مفید غلامی راد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان خسارت به سه حوزه کشاورزی ، گردشکری و صنعتی بوده است که بیش از ۹۰ درصد اقتصاد مازندران در این سه حوزه تعریف می شود.
وی بیشترین میزان براورد خسارت را در بخش گردشگری با حدود یک هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: جهاد کشاورزی حدود ۴۸۰ میلیارد تومان و فعلیت های حوزه صنایع و معادن و تجارت نیز حدود ۴۷۰ میلیارد تومان از زمان شیوع ویروس کرونا خسارت دیده اند.
رئیس سازمان مدیرت و برنامه ریزی مازندران با اشاره به اینکه پیش بینی می شود خسارت بخش اقتصادی بیش از این باشد ، اظهار داشت: به تازگی به تمامی دستگاه ها برای بررسی خسارت و ارائه آن به سازمان مدیریت دستور ابلاغ شده است.
غلامی راد با اشاره به اینکه برخی از بخش های اقتصادی هنوز با تعطیلی مواجه بوده و بخش هایی نیز با محدودیت فعالیت می کنند گفت: به طور حتم تداوم وجود ویروس کرونا خسارات به اقتصاد را بیشتر خواهد کرد.
وی با اشاره به برنامه دولت برای حمایت از کسب و کار و فعالیت های اقتصادی آسیب دیده افزود: دولت از محل ذخیره قانونی در اختیار بانک مرکزی ۲۵ هزار میلیارد تومان اعتبار دیده و در اختیار بانک ها برای پرداخت تسهیلات به بخش های اسیب دیده داده با این احتساب که بانک ها نیز حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در این حوزه تدارک ببینند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران ادامه داد: با توجه به اینکه اعتبار دولت با بهره صفر محسوب می شود ، نرخ تسهیلات حوزه خسارات کرونا را از ۱۸ درصد به ۱۲ درصد کاهش خواهد داد که در اختیار واحدهای آسیب دیده قرار می گیرد.
غلامی با اشاره به اینکه هنوز شیوع ویروس کرونا ادامه دارد ، افزود: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای جبران خسارات نیاز به براوردهای نهایی دستگاه های اجرایی و خود واحد های خسارت دیده دارد که در حال احصا است.