مرکز« تحت حاد » ویژه معلولین ضایعه نخاعی عنوان طرحی است که قرار است در مرکز مازندران ایجاد شود ، این مرکز با هدف نگهداری از افرادی که تازه دچار ضایعه نخاعی می‌شوند ساخته می‌شود

به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری،مرکز« تحت حاد » ویژه معلولین ضایعه نخاعی عنوان طرحی است که قرار است در مرکز مازندران ایجاد شود ، این مرکز با هدف نگهداری از افرادی که تازه دچار ضایعه نخاعی می‌شوند ساخته می‌شود در این مرکز معلولین ضایعه نخاعی به مدت 2 تا 6 ماه تحت مراقبت قرار می‌گیرند تا آموزش های لازم برای آگاهی درباره شرایط جدید زندگی به دست آورند.

جوامع بشری از دیرباز بامقوله کم توانی و افراد کم توان مواجه بوده اند و علی رغم پیشرفت های قابل ملاحظه علم پزشکی در زمینه پیشگیری معلولیت ها، سالانه در نتیجه عوامل مختلف مادرزادی و اکتسابی بر تعداد افراد کم توان افزوده می‌شود.

در عین حال امروزه نگرش نوین متمرکز بر توانمند سازی افراد کم توان به منظور کسب استقلال در انجام فعالیت‌های فردی و اجتماعی فراهم نمودن بستر مشارکت اجتماعی و امکان برخورداری از فرصت‌های برابر است تا فرصت زندگی مستقل و مولد برای آنها فراهم گردد که نقش خدمات مراقبتی توانبخشی در این مورد انکار‌ناپذیر است.

رشد جمعیت افراد کم توان و سالمند از یک سو و لزوم توانمند سازی آنها از سوی دیگر تقاضا برای خدمات مراقبتی و توانبخشی را افزایش داده است و در این بین گروهی از افراد کم توان و سالمند از جمله افراد کم توان و سالمند بستر گرا و بیماران صعب العلاج نیازمند خدمات ویژه مراقبتی، بهداشتی و توانبخشی هستند و عدم وجود سیستم مراقبتی مناسب باعث سوق دادن این گروه به مراکز غیر دولتی شبانه روزی با هزینه‌های بالای مراقبتی می‌شود.

توانمند سازی معلولین ضایعه نخاعی در جهت ارتقای سلامت جسمی و روانی

انجمن معلولین ضایع نخاعی مازندران با همکاری توانبخشی سازمان بهزیستی در اسفندماه 1379شروع به فعالیت کرده است و هم اکنون نیز با مجوز فعالیت از سازمان بهزیستی کشور و نیروی انتظامی بعنوان NGO مشغول به خدمات‌رسانی به اعضای خود که بیش از 1000 نفر معلول ضایعه نخاعی اعم از زن و مرد و کودک می باشد، است.

این انجمن افتخار دارد که در راستای تامین حقوق مدنی معلولین توانسته است گام‌هایی هر چند کوچک به اندازه توان مادی و معنوی خود بردارد .

پیشگیری از بروز عوارض و مشکلات ثانویه و بهبود وضعیت معیشتی، اقدام به موقع جهت رفع مشکلات و ارائه خدمات و بازتوانی معلولان، شناخت مشکلات روحی، اجتماعی، رفاهی و سعی در رفع آنها و ارتقاء سطح کمی و کیفی خدمات توانبخشی در منزل ، تکریم گروه هدف با تحکیم بنیان خانواده، ایجاد فرصت های اشتغال و توانمند سازی شغلی و تقویت برنامه‌های آگاه سازی، آموزش خانواده‌ها و ارتقاء سطح دانش آنان از اهداف اصلی این انجمن است.

ارائه خدمات توانبخشی(فیزیوتراپی، کاردرمانی و..) مورد نیاز هر فرد ، ارائه خدمات آموزشی نظیر آموزش فعالیت های روزمره زندگی، مشاوره و تغذیه جهت بهبود وضعیت تغذیه، آموزش حرفه ای متناسب با سطح آسیب، ارتباط موثر، سازگاری پس از آسیب و فائق آمدن بر بحران روحی خدماتی ارائه شده در مرکز روزانه آموزشی توانبخشی معلولان ضایع نخاعی آرامش در ساری است.

بنیامین محسنی ساروی در توضیح چگونگی تاسیس این انجمن گفت:  پیش از این انجمن « جامعه معلولین » به تمامی معلولین استان خدمات رسانی می‌کرد ولی معلولین ضایع نخاعی با مشکلات حادتری مواجه اند.

