به گزارش خبرنگار ایرنا، پایه دوازدهم آخرین مرحله از استقرار ساختار آموزشی 3-3-6 در آموزش و پرورش کشور است که امسال برای نخستین سال و به صورت کامل جایگزین ساختار قبلی شده است.
با استقرار پایه دوازدهم، ساعت آموزشی دانش آموزان این پایه در رشته نظری به 35 ساعت و برای شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش بین 35 تا 42 ساعت به تناسب رشته ها افزایش یافت و این کار بازار کاسبی را برای مافیای کنکور در بخش های مختلف تنگ کرد.
به عبارتی در حالی که دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی در نظام قدیم تنها 24 ساعت در هفته و برای چهار روز به مدرسه می رفتند و مجریان نظام آموزشی نیز حتی برای نرفتن به مدرسه انعطاف نشان می دادند، دانش آموزان پایه دوازدهم در نظام جدید ملزم به حضور در کلاس درس برای پنج تا 6 روز در هفته هستند و به این ترتیب دیگر روزهای خالی آموزشی برای مافیای کنکور باقی نمی ماند.
برابر دستور العمل اجرایی نظام جدید آموزشی، مدارس برای پوشش ساعات آموزشی اضافه شده می توانند زمان حضور در مدرسه در روزهای شنبه تا دوشنبه را هشت ساعت و روزهای سه شنبه و چهارشنبه را 6 ساعت تعیین کنند تا 35 ساعت آموزشی بود شود ولی چنانچه خواسته باشند برای بخشی از روز پنجشنبه هم برنامه ریزی داشته باشند، ممانعتی وجود ندارد.
** ثبت نام در مدرسه، کلاس در آموزشگاه کنکور
پیش از استقرار نظام آموزشی جدید، دانش آموزان دوره پیش دانشگاهی می توانستند با ثبت نام در مدرسه اصلا به مدرسه نروند و یا به صورت موردی و دلبخواه برای بعضی از درس ها سر کلاس مدرسه حاضر شوند و غیبت آنان هیچ تاثیری بر دوره آموزشی آنان نداشت.
در نظام آموزشی قدیم تعداد زیادی از دانش آموزان پیش دانشگاهی در طول سال تحصیلی برای آمادگی بیشتر جهت شرکت در کنکور سراسری در مدرسه ثبت نام می کردند ولی ملزم به حضور نبودند و تنها در امتخانات پایان ترم شرکت می کردند و وقت اصلی خود را در کلاس های کنکور خارج از مدرسه یا مطالعه بیشتر در منزل می گذراندند.
این در حالی است که در نظام جدید آموزشی با استقرار پایه دوازدهم، حضور در سر کلاس درس برای دانش آموزان اجباری است و هر گونه غیبتی غیرموجه ارزیابی شده و سبب محرومیت دانش آموز خواهد شد.
زمزمه مخالفت با سخت گیری های نظام آموزشی برای پایه دوازدهم از آغاز سال تحصیلی کلید خورد، یعنی همان زمانی که برای ذینفعان مشخص شد که متولیان رسمی آموزشی کشور در اجرای مقررات مربوط به ساعات آموزشی و غیبت دانش آموزان جدی هستند و راه فراری باقی نگذاشته اند.
البته این زمزمه ها زمانی که مافیای کنکور با ریزش دانش آموزان در سر کلاس های کنکور مواجه شد، شدت گرفت تا جایی که در بعضی مواقع خانواده های دانش آموزان را با مدارس مقابل هم قرار دادند.
بر اساس آخرین گزارش های آموزش و پرورش مازندران از ابتدای سال تحصیلی جدید خانواده ها به اشکال مختلف نسبت به افزایش زمان حضور دانش آموزان در مدارس اعتراض می کنند و با ممانعت از حضور فرزندانشان در مدرسه سبب شده اند تا آمار غیبت ها افزایش یابد.
همچنین به گفته مسئولان آموزش و پرورش، این مخالفت ها حتی به درگیری لفظی میان والدین و مسئولان مدارس و آموزش و پرورش نیز انجامیده است.
بررسی های میدانی خبرنگار ایرنا هم نشان می دهد که بسیاری از خانواده هایی که دانش آموز پایه دوازدهم دارند همچنان از فرق میان این پایه با پیش دانشگاهی بی اطلاع هستند و معتقدند که باید همانند دوره قدیم فرزندانشان روزهای غیرآموزشی بیشتری در اختیار داشته باشند تا بتوانند در کلاس های کنکور هم حضور پیدا کنند.
البته در نگاه کنکورمحور به نظام آموزشی ، خانواده های دانش آموزان تنها نیستند و برخی از معلمان نیز با افزایش زمان آموزشی پایه دوازدهم مخالفت دارند و معتقدند که افزایش زمان مانع از فعالیت آنان در موسسات خصوصی کنکور و همچنین کاهش درآمدشان شده است.
