به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین روز یکشنبه در همایش نقد و بررسی تولید گیاهان تراریخته که در دانشگاه کشاورزی و منابع طیبعی ساری برگزار شد ، افزود : تولید محصولات تراریخته که بخشی از مهندسی ژنتیک محسوب می شود این روزها در جهان دارای حرف و حدیث هایی است و باید در کشور در این زمینه با احتیاط پیش رفت .
وی ادامه داد : اکنون با بهانه افزایش جمعیت و نیاز به تامین مواد غذایی برای آن ، تولید محصولات تراریخته رونق گرفته است اما نباید در پرداختن به مساله تامین امنیت با دستپاچگی و بی توجهی برخورد کرد .
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت : اینکه 39 کشور از تولید این نوع محصولات ممانعت می کنند و یا این که سوئیس به عنوان بزرگترین تولیدکننده این نوع بذر ، کشت آن را ممنوع کرده است نشان می دهد که ما هم باید در این زمینه دقت نظر لازم را داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به علم روز دنیا در زمینه مهندسی ژنتیک کشاورزی از جمله تراریخته مجهز شد ، افزود : اما در کشور ما عده ای با تبلیغات سوء آمارهای غلط تجاری و کشت این نوع محصولات را در جامعه تزریق می کنند که این یک نوع آسیب است .
ارجمند عین الدین اظهار داشت : تا زمانی که کار علمی و تحقیقاتی در زمینه محصولات تراریخته صورت نگیرد نمی توان در این عرصه به وضوح و خاطر جمع سخن گفت و یا آن را ترویج کرد .
محصولات تراریخته با هدف ایجاد و یا افزایش یک یا چند ویژگی مطلوب نظیر مقاومت به آفات، تحمل در برابر خشکسالی، کم آبی و غنی کردن آن به مواد مورد نیاز بدن انسان مورد تغییرات ژنتیکی قرار می گیرد .
هم اکنون حدود 30 کشور دنیا این محصولات کشت می شود که آمریکا ، برزیل و آرژانتین اصلی ترین کشورها تولید کننده این نوع نوع محصولات هستند .
2096/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.