" ماسک هست ؟ " " واقعا این ها ماسک برای فروش دارند ؟ " چند نفری که در  خیابان فرهنگ شهر ساری در حال رفت و آمد هستند این جملات می گویند و با توجه به اینکه بخاطر بیماری کرونا مدتی است خبری از  ماسک در داروخانه ها نیست کنجکاو می شوند که نگاهی به بساط آنان بیندازند. 

مرد فروشنده ماسک طبق روال معمول جذب مشتریان به تبلیغ کالایش می پردازد و می گوید: این ماسک ها با دست خود و زنم دوخته شده در محیط پاک و پاکیزه خانه و با پارچه های جنس عالی و هیچ ویروسی نمی تواند از آن نفوذ بکند. 

گپ و گفت افرادی که دور و بر این فروشنده ماسک جمع شده اند نشان می دهد که مدتهاست برای یافتن ماسک به خیلی از داروخانه ها و لوازم پزشکی ساری مراجعه کردند و هر بار جواب منفی شنیده و به همین دلیل تصمیمشان جزم می شود تا در این دوران کمبود، حداقل از این تولید خانگی بی نصیب نمانند و می پرسند: خوب قیمتش چنده که یه چند تا برداریم ؟ فروشنده قیمت ۱۰ هزار تومان را برای هر یک از ماسک ها اعلام می کند و مدعی است این قیمت با توجه به نوع پارچه(پارچه تترون ) و دوختی دقیقی که بکار برده است مبلغ ناقابلی است. 

مشتری ها هم پچ پچ می کنند و یکی می گوید خوب با توجه به اینکه ماسکی در داروخانه ها و لوازم بهداشتی پیدا نمی شود این ماسک ها هم بقولی در بیابان غنیمتی هستند و اما خانم جوان که در جمع آنها حضور دارد این اعتقاد را ندارد و می گوید : وقتی اینهمه از سرعت زیاد و نحوه انتقال ویروس کرونا می گویند چطور به این ماسک ها که معلوم نیست ساخت استاندارد که همان چند لایه دورزی ماسک است رعایت شده یا نه و اینکه این ماسک ها  در محیط خانه و شاید هم غیر بهداشتی دوخته شده چطور می توان اعتماد بکنیم .

او با گفتن این جمله در ذهن مشتریان تلنگری زد و به راه خود ادامه داد و رفت اما پیرمردی که در میان این جمع حضور داشت گفت : اما من که سالهاست همسرم را از دست داده ام و فردی برای دوخت و دوز در خانه ام نیست و خودم هم از این کارها سر در نمی اوردم برای من این ماسک ها حُکم غنمیتی دارد که از راه رسیده . او دست در جیب خود می کند و چک پول پنجاه هزار تومانی را به فروشنده می دهد و پنج عدد از ماسک ها را می خرد و یکی از همان ماسک ها را جلوی چشم بقیه مشتریان به صورتش می زند . 

این روزها با شیوع بیماری کرونا در کشور و لزوم رعایت بهداشت فردی و نکات مهم جهت جلوگیری از ابتلا به این ویروس باعث شده است که استفاده از ماسک‌های تنفسی افزایش یابد و اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولان ذیربط مازندران برای این مهم منجر به تامین مایحتاج کادر درمانی شده است که از آن جمله اختصاص ۷۰۰ هزار عدد ماسک از سوی وزارت صنعت به این استان است . 

همچنین بنا به گفته رییس سازمان صنعت مازندران علاوه بر افزایش ظرفیت تولید تنها کارخانه ماسک استان در شهرستان کلاردشت و تولید روزانه ۶۰ هزار عدد ماسک ، با هماهنگی و نظارت دانشگاه علوم پزشکی مازندران یکصد هزار عدد ماسک بهداشتی توسط نیروهای بسیجی و گروههای مردمی در مراکز و کارگاهها تولید می شود. 

جانشین بازرسی و نظارت سازمان صنعت ، معدن و تجارت مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : این مجموعه موظف است تا بازرسی و نظارت از واحدهای صنفی و تولیدی که مجوز بهره برداری و پروانه فعالیت از این سازمان را دارند انجام دهد . 

امیرحسین احمدی افزود: واحدهای صنفی دارای مجوز تمامی اطلاعات مکان و چگونگی عرصه کالاهای آنها برای سازمان صنعت مشخص است و بدین نحو ردگیری آنها نیز از سوی بازرسان قابل انجام است . 

وی ادامه داد: برخی افراد با تهیه و تولید وسایل همچون ماسک در خانه های خود فاقد مجوز و پروانه فعالیت هستند دست به این کار می زند و بعد بدور از چشم ناظران و بازرسان نهادهای ذیربط همچون اماکن یا مراقبان بهداشت ، تولیدات خود را در گوشه های خیابان به فروش می رسانند. 

جانشین بازرسی سازمان صنعت مازندران گفت : با توجه به استقبال و گرایش زیاد مردم به خرید ماسک ، فرد تولیدکننده در مدت یک یا ۲ ساعت ماندن در گوشه خیابان و یا کوچه های پرت کالای خود را که در خانه تهیه کرده است به فروش می رساند . 

وی ادامه داد : در حالی این شیوه فروش ماسک خانگی در مازندران وجود دارد که بدلیل تشدید نظارت و افزایش فعالیت بازرسان و همچنین سخت بودن ردگیری این نوع فروشندگان ، غالبا یافتن آنها محقق نمی شود و آنها نیز به کار خود ادامه می دهند . 

احمدی از مردم به عنوان دست اندرکاران مهم و اصلی در معرفی این نوع دستفروشان عنوان کرد و گفت : همانطور که مردم برای قطع زنجیره بیماری یاری گر کشور هستند در این زمینه می توانند گزارش های خود را به شماره ۱۲۴ این سازمان گزارش بدهند .  

برغم تماس های  مکرر خبرنگار ایرنا با مجموعه علوم پزشکی مازندران و ارسال پیامک به مسئولان مربوطه برای دریافت نظرات آنها در خصوص توزیع و فروش ماسک های خانگی در استان تا زمان مخابره گزارش ، پاسخی دریافت نشد. 

اما جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده بود که افراد عادی نیازی به ماسک ندارند و استفاده از ماسک برای افراد دارای علامت و افرادی که از بیماران مشکوک با مبتلا به کرونا مراقبت می کنند توصیه می شود .

وی همچنین گفته بود که ماسک لزوما به پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ در جمعیت هادی کمکی نخواهد کرد و با در خانه ماندن و شستن مکرر دست ها با آب و صابون ، با بیماری مقابله بکنید .

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان مازندران نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : سازمان صنعت و مرکز بهداشت با شناسایی این افراد و معرفی آنها به دادگستری ، مراحل برخورد با آنها از سوی مراجع قضایی اعلام می شود . 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.