دکرمحسن اعرابی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا افزود : براساس مطالعات معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران این کنه ها آلوده به ویروس تب کنگو هستند که به صورت خاموش می تواند دام های سنتی را تهدید کند.
وی اضافه کرد : تب کنگو به دلیل نداشتن علایم ظاهری همانند کاهش وزن و یا شیر در دام،برای دامداران نیز وجود کنه آلوده به ویروس تب کنگو تا حد زیادی مورد بی اعتنایی قرار می گیرد و مبارزه با آن نیز جدی گرفته نمی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود : با کم شدن یارانه سم پاشی مبارزه با کنه در دولت گذشته، دامپزشکی نیز امکان سم پاشی برای مبارزه با این ویروس را در تمام دام ها ندارد و باید دامداران خودشان مراقبت جدی داشته باشند.
وی یکی از مراقبت های جدی در برابر کنه را له نکردن کنه ها با دست از سوی دامداران اعلام کرد و از آنها خواست تا از کشتن کنه به صورت سنتی ( له کردن با دست) پرهیز کنند.
* تب کنگو
کنگو، یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام می‌باشد که توسط ویروسی از خانواده Virus Nairo و از طریق گزش کنه از دام آلوده به انسان و یا مستقیماً از انسان به انسان منتقل می‌شود.
* علایم ظاهری تب کریمه کنگو در انسان
تب، سرگیجه، سفتی گردن، دردپشت، سر درد و فتوفوبی (ترس از نور) تهوع، استفراغ و گلودرد در ابتدا وجود داشته باشد و با اسهال و درد عمومی شکم توام می شود که در صورت حاد شدن احتمال وجود خون در مدفوع نیز وجود دارد.
* جلوگیری از ورود دام غیرمجاز
دکتر اعرابی افزود : در حال حاضر استان های خراسان جنوبی و سیستان بلوچستان دام های آلوده به تب کنگو دارند و باید از ورود دام غیرمجاز( بدون مجوز دامپزشکی) به مازندران از سوی نیروی انتظامی جلوگیری شود.
وی اضافه کرد : همچنین دامداران باید از کشتن کنه به صورت سنتی نیز خودداری کنند واز ذبح دام بدون نظارت کارشناسان دامپزشکی و خیابانی و مصرف گوشت خام خودداری کنند.
* کشتارگاه های سنتی درمعرض تهدید/ خرید گوشت قرمز با مهردامپزشکی
این مسوول سلامت در مازندران می گوید : کشتارگاه های صنعتی به دلیل حضور کارشناسان دامپزشکی و پیش سرد 24 ساعته گوشت از لحاظ ابتلاء به بیماری تب کنگو مشکلی ندارند.
دکتراعرابی اظهارداشت : این درحالیست که درکشتارگاه های سنتی با نبود کارشناسان بهداشتی وتجهیزات پیش سرد احتمال ابتلاء به بیماری تب کنگو وجود دارد و باید مراقبت بیشتری بر این فضاها صورت گیرد.
وی از مصرف کنندگان گوشت قرمز درخواست کرد تا نیاز خود به این مواد پروتینی را از مراکز خرید مجاز و دارای مهر دامپزشکی انجام دهند.
* مشاهده نشدن تب کنگو در مازندران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت که تاکنون موارد مشکوکی از بیماری تب کنگو در این استان مشاهده نشده است.
دکتر اعرابی بار دیگر بر مراقبت های دامپزشکی و خرید گوشت از مراکز خرید مجاز و خودداری از ذبح دام در خیابان ها و معابر عمومی به صورت سنتی نیز تاکید کرد.
مازندران حدود 3 میلیون راس دام سبک و سنگین دارد که در دام سبک رتبه نهم و دام سنگین رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
در این استان سالانه افزون بر 63 هزار تن گوشت قرمز تولید می شود به طوری که حدود 8 درصد تولید این مواد پروتئینی کشور در مازندران انجام می شود و این خطه شمال کشور رتبه پنجم ملی را در تولید گوشت قرمز داراست.
خبرنگار: حسین فلاحتی **انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.