برخی از مدیران مدرسه نیز در این میان به خاطر ذینفع بودن در کلاس های کنکور یا هر علت دیگری نسبت به افزایش ساعت آموزشی دل خوشی ندارند و به همین دلیل هم به جای توجیه خانوادهای معترض و مخالف، آنان را به آموزش و پرورش حواله می دهند تا خودشان از این طریق بدون درگیری مستقیم با مدیران ستادی، از طریق خانواده ها به مراد دلشان برسند.
** تعطیلی یواشکی
نائیجی که متولی یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم است به خبرنگار ایرنا گفت: پس از آگاهی از غیبت دخترم در مدرسه در برخی روزها، علت آن را از فرزندم جویا و متوجه شدم مدیر مدرسه با همکاری معلمان به بهانه های مختلف دانش آموزان را از مدرسه مرخص می کند.
وی افزود: پس از تحقیق دریافتم که مدیر مدرسه مسئول یکی از موسسات و آموزشگاههای کنکور است که دخترم نیز در آن ثبت نام کرده است و پس از مراجعه به مدرسه نیز مسئولان مدرسه به من گفتند که نمی توانند در مدت محدود تمامی مسائل کنکور را در کلاس درس آموزش بدهند و دانش آموز نیز نباید وقت زیادی را در مدرسه بگذرانند و باید به صورت فشرده در کلاس های خصوصی که برای کنکور برنامه ریزی دقیقی دارند، شرکت کند.
این بانوی مازندرانی گفت: مسئولان مدرسه تاکید داشتند که برای موفقیت دخترم در کنکور، باید او را در کلاس های خصوصی ثبت نام کنم و نباید سماجت کنم که وقت دانش آموز در کلاس درس مداسه هدر برود.
** والدین ناآگاهانه سد راه تحصیل دانش آموزان نشوند
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش مازندران هم با اعلام این که ساعات آموزشی با استقرار کامل نظام آموزشی جدید افزایش یافته است، توضیح داد: ساعت آموزشی برای دانش آموزان شاخه نظری از 24 ساعت به 35 ساعت افزایش یافت و بر همین اساس دانش اموزان پایه دوازهم موظف هستند از شنبه تا سه شنبه از ساعت هفت و نیم تا 13 و 30 دقیقه و برای روز چهارشنبه از ساعت از ساعت 7 و 30 دقیقه تا ساعت 12 و 30 دقیقه در مدرسه حضور داشته باشند.
اسفندیار نظری افزود: همچنین دانش آموزان پایه دوازدهم شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش موظف هستند از شنبه تا چهارشنبه هر روز از ساعت 7 و 30 دقیقه تا 14 و 30 دقیقه در مدارس و آموزشگاهها حضور داشته باشند و بر این اساس ساعت آموزشی آنها متناسب با رشته تحصیلی از 37 تا 40 ساعت در هفته متغیر است.
وی با تایید وجود فشار از سوی والدین برای نادیده گرفتن ساعات آموزشی اضافه شده و عدم درک فرق میان پیش دانشگاهی و پایه دوازدهم، گفت: متاسفانه والدین دانش آموزان از ابتدای سال تحصیلی با استقرار پایه دوازدهم و با توجه به اعلام های قبلی از ساعات آموزشی، با اخلال در کار مدرسه از طرق مختلف مانع فرآیند عادی تحصیلی در برخی از مدارس شده اند.
نظری با بیان اینکه توجیه بیشتر خانواده ها لطمه خوردن به کلاس های کنکور دانش آموزان با افزایش ساعت آموزشی است، افزود: والدین به بهانه های مختلف از جمله اعلام مخالفت با نظام آموزشی و یا حتی با ارائه گواهی های پزشکی در برخی روزهای خاص از حضور دانش آموز در مدارس جلوگیری می کنند.
وی ادامه داد: نه تنها این موضوع به استقرار و موفقیت نظام آموزشی جدید آسیب خواهد زد، بلکه این باور را در دانش آموزان نهادینه می کند که عملا مدرسه کارایی ندارد و آنها را نسبت به حضور در مدرسه دلسرد می کند.
معاون آموزش و پرورش مازندران گفت: از ابتدای سال تحصیلی گزارش های متعددی بخصوص از مدارس شهرهای بزرگ به آموزش و پرورش رسیده است مبنی بر اینکه برخی دانش آموزان روزهای چهارشنبه در کلاس درس حاضر نمی شوند و والدین نیز با مدارس مخالفت و حتی با مدیران مدارس درگیری های لفظی داشته اند.
