مهدی رازجویان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : باید پذیرفت که سیلاب اخیر ناشی از بارش شدید باران و آب شدن برف در بالا دست بود که منجر به هجوم آب زیادی به پایین دست شد ، اما متاسفانه مهندسی رودخانه و آب که شامل دیواره سازی رودخانه ، لایروبی بستر رودخانه و عدم تغییر مسیر آبراهها و عدم ساخت و ساز بر آبراهه ها بود رعایت نشد .
وی با اظهار این که در چنین وضعیتی سرریز سیلاب از رودخانه به مناطق مسکونی و کشاورزی نمی تواند تعجب برانگیز و غافلگیر کننده باشد ، توضیح داد : سیلاب در پل سفید و زیراب و شیرگاه نتیجه همین عدم توجه به مهندسی آب و رودخانه بود و سیلاب منجر به تخریب دیواره ها شد که علت آن هم نیمه کاره بودن مسیر دیواره رودخانه شهر بود .
رازجویان اظهار داشت : متاسفانه طی سالیان طولانی مهندسی رودخانه در شهرهایی مانند پل سفید و زیراب و حتی برخی از شهرهای مناطق جلگه ای مازندران صورت نگرفت ، ساخت و ساز در حاشیه رودخانه ها کنترل نشد و ما مدیریت آب در این مناطق نداشتیم و نتیجه آن اتفاقاتی است که در چند هفته اخیر شاهد بودیم.
** کمبود اعتبار پاشنه آشیل مدیریت آب
معاون استاندار مازندران یکی از علت های اصلی نیمه کاره بودن طرح های حوزه آب را کمبود اعتبارات و درآمدهای شهری به خصوص در شهرهای کوهستانی و کم برخوردار دانست و گفت : این مناطق به واسطه عدم پرداخت مالیات و عوارض شهری که ناشی از درآمد پایین مردم است تجمع طرح های نیمه تمام بیشتری است.
وی افزود : مدیریت آب در سوادکوه همانند برخی دیگر از نقاط استان نیازمند توجه ملی و اعتبارات ملی است و باید به این مناطق برای جلوگیری از خسارت به پایین دست ها توجه جدی شود.
رازجویان عدم رعایت اصول فنی در دیواره سازی و نیمه کاره گذاشتن طرح های آبی و فقدان لایروبی مسیر رودخانه را درد مناطق کوهستانی و کمترخوردار استان عنوان کرد و گفت : این چنین کاستی هایی نتیجه ای جز خسارت به مردم و مناطق شهری و روستایی ندارد.
وی همچنین به رانشی بودن محور سوادکوه اشاره کرد و افزود : مسئله رانشی بودن این محور نیز از دیگر خطراتی است که اداره کل راهداری و راه و شهرسازی باید توجه بیشتری هم از لحاظ ایجاد دیواره های حائل در حاشیه جاده ها و هم از ایمن سازی دیواره های کوهستانی داشته باشند.
معاون استاندار مازندران با بیان اینکه در چند هفته اخیر شاهد دهها بار رانش کوه و بسته شدن جاده و حتی خسارت به مردم بودیم، تاکید کرد : بر اساس دستور العمل استاندار مازندران قرار است تیمی از تهران به منطقه سوادکوه اعزام شود تا به صورت مستمر بر دیواره سازی و ایمن سازی حاشیه جاده ها نظارت داشته باشند .
رازجویان افزود : باید کارهای زیربنایی در محورهای استان مازندارن ایجاد شود و این موضوع بدون مسئولیت پذیری همه دستگاه ها انجام نخواهد شد.
وی وظیفه دستگاههای متصدی امور آب را شناسایی درست بستر و حریم رودخانه دانست و تاکید کرد : باید این کار یک بار برای همیشه صورت بگیرد تا ما بار دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم .
معاون عمرانی استاندار مازندران تاکید کرد : باید شهرداری ها با امور آب در مسئله رودخانه ها همکاری داشته باشند و وجود اختلاف در این زمینه توجیه پذیر نیست.
سیل هفته جاری که ناشی از بارش شدید باران و برف شدن آب بود، منجر به تخریب سه بابا واحد مسکونی شد و به 150 واحد مسکونی شهری و روستایی در شهرستان سوادکوه خسارت زد.
در مجموع سیلاب بیش از 15 هزار میلیارد ریال از هفته پیش از نوروز تا هفته اخیر به مازندران خسارت وارد کرد که عمده آن خسارات زیربنایی و تاسیسات عمومی و کشاورزی استان بود.
9919/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.