به گزارش خبرنگار ایرنا ، عمارت صفی آباد از بناهای متعلق به دوران صفویه است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازدید از آن برای مردم امکان پذیر بود ، اما به دلیل مجاورت با یک منطقه نظامی پس از مدتی کوتاه دیگر حضور مردم در آن امکان پذیر نشد .
احمد حسین زادگان استاندار بومی مازندران از زمستان سال پیش که سکان استانداری را در دست گرفت رایزنی برای باز شدن درهای این عمارت برای بازدید مردم را کلید زد و در این زمینه با نهادهای مختلف نشست و گفت و گو داشت.
استانداری مازندران اعلام کرد که هم اکنون با حمایت و همراهی وزیر اطلاعات، کاخ تاریخی صفی اّباد بهشهر برای مقاصد گردشگری و بهره گیری عموم مردم آزاد شده است و روز چهارشنبه هفته جاری با حضور مسئولان ملی و استانی در محل کاخ تاریخی صفی آباد بهشهر، این خبر به طور رسمی اعلام و مسایل مرتبط با موضوع مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
دی ماه سال گذشته احمد حسین زادگان در دیدار با حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات در خصوص تمهید زمینه های لازم برای استفاده عموم مردم از فضای گردشگری کاخ تاریخی صفی آباد بهشهر گفت و گو کرده بود.
بر اساس گزارشی که روابط عمومی استانداری مازندران در آن زمان رسانه ای کرد، وزیر اطلاعات بر مساعدت در این راستا تاکید کرده و گفته بود که نمایندگان ویژه ای را برای بازدید از محل و پیدا کردن راهکارهای عملی جهت استفاده عموم از فضای گردشگری کاخ تاریخی صفی آباد اعزام خواهد کرد.
بعد از مدتی در تاریخ ۱۶ بهمن ماه سال ۹۷ استاندار مازندران از موافقت وزیر اطلاعات برای بازگشایی آثار تاریخی کاخ صفی آباد شهرستان بهشهر خبر داد.
کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند آزادسازی باغ و امارت صفی آباد بهشهر به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شرق مازندران نه تنها زمینه حفظ حفظ این بنای تاریخی را مهیا می کند، بلکه استفاده صحیح از آن از بروز مشکلات امنیتی در پیرامون آن هم جلوگیری خواهد کرد.
علاوه بر این همواره از سوی کارشناسان گردشگری و میراث فرهنگی بازگشایی عمارت صفی آباد به عنوان یکی از مناطق بسیار مستعد برای جذب گردشگر و سرمایه گذار ، خواسته مردم و مسیری مناسب برای توسعه بهشهر و شرق مازندران عنوان می شد.
کاخ صفیآباد که یادگار شاهعباس صفوی در شهرستان بهشهر در استان مازندران است در سال ۱۰۱۰ هجری قمری بنا شده و چشمانداز زیبایی دارد.
دلیل نامگذاری این کاخ به صفیآباد، علاقه شاهعباس به فرزندش بود. کاخ صفیآباد در زمان شاه صفی نوه شاهعباس توسعه پیدا کرد و یکی از بناهای مورد علاقه وی بود.
این کاخ زیبا در میان باغی به همین نام واقع است و ابعاد ۲۵ در ۲۵ متر دارد که شامل دو طبقه است. ورودی کاخ در جبهه شمالی قرار دارد و برای ورود به کاخ باید از ۵ پله بالا رفت . طبقه اول اتاقهای متعددی دارد که دسترسی به آنها از طریق راهرو و هشتی امکانپذیر است.طبقه دوم هم شبیه به طبقه اول اتاقهای زیادی دارد و بر اساس برخی روایات نقاشیهای دیواری زیبایی در این کاخ وجود داشته است که به مرور زمان از بین رفتهاند.
کاخ صفیآباد در حمله افغانها آسیب شدیدی دید، ولی در دوره افشاریه به دست نادرشاه افشار تعمیر و بازسازی شد. فاصله میان کاخ صفیآباد تا باغ بهشهر، تونل زیرزمینی حفر شده است که در گذشته در شرایط ضروری از این تونل برای رفت و آمد استفاده میشد.
فاصله کاخ صفیآباد تا دریا چیزی حدود ۱۶ کیلومتر است. این کاخ در ارتفاع ۶۵۰ متری از دریا قرار دارد و از آنجا بهراحتی میتوان بندر ترکمن و بندر گز را در چشمانداز دید.
کاخ صفی آباد ۷۰ سال پیش دچار آتشسوزی شد و طی آن بخش عمدهای از آثار داخلش از بین رفت.
این بنا در سال ۱۳۱۰ به عنوان نخستین اثر تاریخی ثبت ملی شد ولی با این وجود پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار مستشاران آمریکایی بود.
۷۳۳۵/۱۶۵۴