** موسسات کنکور محرک اصلی مخالفت والدین و دانش آموزان نظام جدید
نظری با بیان اینکه موسسات کنکوری محرک اصلی والدین و دانش آموزان با افزایش ساعت حضور در مدرسه هستند،تاکید کرد: این موضوع که در کلاس های درس مدرسه چیزی آموخته نمی شود، شایعه موسسات و آموزشگاههای کنکور است تا دانش آموزان و مردم را نسبت به مدرسه و سرفصل های آموزشی دلسرد کنند که تاکنون نیز موفق بوده اند.
او با اشاره به اینکه در کنکور سراسری سال گذشته اکثر پذیرفته شدگان رتبه های برتر مازندران در هیچ کلاس کنکوری حضور نداشتند، افزود: هیچ کجای دنیا وجود کلاس کنکور برای افزایش آمادگی دانش آموز توجیه نشده و تمامی آموزش ها در کلاسهای درس و مدرسه انجام می شود.
معاون آموزش و پرورش مازندران گفت: بخشی از این تحریک والدین و دانش آموزان از طریق معلمان مدارس انجام می شود که خود ذینفع آموزشگاهها هستند که خارج از اخلاقیات و همچنین خلاف قانون است و در صورت شناسایی برخورد جدی با چنین معلمینی می شود.
نظری آموزشگاه ها و کلاس های کنکور را ' بلای جان ' نظام آموزشی توصیف کرد و افزود: متاسفانه اینها به دلیل قدرت زیاد در نظام آموزشی ریشه کرده اند و غیر قابل حذف شده اند.
وی گفت که در استان مازندران یکهزار و 200 آموزشگاه اعم از زبان و آموزشگاه کنکور و کمک آموزشی فعال هستند که از این تعداد 50 درصدشان به صورت اختصاصی در زمینه کنکور کار می کنند.
معاون آموزش و پرورش مازندران افزود: در سال جاری با بیش از 120 آموزشگاه کنکور به دلیل تخلف برخورد شد که شامل تذکر تا تشکیل پرونده حراستی می شود.
وی تخلفات این آموزشگاهها را شامل رعایت نکردن دستور العمل آموزشی، تخلف در دریافت شهریه های متناقض و نا متعارف، فقدان تهیه تجهیزات استاندارد و یا به روز و تدریس خارج از چهارچوب های علمی برشمرد.
** برخورد شدید با مدیران و معلمان متخلف
معاون آموزش و پرورش مازندران با تاکید بر این که بر اساس قوانین نظام آموزشی مبتنی بر پایه دوازدهم، حضور در سر کلاس درس اجباری است و هر گونه غیبتی غیرموجه ارزیابی خواهد شد، گفت: در صورت مشاهده تعطیلی غیر موجه مدرسه و کلاس درس و همچنین شناسایی عوامل تحریک در مدارس با مدیران و خاطیان برخورد جدی می شود.
نظری تاکید کرد: در برخورد با مسببین تحریک والدین و دانش آموزان هیچگونه اخطار و ارفاقی نخواهد شد و امکان اخراج افراد نیز وجود دارد.
وی همچنین گفت که بر اساس نظرات کارشناسان حضور در کلاس و مدرسه تاثیر بیشتری بر فرآیند یادگیری و ارتقای تحصیلی دارد و از طرف دیگر به خاطر کاهش هزینه کلاس های خارج از مدرسه فشار کمتری به خانواده و دانش آموز می آورد.
** حمایت رسانه ملی از کنکور
معاون آموزش و پرورش مازندران از شبکه های تلویزیونی به خاطر تبلیغات کنکور انتقاد کرد و اظهار داشت: رسانه ملی با تبلیغات گسترده در زمینه کیفیت کتاب های کمک آموزشی و موسسات آموزشی بر تقویت فعالیت این موسسات افزوده و آنها را موازی و جایگزین فعالیت مدارس و آموزش و پرورش کرده است.
وی افزود: بخش زیادی از عدم تحقق نظام آموزشی برای مهارت محوری و علم محوری، به دلیل تبلیغات گسترده صدا و سیما است که در جهت منافع موسسات، کنکور را به آوردگاهی هیجان انگیز بدل کرده است.
معاون آموزش و پرورش مازندران همچنین عدم اطلاع رسانی ، چشم هم چشمی والدین و ضعف مدیران مدارس را از دیگر عوامل قدرت موسسات کنکوری و سایه سنگین آنان بر نظام آموزشی دانست.
استان مازندران بر اساس آمارهای رسمی بیش از چهار هزار مدرسه دارد که هم اکنون حدود 530 هزار دانش آموز در آن به تحصیل اشتغال دارند.
آمار دانش آموزان در حال تحصیل در مقطع متوسطه در مازندران حدود 130 هزار نفر است.
7335/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.