به گزارش ایرنا؛ براساس این حکم که در تاریخ 11 اردیبهشت ماه جاری از سوی مقامات قضایی این شهرستان صادر شده است فرصت 10 روزه به میراث فرهنگی بابل برای تخلیه موزه داده شد.
به گفته رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل این حکم در تاریخ 13 اردیبهشت ماه به این نهاد فرهنگی ابلاغ شد و قطعی است.
دعوای سالهای اخیر بین سازمان میراث فرهنگی و اداره اوقاف در مورد وضعیت موزه بابل به عنوان یکی از آثار مهم و تاریخی و نماد این شهر سرانجام با حکم مراجع قضایی تخلیه موزه در دستور کار قرار گرفت و این امر وضعیت این موزه را برای ادامه فعالیت در حالت ابهام قرار داده است.
موزه تاریخی بابل در سال 1307 احداث و بنام بلدیه شهر آغاز بکار کرد و شهرداری بابل که تا سال ها در این بنا مستقر بود سرانجام در پنجم شهریور ماه سال 1373 به ساختمان جدید واقع در باغ ملی شهر نقل و مکان کرد و ساختمان قدیمی بلدیه به کتابخانه عمومی تبدیل شد.
با تعامل معاونت استانداری و اداره کل میراث فرهنگی مازندران، ساختمان تاریخی شهرداری بابل برای ایجاد نخستین موزه استان انتخاب شد و این بنا در 21 اسفندماه سال 74 از طرف شهرداری بابل با کاربری فرهنگی در اختیار میراث فرهنگی قرار گرفت و بعد از احیاء , مرمت و بازپیرایی، در بهمن ماه سال 1375 با نام موزه بابل افتتاح شد.
موزه بابل در حال حاضر دارای سه بخش باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد است که در این مکان از سفالینه های هزاره چهارم قبل از میلاد مسیح گرفته تا زیور آلات پیش از اسلام که اغلب از نقاط تاریخی مازندران بدست آمده به نمایش عموم گذاشته شد و هم اکنون نیز برای بازدید مردم دایر است.
***موزه بابل وقف حوزه علمیه است
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بابل به خبرنگار ایرنا گفت: موزه فعلی بابل در مکانی احداث شد که در سال 1255 هجری قمری یعنی 185 سال پیش توسط مرحوم عبدالقادر به عنوان مکان حوزه علمیه قادریه وقف شده است.
حسن برزگر بیان داشت: حوزه علمیه قادریه تا سال 1295 فعال بوده و مورد استفاده حوزوی قرار داشت اما در زمان پهلوی اول تخریب شد و ساختمان جدیدی در آن زمین احداث شد و این ساختمان جدید بلدیه نام گرفت که از سال 1374 به موزه تبدیل شده است.
وی گفت: مرحوم عبدالقادر برای حوزه علمیه قادریه املاک دیگری را هم در شهر بابل از جمله چند باب خانه، مغازه و زمین کشاورزی را هم جهت هزینه در این حوزه علمیه وقت کرده است.
برزگر افزود: با توجه به اینکه حوزه علمیه قادریه در زمان پهلوی اول تخریب شده است عواید این موقوفات در مدرسه علمیه روحیه هزینه می شود.
***حکم تخلیه موزه بابل از سوی مراجع قضایی قطعی شد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه بابل بیان داشت: هرچند حکم تخلیه این موزه توسط مراجع قضایی قطعی شده است اما اداره اوقاف بابل مصمم است در پی تعامل با میراث فرهنگی این مشکل را برطرف کند.
برزگر افزود: میراث فرهنگی چند سالی است که اجاره این مکان وقفی را پرداخت نمی‌کند و موزه بابل وقف حوزه علمیه است و عواید آن باید باید براساس نیات واقف در این راه خرج شود.
