مازندران در مسیر استان های شمالی از جمله گلستان و گیلان و با پایتخت از طریق سه راه ارتباطی مهم کندوان، هراز و فیروزکوه ارتباط دارد و داشتن موقعیت طبیعی و گردشگری باعث شده تا این استان در همه فصول سال حتی زمستان پذیرای گردشگران باشد.
معضل ترافیک ، افزایش مصرف سوخت ، برهم خوردن ارامش مردم حاشیه خیابانهای درون شهری به خاطر نبود کمربندی در برخی شهرهای مازندران مشکل زا شده است و به گفته کارشناسان اگر با اجرا سریعتر و تکمیل پروژه های در دست اقدام چاره اندیشی نشود این معضل به بحرانی در آینده تبدیل خواهد شد .
مازندران 10 هزار و 700 کیلومتر جاده دارد که بنا بر اعلام اداره کل راه و شهرسازی استان بیشتر از 60 درصد از این مسیرها در درون شهرها است .
*** ارامش مردم فدای نبود کمربندی
رئیس اداره نظارت اداره کل راه و شهرسازی مازندران به خبرنگار ایرنا گفت : بیشتر از 60 درصد راههای مازندران از درون شهرهای استان عبور می کند که این مساله تبعاتی را با خود همراه دارد .
امیر عنایتی بالا رفتن حجم تردد خودروها را اصلی ترین اثر عبور جاده در داخل شهرهای مازندران ذکر کرد و افزود : نیمی از ترافیک درون شهرها بخصوص شهرهای غرب استان ناشی از همین مساله است .
وی ادامه داد : علاوه بر بروز ترافیک ، مخاطرات جاده ای همواره شهروندان مازندران را تهدید می کند و سایه ای از ناامنی بر سر آنها است .
به گفته رئیس اداره نظارت راه مازندران زمانی این بحران بیشتر رخ نمایی می کند که شهروندان شهرهای استان به دلیل سکونت در جاشیه جاده های درون شهری محکوم به تحمل این وضعیت هستند .
وی ساخت و تکمیل کمربندی ها در مازندران را درمانی برای حل این معضل اعلام کرد .
** تصادفات رانندگی 33 درصد ماموریت های اورژانس مازندران
مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی در آمار 6 ماهه نخست امسال اعلام کرد که یک سوم ماموریت های این مرکز را رسیدگی به تصادفات جاده ای تشکیل می دهد.
سخنگوی مرکز اورژانس مازندران گفت که در این مدت 55 هزار و 886 ماموریت اورژانس استان انجام شد که از این تعداد 18 هزار و 260 مورد ماموریت مربوط به تصادفات بود .
ذکریا اشکپور افزود : اکثر حوادث رانندگی که در جاده های مازندران رخ داده مصدوم ، مصدومان و فوتی های آنها از شهروندان و عابران بودند که حکایتگر تبعات عبور جاده از درون شهرها است .
*** کمبود اعتبار پای لنگ تکمیل کمربندی های استان
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در مازندران با تاکید بر اینکه ساخت کمربندی ها برای خروج شهرهای استان از بار ترافیک خودروی مسافران ضرورت دارد ، گفت که ساخت کمربندی ها برای دور زدن شهر و جلوگیری از ورود خودروها ، راه حلی برای خروج از مشکل ترافیک است .
غلامعباس رستمی افزود : با توجه به گردشگرپذیر بودن مازندران و ورود سالانه مسافران زیادی به این استان ، ساخت و اجرای پروژه های کمربندی در شهرهای استان استارت خورده است .
وی ادامه داد : ساخت کمربندی در مازندران به عنوان پروژه ملی از ردیف اعتباری کشوری برخوردار است .
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل در مازندران ساخت کمربندی های بابل ، آمل ، سرخرود و ساری را به عنوان بخشی از اجرای پروژه های اینچنینی برای خروج شهرهای مازندران از بحران ترافیک خودروی مسافران اعلام کرد .
وی همچنین از دستور کار قرار داشتن ساخت کمربندی های جدید در مازندران خبرداد و گفت که اجرای کمربندی محمودآباد ، نور- رویان و تکمیل 2کمربندی ساری با اعتبار 500 میلیارد ریال اعتبار آغاز شد .
رستمی اضافه کرد : با تکمیل این پروژه ها ، بیش از 20 کیلومتر کمربندی به طول راههای مازندران اضافه می شود .
وی که شهرهای غرب مازندران را بیشترین مناطق درگیر با مشکل ورود خودروی مسافران در داخل شهرها اعلام کرد و افزود : حضور حجم بالایی از مسافران به این مناطق موجب تشدید این مشکل در این منطقه شده است .
رستمی در دستور کار قرار نداشتن طرح کمربندی جدید در این مناطق را محدودیت زمین به دلیل واقع شدن شهرهای این مناطق در میان جنگل و دریا ذکر کرد .
مازندران سالانه میزبان بیش از 30 میلیون نفر مسافر است که در برخی مواقع بخصوص ایام تعطیلات ورود این حجم مسافر موجب قفل شدن ترافیک در شهرها می شود که تبعات آن را علاوه بر مهمانان ، شهروندان یا همان میزبانان نیز به دوش بکشند .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیکلایی ** انتشاردهنده : محسن حسن نیا
2096/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.