بنابراین تدابیری اتخاذ شد تا انجمن ویژه ای برای بیماران ضایع نخاعی راه اندازی شود.بدین ترتیب با دریافت مجوز از سازمان بهزیستی به افرادی که در اثر حوادث مختلف از قبیل پرت شدن از بلندی، تصادفات یا بیماری دچار عارضه شدند، خدمات رسانی کند.

وی افزود: خدمات فیزیوتراپی برای معلولان ضایعه نخاعی الزامی است، بنابراین براساس بررسی‌های انجام شده، متوجه شدیم بخش اقتصادی سفارت ژاپن به انجمن‌های مردم نهاد کشورهای در حال توسعه خدمات رایگان می‌دهد که با آنان گفت‌وگو کردیم و پس از بازرسی محل از سوی ژاپنی‌ها در اسفندماه سال ۹۲ مبلغ ۹۰ هزار یورو تسهیلات مالی به انجمن داده شد در نهایت ابزار و دستگاه‌های فیزیوتراپی از ژاپن وارد کشور شده است.

رئیس مرکز ضایعه نخاعی استان به همکاری شهرداری ساری برای در اختیار قرار دادن مکان و استقرار تجهیزات اشاره کرد و گفت: با گذشت ۶ ماه  و تلاش شبانه روزی این مرکز راه اندازی شد و در ادامه نیز مجوز تاسیس مرکز ضایعه نخاعی را از بهزیستی دریافت کردیم.

زخم بستر از مشکلات جدی معلولین ضایع نخاعی

وی ادامه داد: از زمان شروع فعالیت انجمن ،در حوزه‌های مختلف برای این افراد اقدامات متنوع صورت گرفت.

ابتدا معلولین ضایع نخاعی را شناسایی و با بررسی مشکلاتشان و اینکه هر یک از آنان چه مشکلاتی داشته و نیازهایشان در چه زمینه‌ای است، پرونده تشکیل دادیم و بر اساس آن اقدام به خدمات رسانی کردیم.

محسنی ، پوکی استخوان، بیماری های قلبی و عروقی و کلیوی، عدم دفع ادرار ، مشکلات جنسی و زخم بستر را از عمده‌ترین مشکلات بیماران ضایع نخاعی بیان کرد و افزود: زخم بستر نیز از مشکلات جدی بیماران ضایع نخاعی است که به دلیل بی حس بودن بخشی از بدن دچار این عارضه می‌شوند.

وی تصریح کرد: تعدادی از معلولان ضایعه نخاعی« بسترگرا »هستند و نیاز به مراقبت در منزل دارند بر این اساس گروهی از نیروهای مرکز را به منظور ارائه خدمات رایگان و مراقبت در منزل آموزش دادیم تا از این افراد مراقبت کنند.

برگزاری همایش با هدف ارتقای آگاهی معلولین ضایع نخاعی

محسنی از برگزاری چندین همایش آموزشی و درمانی از سوی انجمن ضایعه نخاعی استان با حضور پزشکان متخصص خبرداد و گفت: در این همایش‌ها معلولان به همراه خانواده‌ها در کلاس‌های آموزشی و پزشکی درجهت ارتقای آگاهی شرکت می‌کنند.

رئیس مرکز ضایعه نخاعی استان تصریح کرد: در سازمان بهزیستی خدماتی بوده که دولت بر اصل 44 قانون اساسی برون سپاری و به بخش خصوصی واگذار کرد، یکی از آنها ارایه خدمات پزشکی بصورت ویزیت در منزل است که با انتخاب تیم درمانی متشکل از پزشک، فیزیوتراپ، کادر درمان و مددکار  توانبخشی مدد کاری ماهیانه در چند نوبت در منازل ارائه می شود.

محسنی به ارائه خدمات پزشکی رایگان به معلولین ضایع نخاعی استان اشاره کرد و افزود:به منظور ارائه خدمات تخصصی رایگان به معلولان ضایعه نخاعی، برای ارائه برخی خدمات مانند پاراکلینیک، رادیولوژی ،سونوگرافی، آزمایشگاه  و داروخانه با پزشکان تفاهم نامه امضا شده است.