وی گفت: امیدوارم با تعامل و همفکری بین مسئولین مشکل پیش رو حل شود و برای تحقق این امر اداره اوقاف هم از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
***اشیاء قیمتی با تخلیه موزه بابل، به میراث فرهنگی استان منتقل می شود
رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل ضمن تشکر از همکاری های اداره اوقاف و دستگاه قضایی در طول سال های گذشته به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس این حکم قطعی تخلیه موزه بابل از 13 الی 23 اردیبهشت ماه جاری باید انجام شود.
میثاق جعفریان افزود: این اداره آمادگی کامل جهت تمدید قرارداد اجاره مطابق عرف و قانون و برای حفظ این بنای تاریخی که به عنوان موزه شهرستان بابل می باشد را دارد.
وی گفت: به همین منظور در سال های قبل مبلغ ٢٠٠ میلیون ریال به عنوان علی الحساب پرداخت شد و از طرف دیگر در این سال ها برای صرف نگهداری، تجهیز و مرمت این بنا هزینه های زیادی انجام شد.
وی بیان داشت : این موزه هویت شهر بابل می باشد و کمتر دیده شده موزه ای تخلیه و یا به تعطیلی کشانده شود.
جعفریان ادامه داد: با توجه به شرایط پیش رو مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ، نمایندگان مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی ، فرماندار و شورای اسلامی شهر بابل خواستار جلسه ای ویژه با حضور استاندار مازندران در جهت رفع مشکل بوجود آمده می باشند.
وی بیان داشت: امیدواریم با تعامل و همدلی این مشکل حل شود ولی به هر شکل ممکن اگر موزه شهرستان تخلیه شود اشیاء موجود به اداره کل میراث فرهنگی منتقل می شود و موزه بابل تعطیل خواهد شد و این امر زیبنده شهر فرهنگی، دانشگاهی و علمی بابل نیست.
رییس اداره میراث فرهنگی بابل از تمامی مسئولان استانی و شهرستانی خواستار کمک در جهت رفع این مشکل شد .
***موزه بابل گردشگران خارجی دارد
مدیر موزه بابل به خبرنگار ایرنا گفت : سالانه حدود 30 هزار نفر از سراسر کشور و استان مازندران از موزه بابل بازدید می‌کنند که در سال گذشته 70 گردشگر خارجی از کشورهای فرانسه ، انگلیس ، روسیه ، ایتالیا ، ژاپن و دیگر کشورها از این موزه بازدید کردند.
زبیده جعفری بیان داشت: موزه بابل که به عنوان اولین موزه مازندران فعالیت خود را از سال 1374 آغاز کرد شامل سه بخش باستان شناسی ، مردم شناسی ، اسناد و نمایشگاه می باشد.
مدیر موزه بابل ادامه داد: برخی از اشیاء موجود در موزه بابل متعلق به سه هزار و 500 سال پیش یعنی عصر آهن می‌باشد و همچنین یک سلسله سکه هایی از دوران هخامنشی تا قاجار هم در این موزه موجود است .
جعفری ادامه داد : بخش قابل توجه این موزه مردم شناسی است که شهروندان بابلی 500 اشیائ اهدایی خود را که شامل کتاب های خطی، اسناد تاریخی، ظروف و چرخ خیاطی با قدمت حدود 200 ساله را به این موزه اهدا کردند که در معرض دید مردم قرار بگیرد که در صورت تخلیه این موزه ، دراین بخش با چالش روبرو خواهیم شد.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه بازدید جوانان و دانش آموزان از این موزه بسیار زیاد است انتظار می رود که برای همیشه مسئولان این مشکل را رفع کنند تا شهروندان بابلی نگران تخلیه موزه خود نباشند و جوانان هم با پیشینه فرهنگی خود آشنا شوند.
بابل دارای 200 اثر تاریخی شامل تکایا ، حمام ها، پل ها، کاخ های دوره پهلوی ، خانه ها و برج مقبره می باشد.
7343/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.