده است اما نبود مسیری برای تردد عابران باعث شده تا همان نقاط به مکان برخورد قطار با عابران مبدل شده است .
*** حوادث ریلی و 10 کشته و مصدوم در سال گذشته
سخنگوی اورژانس استان مازندران در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت : پارسال هشت مصدوم و 2 کشته براثر برخورد قطار با افراد در استان رخ داده است .
ذکریا اشکپور با اشاره به اینکه امسال نیز آمار برخود قطار با افراد در این مسیر داشته ایم ، افزود : برخلاف سالهای قبل ، اکثر این حوادث در برخورد قطار با افراد بود .
وی ادامه داد : در حالیکه در گذشته برخورد قطار با خودروها بود که ساخت زیرگذرها باعث به صفر رسیدن این نوع حوادث شده است .
به گفته سخنگوی اورژانس مازندران البته هنوز هم برخورد قطار با خودرو بر روی ریل در نقاط فاقد زیر گذر رخ می دهد .
*** ریل ایمن برای تردد خودروها
مدیر کل شرکت راه آهن شمال کشور به خبرنگار ایرنا گفت که در مدت هشت سال اخیر 45 زیرگذر در استان ایجاد شد .
ابراهیم گران پاشا افزود : برای ساخت هر یک از این زیر گذرها 900 میلیون تومان تا یک میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار هزینه شد .
یوسف گران پاشا با اشاره به اینکه 60 درصد از مسیر راه آهن شمال کشور از داخل و حاشیه شهر و همچنین روستاهای مازندران می گذرد ، ادامه داد : در زمان احداث این مسیر ریلی از محدوده سکونت افراد فاصله داشت .
وی ادامه داد : با افزایش جمعیت و توسعه حریم‌ شهرها و روستاها ، مناطق مسکونی به این خطوط ریلی نزدیک و نزدیک تر شد .
مدیر کل راه آهن شمال از جمله مسائل و تبعات این مساله را بروز حوادث برخورد قطار با افراد و خودروها، کشته و مصدوم شدن آنان ذکر کرد .
با ایجاد این زیر گذرها این باور و اعتقاد در کارشناسان شهری و مردم قوت گرفت که با این پروژه ها پرونده وقوع حوادث اینچنین و تلفات ناشی از آن به طور کامل بسته می شود در حالیکه تکرار وقوع این دست اتفاقات و حوادث مهری بر محقق نشدن تمامی این باور است .
به طوریکه تعداد برخورد قطار در همین نقاطی که زیر گذرها ایجاد شد به صفر رسیده است که تدبیر مکانی برای تردد عابران تلاشی برای ممانعت از عبور آنها از ریل راه آهن می شود .
مطلبی که مدیر کل راه آهن شمال نیز به این مساله اذعان دارد و گفت که برای گستراندن بیشتر چتر ایمنی در این مسیر ، ساخت زیرگذرهایی با قابلیت تردد عابران در این مناطق در دستور کار قرار گرفته است .
پروژه هایی که هم اکنون به طور نمونه و مثال می توان از آن در منطقه ترک‌محله قائمشهر و تعدادی در ساری نام برد که در نزدیکی زیر گذر ماشین رو که سالها قبل در این محل ساخته شده اکنون زیرگذرهای عابر رو نیز احداث شد .
مدیر کل راه آهن شمال با اشاره به اینکه برای ساخت زیر گذرهای خودرو رو ،فاصله یک و نیم متری لحاظ شده است ، ادامه داد : هم اکنون پروژه ساخت زیر گذر عابر رو در نقاطی از شهرهای ساری و قائمشهر آغاز شد و برخی نیز به بهره برداری رسید .
وی در خصوص نقاطی که ساخت زیر گذرهای عابر رو در آنها انجام می شود نیز گفت که براساس تشخیص ضرورت و نیاز منطقه ، راه آهن شمال با همکاری شهرداری ها این پروژه را اجرایی می کند تا ایمنی و امنیت بیشتری را برای مردم فراهم کند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.