دریافت خدمات رایگان درمانی

وی با بیان اینکه برخی از معلولان هزینه تامین دارو و درمان  خود را ندارند، خاطرنشان کرد: طی انعقاد تفاهم نامه‌ای با داروخانه دکتر کشاورز قرار شد معلولان مرکز ضایعه نخاعی تا یک و نیم میلیون تومان داروی رایگان دریافت کنند.

همچنین طی صحبتی که با درمانگاه انصار سپاه صورت گرفته قرار شد تا معلولان ضایعه نخاعی خدمات دندانپزشکی رایگان دریافت کنند. البته بیمارستان ولایت ، آزمایشگاه فجر و سونوگرافی دکتر مجیدی مرکز مازندران نیز طی تفاهم نامه خدمات رایگان به معلولین ضایع نخاعی ارائه می کنند.

رئیس مرکز ضایعه نخاعی مازندران«آرامش» با بیان اینکه مراکز ویزیت و مراقبت در منزل و واحد توانبخشی و مرکز ضایعه نخاعی زیر نظر انجمن هستند، گفت: تیمی متشکل از پزشک، پرستار و فیزیوتراپ و مددکار ماهیانه بیمار را در منزل ویزیت می‌کنند.

وی ادامه داد: تقویت عزت نفس افراد کم توان ، ارائه خدمات مراقبتی در منزل توسط مراقب آموزش دیده، تامین نیاز جامعه هدف به وسایل کمک آموزشی و کاهش بار تقاضای استفاده از خدمات مراکز شبانه روزی و انتقال معکوس معلولان از مراکز نگهداری به منزل از جمله خدماتی است که توسط این مرکز ارائه می‌شود.

ایجاد مرکز تحت حاد ویژه معلولین ضایعه نخاعی

محسنی در بخش دیگر از سخنانش به ایجاد مرکز« تحت حاد » ویژه معلولین ضایعه نخاعی در قالب 20 تخت در مرکز مازندران خبر داد و در توضیح آن گفت: این مرکز با هدف نگهداری از افرادی که تازه دچار ضایعه نخاعی می‌شوند ساخته می‌شود.

در این مرکز معلولین ضایعه نخاعی به مدت 2 تا 6 ماه تحت مراقبت قرار می‌گیرند تا آموزش های لازم برای آگاهی درباره شرایط جدید زندگی به دست آورند که با رایزنی‌های بعمل آمده زمین مورد نظر از سوی منابع طبیعی استان در منطقه شهید زارع ساری تهیه شده و مابقی کارها در حال انجام است.

وی افزود: ساخت و راه اندازی این مرکز که نخستین مرکز کشور در مازندران است نیاز به اعتبار میلیاردی دارد ؛ می‌طلبد تا سازمان‌های دولتی، مردم نهاد و خیرین در ساخت این مرکز مهم نقش موثری داشته باشند چرا که بدون مشارکت این سازمان‌ها و بویژه خیرین تحقق این طرح ممکن است سال‌ها به طول انجامد .

محسنی به توسعه مرکزتوانبخشی با استفاده از تجهیزات مدرن و به روز دنیا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دفاتر انجمن ضایعه نخاعی در شهرهای گلوگاه، بهشهر، نکا ، بابل و بابلسر راه اندازی شد و دیگر شهرها نیز در دستور کار قرار دارد.

یکی از اقدامات بسیار مهم و سازنده این انجمن، همکاری و مشارکت با شرکت‌های دانش بنیان و پشتیبانی از افراد و ایده های نو در زمینه تولید محصولات جدید توانبخشی در جهت کاهش دردهای بیماران این انجمن و تمامی مددجویان در سطح کشور است.

باعث افتخار است که طی مدت کوتاهی از آغاز این طرح با همکاری و مشارکت جوانان مستعد، مبتکر و خلاق و همچنین با حمایت بی‌بدیل کارشناسان توانبخشی بهزیستی مازندران و معاونت توانبخشی این سازمان ، چندین طرح پذیرفته شده که در این بین ، وان حمام تن پاک در حال حاضر در سبد فروش انجمن ضایعه نخاعی مازندران قرار گرفته و بزودی محصولات جدید در این حوزه رونمایی می‌شود که به طور حتم مورد استقبال معلولین و نیازمندان قرار خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش آنچه که مورد تاکید قرار می‌گیرد اینکه خیرین به عنوان بازوان توانمند جامعه کمک به معلولین را در اولویت قرار داده و در راه اندازی مرکز تحت حاد که از نیازهای مهم استان است نقش موثری داشته باشند.

گزارش: زهرا شریفی

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.