محمدناصر زندی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که این واحدهای مسکونی اگر چه برای ایمن سازی حریم رودخانه ها و تامین امنیت خانوارهای ساکن باید تملیک و تخریب شوند ، ولی به خاطر تخصیص نیافتن اعتبار و مسکوت ماندن طرح آزاد سازی حریم رودخانه ها در بلاتکلیفی به سر می برند.
دولت تدبیر و امید در سال 93 به منظور تعیین تکلیف واحدهای مسکونی ساخته شده در حریم رودخانه های مازندران مصوبه ای را گذراند که بر اساس آن ، خانه های دارای شناسنامه و مجوز ساخت از مالکان آن خریداری و تخریب می شوند.
دولت برای اجرای این مصوبه دولت حدود 221 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفت که تاکنون 120 میلیارد ریال آن برای خرید و تخریب 129 واحد مسکونی در مناطق مختلف استان پرداخت شده است.
اجرای طرح آزاد سازی حریم رودخانه های مازندران پس از وقوع چند سیل ویرانگر در سال های گذشته از جمله سال 92 و 93 در غرب و شرق مازندران در دستور کار قرار گرفت و با اجرای بخشی از این مصوبه ، مازندران در 2 سال گذشته شاهد سیل ویرانگر نبود.
کارشناسان تجاوز به حریم رودخانه های مازندران از طریق ساخت و ساز با توجه به ارزش زمین بویژه در مناطق شهری ، برداشت بی رویه مصالح از کف آنها ، ضعف در اجرای عملیات آبخوانداری بویژه در مناطق بالادست و از بین رفتن پوشش گیاهی و جنگلی را مهم ترین علت وقوع سیل های مکرر در سال های اخیر اعلام کرده اند.
فرماندار چالوس گفت که پیش از اجرای مصوبه آزاد سازی حریم رودخانه های مازندران ، 59 واحد مسکونی در حریم رودخانه های چالوس و سردآبرود در بخش مرکزی این شهرستان وجود داشت که 29 واحد آن تاکنون با تخصیص 40 میلیارد ریال اعتبار خریداری و تخریب شده است.
رودخانه های سردابرود و چالوس 2 رودخانه پرآب و حفاظت شده هستند که از کوههای البرز در منطقه تخت سلیمان و علم کوه سرچشمه می گیرند و پس از گذر از شهرها و روستاهای کلاردشت و چالوس به دریای خزر می ریزتد.
زندی با بیان اینکه قدمت این ساختمان ها به پیش از انقلاب می رسید ، افزود : 30 واحد مسکونی باقی مانده به علت ادامه دار نبودن اجرای طرح همچنان در حریم رودخانه ها وجود دارند که علاوه بر احتمال تخریب هنگام بارندگی شدید ، سبب تشدید خسارات ناشی از وقوع سیل در شهرستان می شوند.
فرماندار چالوس خواستار چاره اندیشی در باره سرنوشت این واحدهای مسکونی توسط مسئولان استاین شد.
اداره کل مدیریت بحران استانداری مازندران پیش از این اعلام کرد که طرح آزاد سازی حریم رودخانه ها با خرید و تخریب واحدهای مسکونی شناسنامه دار از سال گذشته به علت تخصیص نیافتن اعتبار مسکوت مانده است.
شهرستان چالوس با جمعیتی دست کم 130 هزار نفر دارای 135 روستا در حوزه بخش مرکزی و مرزن آباد در غرب مازندران قراردارد.
خبرنگار : مهراب زکی پور کینجی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7078 /1602/‌1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.